Apburošā Francija

Kad braucam

Izbraukšana 14.09.2024
Atgriešanās 23.09.2024

Ilgums

10 dienas

Cena

no 634.00
Drukāt!

1. diena
Dodamies piedzīvojumos...
Agri no rīta - izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva, Polija. Nakts 3* viesnīcā Polijā, Slubices apkārtnē.

2. diena
Prūsijas Versaļas burvība Sansusī
Brokastis. Laiks ceļā. Polija, Vācija. Rīta pusē apmeklēsim imperatora Frīdriha Lielā vasaras rezidenci Sansusī pili un parku pie Potsdamas – vienu no slavenākajiem Hoencollernu dinastijas piļu kompleksiem rokoko stilā, ko mēdz dēvēt par „Prūsijas Versaļu”. Pastaiga pa burvīgo Sansusī parku: tējas namiņš, gleznu galerija, oranžērija, Jaunā pils, Pūķu māja. Pēc vēlēšanās piedāvājam Sansusī pils interjera apskati. Nakts 2* viesnīcā Beļģijā, Ljēžas apkārtnē.

3. diena
Normandijas pērles - Amjēna un Ruāna
Brokastis. Brauciens uz Franciju. Pikardijas galvaspilsētas - Amjēnas apskate: Amjēnas katedrāle –
lielākā gotiskā stila katedrāle Francijā, apburošais viduslaiku kvartāls Sen-Lo Sommas upes krastā. Iepazīšanās ar Normandijas galvaspilsētu Ruānu. Pastaiga pa Ruānas vecpilsētu: Ruānas katedrāle, kas iedvesmoja Klodu Monē slaveno gleznu sērijai, vikinga Rollo, pirmā Normandijas hercoga, un Anglijas karaļa Ričarda Lauvassirds atdusas vieta, gotiskā Sen-Uen un Sen-Maklū baznīca, Lielo pulksteņu iela, Vecais tirgus laukums, kur atrodas Žannas D’Arkas sārta vieta, šarmantās šaurās ieliņas un pagalmi. Nakts 2* viesnīcā Francijas teritorijā.

4. diena
Nepārspējamais Sanmišela kalns
Brokastis. Ceļš līdz Normandijas piekrastei. Ekskursija uz Sanmišela klosteri (par papildus samaksu). Sanmišela klostera apmeklējums. Klostera baznīcu, zāļu, dārzu un labirintu apskate. Klostera ciematiņa šaurajās ieliņās iesakām iegādāties suvenīrus un nodegustēt Normandijas virtuves gardumus. Dienas otrajā pusē pārbrauciens uz franču vīnu galvaspilsētu Bordo. Bordo jau kopš seniem laikiem bijusi tirdzniecības un kuģniecības centrs ar ievērības cienīgu arhitektūru. Īpaši pievilcīga ir 18. gs. klasiskajā stilā apbūvētā krastmala. Vakara pastaiga Bordo pilsētas centrā. Nakts 2* viesnīcā Bordo apkārtnē.

5. diena
Atlantijas okeāna un armanjaka smarža
Brokastis. Ekskursija uz Arkašonas lagūnu un Cap Ferret (par papildus samaksu). Arkašonas lagūnā pie Cap Ferret zemesraga atrodas vairāk nekā 100 m augsts un 3 km garš kustīgs smilšu kalns, īsts dabas brīnums - Pilā kāpa - augstākā kāpa Eiropā! Ceļojuma turpinājumā iepazīsimies ar unikālo izslavētā Gaskoņas vēsturiskā reģiona mantojumu. La Bastide d'Armagnac viduslaiku ciematiņa apmeklējums, kas saglabājis 15. gs. tradīcijas un izskatu. Viena no Francijā senākajiem un iecienītākajiem dzērieniem - armanjaka - degustācija. Fursēsa – vēl viens no skaistākajiem ciematiņiem reģionā. Vakarā - ierašanās Tulūzā, pilsētā Garonnas upes krastos, ko, pateicoties sarkano ķieģeļu ēkām un māju jumtiem, mēdz dēvēt par „Rozā pilsētu”. Nakts 2* viesnīcā Tulūzas apkārtnē.

6. diena
Elpu aizraujošie Pireneji
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā „Pireneju svētvietas” (par papildus samaksu). Brauciens līdz Lurdai – lielākajai svētvietai Francijā, brīnumainas izdziedināšanas stāstu apvītai pilsētai Pireneju kalnos. Masabželas alas avota, augšējās un pazemes baziliku apmeklējums. Ekskursijas turpinājumā - brauciens kalnos un pārgājiens līdz vienai no romantiskākajām un elpu aizraujošākajām vietām Pirenejos – Gavarnī cirkam, kas iekļauts UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Mūs sagaida burvīgi dabas skati, iespaidīgas kalnu virsotnes, kas sasniedz 1600 m augstumu, un neskaitāmi ūdenskritumi! Atgriešanās viesnīcā Tulūzas apkārtnē.

7. diena
Katāru noslēpumi...
Brokastis. Piedāvājam izbraukuma ekskursiju „Katāru zemes dārgumi” (par papildus samaksu). Leģendām apvītā pilsēta-cietoksnis Karkasona, ko apjož dubults mūris 3 km garumā un rotā 52 torņi. Pastaiga pa Sitē: senā Grāfu pils, Saint Nazaire bazilika, šaurās ieliņas, mājīgas suvenīru bodītes un kafejnīcas. Limusī stalaktītu alas apmeklējums. Noslēpumainās pazemes zāles Melno kalnu dzīlēs izceļas ar patiesi unikālām formām un veidojumiem. Tie spēj pārsteigt pat pieredzējušus ceļotājus! Pārgājiens līdz pasakainajam Lasturas cietoksnim, kas vēsturiski pazīstams kā viens no Katāru zemes svarīgākajiem atbalstiem. Tālāk dosimies uz Koljūru - skaistāko kūrortpilsētu Francijas Vidusjūras dienvidos, netālu no Spānijas robežas. Pilsētas ievērojamāko vietu apskate: Aragonas un Maljorkas karaļu pils-cietoksnis, Dievmātes katedrāle, dominikāņu klosteris, gleznotāju bodītes un krastmala. Brīvais laiks pludmalē un vietējo krodziņu apmeklējumam. Atgriešanās viesnīcā Tulūzas apkārtnē.

8. diena
Vulkānu un katedrāļu zeme
Brokastis. Pārbrauciens līdz Puy de Dôme - aptuveni 4000 gadus vecai Doma kalnu grēdai, kuru veido 112 apdzisuši vulkāni. Mūsu ēras 2.gs. te atradās romiešu svētnīca – Merkūra templis. Brauciens virsotnē ar tūristu vilcieniņu, lai izbaudītu patiesi pasakainus skatus visapkārt! Nakts 2* viesnīcā Francijas teritorijā.

9. diena
Romantiskā Meca
Brokastis. Laiks ceļā. Pietura Lotringas galvenajā pilsētā Mecā – tā ir īsts dārgakmens Mozeles krastā. Uz
Mecas vēsturisko centru itin kā nolūkojas Senetjēna katedrāle. Iespaidīgais gotiskais dievnams rotāts ar 13. – 20. gs. vitrāžām 6500 m 2 platībā, dažu vitrāžu autors ir Marks Šagāls.  St-Pierre-aux-Nonnains baznīca pieder pie Francijas vecākajiem dievnamiem, bet netālu no tās atrodas unikāla Templiešu ordeņa kapela, ko rotā 13. gs. freskas. Nakts 3* viesnīcā Polijā, Slubices apkārtnē.

10. diena
Ceļš uz māju pusi...
Brokastis. Laiks ceļā. Polija, Lietuva. Vēlu vakarā - atgriešanās Rīgā.

Cenā iekļauts:
• brauciens ar komfortablu autobusu;
• transporta un ceļa izdevumi;
• nakšņošana un brokastis 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos, divvietīgos un trīsvietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā);
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no plkst. 7.00-8.00, brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma);
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā - 255 EUR;
• piemaksa par papildvietu autobusā - 315 EUR;
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos;
• pilsētas sabiedriskais transports;
• veselības apdrošināšana -  no 9 EUR;
• ekskursija uz Sanmišela klosteri - 25 EUR;
• ekskursija uz Arkašonas lagūnu un Pilā kāpu - 35 EUR;
• izbraukuma ekskursija „Pireneju svētvietas” - 45 EUR;
• izbraukuma ekskursija „Katāru zemes dārgumi” - 45 EUR;
• Sansusī pils interjera apskate ar audiogidu - 14 EUR;
• Sanmišela klosteris - 11 EUR;
• armanjaka degustācija - no 30 EUR;
• Limusī stalaktītu alas - 11 EUR;
• Lasturas cietoksnis - 9 EUR;
• brauciens ar vilcieniņu  Puy de Dôme virsotnē - 18 EUR;
• pusdienas Eiropas teritorijā ~20–30 EUR;
• pilsētas nodoklis (city tax) no 1,50 līdz 12 EUR par nakti no personas.

Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 150 EUR.
Iegādājoties pilno  izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma, cena 130 EUR, bērniem līdz 14 gadiem - 115 EUR.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma