Hevīza ezers lotosu ziedos

Kad braucam

Izbraukšana 20.10.2024
Atgriešanās 26.10.2024

Ilgums

7 dienas

Cena

no 389.00
Drukāt!

1. diena
Pretī jauniem iespaidiem…
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Pauze ēšanai. Nakts 3* viesnīcā Čehijas teritorijā, Brno apkārtnē.

2. diena
Hevīza ezera burvības skavās
Brokastis. Laiks ceļā. Mūsu ceļš ved līdz Hevīza ezeram - siltākajam minerālūdens ezeram
Eiropā. Tas pazīstams ar savām ārstnieciskajām īpašībām. Atpūta un relaksācija Hevīza ezera tirkīzzilajā ūdenī. Hevīza ezers atrodas vulkāna krāterī un ir otrs lielākais termālais ezers pasaulē aiz Taravera ezera Jaunzēlandē. No maija līdz oktobrim ezera virsma klāta ziedošiem, no Indijas ievestiem lotosiem. Ūdens temperatūra vasarā ir no +33 līdz +35 °C. Nakts 3* viesnīcā Hevīzas apkaimē.

3. diena
Neliels ieskats horvātu galvaspilsētā
Brokastis. Izbraukuma ekskursija uz Hevīza ezeru un Zagrebu (par papildus maksu). Pelde, relaksācija un atpūta Hevīza ezerā (līdz plkst. 12.00). Tālāk ceļš ved uz Zagrebu. Ekskursija ar vietējo gidu. Zagrebas simbols - Sv. Stepana katedrāle ar 13. gs. freskām, Sv. Marka baznīca ar daudzkrāsainu dakstiņu mozaīkas jumtu, vecās pilsētas centrs un Lotrščaka skatu tornis, pilsētas vārti un bana Josifa Jelačiča laukums. Brīvajā laikā iesakām nobaudīt horvātu nacionālo virtuvi - čevapčičus, kobasicu vai friteli, apmeklēt Štrossmaiera galeriju, kur apskatāmi El Greko, Goijas un citu slavenu mākslinieku darbi, kā arī izstaigāt vienu no labākajām mākslas galerijām Eiropā - Mimras muzeju. Pilsētā ir daudz skaistu parku. Šeit ir arī brīnišķīgs zoodārzs. Atgriešanās viesnīcā Hevīzas apkaimē.

4. diena
Balatona ezera atspulgā
Brokastis. Par papildus maksu - brauciens uz Tihaņas pussalu, kas sadala Balatonu divās daļās. Benediktiešu mūku abatija, kolorītās zvejnieku mājiņas, muzeji, suvenīru veikaliņi, apbrīnojams skats uz Balatonu, kā arī Tihaņas pussalas neparastais klusums atstās neaizmirstamu iespaidu. Balatons - lielākais ezers Viduseiropā, kura ūdenim piemīt ārstniecisks efekts. Tas palīdz pret anēmiju un nogurumu, bet kopā ar sauli sniedz par 150 % lielāku iedegumu. "Bruņinieku turnīrs" - vakariņas nacionālajā stilā ar daudz vīna, gulaša zupu un bruņinieku turnīru - maģāru zirgu priekšnesumu. Atgriešanās viesnīcā Hevīzas apkaimē.

5. diena
Greznība un pazemes noslēpumi
Brokastis. Izbraukuma eksursija uz Kestheju un Tapoļcu (par papildus maksu). Ekskursija ar vietējo gidu. Kestheja - senākā reģiona pilsēta Balatona Sudraba krastā. Neobaroka stilā celtā grāfu Fešteteči pils un pils parks, apskates vērtais Ungārijas Parlamenta makets, kas veidots no 5 miljoniem gliemežvāku, kā arī Balatona Sudraba krasta pludmale. Piedāvājam apmeklēt Kadiljaku muzeju un Eiropā senāko etnogrāfisko Leļļu muzeju. Tapoļca. Tavarsbarlang - unikāla 400 m gara pazemes ala un brauciens mazās laiviņās (max 3 personas) pa pazemes upi, pilsētas centrs un seno romiešu mākslīgi veidotais Malima ezers, Eiropā senākās ūdensdzirnavas, baroka stilā celtā Svētā aka, bronzas skulptūra Mazā princese. Atgriešanās viesnīcā Hevīzas apkaimē.

6. diena
Mūžīgās mīlestības simbols - Bori pils un Velky Meder termālais baseins
Brokastis. Viesnīcas numuru atbrīvošana. Brauciens līdz Šekešfehervarai. Mūžīgās mīlestības simbols - Bori
pils, kur Jūs visapkārt sajutīsiet uzticības, skaidrības un mīlestības atmosfēru. No pils torņa augstumiem Jūsu priekšā pavērsies lieliskā Šekešvehervaras apkārtnes ainava. Tālāk ceļš vedīs līdz Slovākijas Velky Meder ģeotermālajiem ūdeņiem. No 1500 m dziļuma iztek 57-72°C karsts ūdens, kas tiek atdzesēts mūsu relaksācijai un kam piemīt kosmētisks efekts. Nakts 3* viesnīcā Polijas teritorijā.

7. diena
Atpakaļ uz mājām...
Brokastis. Polija. Lietuva. Vēlu vakarā (naktī) - atgriešanās Rīgā.

Cenā iekļauts:
• brauciens ar tūristu klases autobusu;
• transporta un ceļa izdevumi;
• nakšņošana un brokastis 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos, divvietīgos un trīsvietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), Plānotais Ierašanās laiks naktsmītnēs ap plkst. 22.00-24.00, tas atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem;
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no plkst. 7.00-8.00, brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma);
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā - 185 EUR;
• piemaksa par papildvietu autobusā - 195 EUR;
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos;
• pilsētas sabiedriskais transports;
• medicīniskā apdrošināšana - no 6,30 EUR;
• izbraukuma ekskursija „Neliels ieskats horvātu zemē” - 40 EUR;
• izbraukuma ekskursija uz Tihaņas pussalu - 30 EUR;
• izbraukuma ekskursija „Greznība un pazemes noslēpumi” - 30 EUR;
Tavarsbarlang ala un brauciens ar laiviņu - 3500 HUF;
• Hevīza ezers - 4500 HUF;
• Bruņinieku turnīrs, vakariņas - 35 EUR;
Velky Meder - 15 EUR;
• Kesthejas pils - 3600 HUF;
• Bori pils - 2500 HUF;
• pilsētu nodoklis (city tax) - 1,50 līdz 12 EUR par nakti no personas.

1 EUR = 370 HUF

Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 100 EUR. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma, cena 80 EUR, bērniem līdz 14 gadiem - 65 EUR.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma