Mani ceļojumi

Jaunā Gada sagaidīšana Valensijā

Kad braucam

Izbraukšana 28.12.2023
Atgriešanās 01.01.2024

Ilgums

5 dienas

Cena

no 799.00
Drukāt!

Trešā lielākā Spānijas pilsēta pēc Madrides un Barselonas ir Valensija, kas atrodas Vidusjūras krastā un valdzina ceļotājus ar lieliskiem laika apstākļiem, brīnišķīgām pludmalēm, plašu vecpilsētu, lielisku moderno arhitektūru, spožiem muzejiem, vienu no pasaulē lielākajiem okeanārijiem un bagātīgākajiem zooloģiskajiem dārziem, kā arī kulinārijas virsotnēm. Saule Valensijā spīd 300 dienas gadā, un vidējā gaisa temperatūra ir +19 °C. Labvēlīgo klimatu var lieliski izbaudīt 7 km garajās, zeltainu smilšu klātajās pludmalēs.

Ceļojums piemērots visiem, kam patīk senas, kosmopolītiskas un tajā pašā laikā avangardiskas pilsētas sniegtās brīvā laika pavadīšanas iespējas – muzeji, parki, Vecpilsētas šaurās ieliņas, krodziņi un iepirkšanās centri, kā arī tiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma un patīk gozēties Vidusjūras lieliskajās pludmalēs

Lieliskas izklaides iespējas bērniem “ Mākslas un zinātnes pilsētā”, it īpaši tās Okeanārijā, kas ir viens no lielākajiem pasaulē, Zooloģiskajā dārzā un Turijas upes parku zonā.

💥 Pirmā iemaksa 200 EUR!

Cena par tiešo lidojumu 399 EUR uz Valensiju turp un atpakaļ, lidostu nodokļi, bagāža (15 kg nododamā un 6 kg rokas)
✈️28.12.2023 Rīga 06.45 - 09.55 Valensija
✈️01.01.2024 Valensija 21.00 - 01.55 Rīga

Cena par tiešo lidojumu, transferu un 4 naktis viesnīcā 799 EUR
  Silken Puerta Valencia 4* divvietīgā istabā ar brokastīm. Piemaksa par vienvietīgu istabu 230 EUR

1. diena. Lidojums Rīga-Valensija plkst. 06.45 - 09.55 Ierašanās Valensijas lidostā, transfērs uz viesnīcu, iekārtošanās viesnīcā. Brokastis viesnīcā. Brīvais laiks vai ekskursijas par papildu maksu.

Valensijas pilsētas ekskursija
28.12.2023 11:30 no viesnīcas

Cena: 50 EUR
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājošs gids, ieejas maksa Zīda biržā un Valensijas katedrālē.

Valensijas pilsētas ekskursiju sāksim ar Centrālā tirgus apmeklējumu. Tirgus aizsākums šajā vietā meklējams jau 1000 gadus atpakaļ, kad Valensijā valdīja arābi un cauri gadsimtiem līdz pat mūsdienām tas joprojām ir saglabājis pilsētas vitālā centra lomu. Šeit gan tūristus, gan vietējos diendienā apbur lieliskas kvalitātes svaigo produktu krāsas un smaržas un aizrauj svarīgas komerciālās dzīves vērošana.

Ekskursijas laikā iepazīsimies ar būtiskākajiem Valensijas pilsētas tūristu apskates objektiem. Ieiesim Valensijas katedrālē un UNESCO pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma sarakstā iekļautajā gotiskajā Zīda biržā. No ārpuses apskatīsim avangardisko slavenā spāņu arhitekta Santjago Kalatravas „Mākslas un Zinātnes pilsētas „ kompleksu, kas Valensiju izvirzījis pasaules modernās arhitektūras līdera pozīcijās.
Ekskursijas ilgums ~4 stundas

Šativas un Denijas apskate
29.12.2023 08:00 no viesnīcas

Cena: 105 EUR
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājošs gids, ieejas maksa Šativas un Denijas pilīs, tramvajiņš Šativā, pusdienas (viens atspirdzinošs un viens siltais dzēriens iekļauti)

Dosimies apskatīt vienu no vēsturiskajām šī reģiona pilsētām Šativu. Tā bija pazīstama jau romiešu laikos ar lieliskiem linu izstrādājumiem, bet arābu laikos – kā viens no agrīnākajiem Eiropas papīra ražošanas centriem. Šeit apskatīsim pilsētas centrālo daļu ar, lielākoties, Renesanses laikmeta celtnēm, kā arī milzīgo 10. gs būvēto pili, kurai ir četri nocietināti vārti un 30 torņi. Pilij piegulošās aizsargsienas savulaik iekļāva romiešu laika pilsētu. Ekskursijas otrajā daļā viesosimies Denijā – kūrortpilsētā Vidusjūras piekrastē, kas saucas Baltais krasts (Costa Blanca). Lai arī pilsētu iemīļojuši pludmales atpūtas cienītāji, tai ir arī labi saglabāts vēsturiskais centrs kā arī 11. gadsimtā būvēta pils klints virsotnē, kas paver acīm plašu panorāmu uz pilsētu un jūru.
Ekskursijas ilgums ~10 stundas

Vīna darītavas un Rekuenas apmeklējums
30.12.2023 09:00 no viesnīcas

Cena: 105 EUR
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, Rekuenas alu apmeklējums, vīna darītavas apmeklējums un degustācija, pusdienas (ūdens vai vīns, vai alus; tēja vai kafija iekļauti).

Ekskursijas laikā apmeklēsim vietējo vīna darītavu, kur mums pastāstīs par vīna darināšanas kultūru un tradīcijām. Varēsim degustēt izmeklētus vīnus, kā arī tos iegādāties. Rekuena tika dibināta seno ibēriešu laikā un šeit dzīvoja arī romieši, tomēr tieši arābi bija tie, kas deva pilsētai sākotnējo vārdu “Rakana” (tulkojumā- stiprs, pašpaļāvīgs). Pilsēta, kas vēlāk tika nosaukta par Rekuenu, kļuva par vienu no vīnogulāju plantāciju un vīna darināšanas centriem. Pilsētas apkārtnes vīniem piešķirts D.O. – “nosaukums pēc izcelsmes”, apzīmējums, kas garantē vīna izcelsmi un kvalitāti atbilstoši reģionam un ko piešķir vīnam, kas ražots noteiktos Spānijas reģionos pēc visstingrākajiem prestiža produkta kritērijiem. D.O. uzraksts uz etiķetes ir vīna kvalitātes garantija.

Pēc tam būs iespēja pastaigāties pa nelielo Rekuenas kvartālu La Villa, kas iekļauts Spānijas Nacionālā mantojuma sarakstā, pateicoties tā vēsturisko ēku kolekcijai. Šis aizsargsienu ieskautais kvartāls, sākotnēji bija pazīstams kā musulmaņu apdzīvota vieta un tika dēvēts par Alkazabu, Medinu vai Arrabali. Zem kvartāla atrodas vecākās reģionā atrodamās alas, kuras izmantoja kā patvērumu, vīna pagrabu un graudu uzglabāšanas noliktavu. Pastaiga alās dos ieskatu Rekuenas bagātajā vēsturē un interesantajā attīstībā.
Ekskursijas ilgums ~ 8 stundas

4. diena. Brokastis viesnīcā. Brīvais laiks vai ekskursijas par papildu maksu.
Svētā Jozefa alas un Albufeiras dabas parks  (110 EUR vienai personai)
/ programma tiks mainīta, jo saņemta ziņa, ka alas decebrī-janvārī tiks slēgtas, alu vietā plānojas apelsīna audžu apmeklējums, aplesīnu sulas degustācija/.

Apelsīnu audzēšanas saimniecības un Albufeiras Nacionālā parka apmeklējums
31.12.2023 08:45 no viesnīcas
Cena: 110 EUR
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, ieejas maksa apelsīnu audzēšanas saimniecībā, brauciens ar laivu Albufeiras ezerā un pusdienas (ūdens un vīns iekļauts)

Eskursijas pirmajā daļā dosimies uz 40km attālo Karkašentas reģionu, kas tiek dēvēts par apelsīnu audzēšanas dzimteni. Te mēs pastaigāsimies apelsīnu audzēšanas saimniecības dārzos un uzzināsim par citrusaugļu audzēšanu un tās vēsturi, pazīstamākājām šķirnēm, koku atzarošanu, potēšanu, ziedēšanu un dārzu apūdeņošanu. Apmeklēsim arī saimniecības noliktavu, lai iepazītos ar augļu atlasīšanu un kalibrēšanu. Mums tiks piedāvāta arī dažādu citrusaugļu degustēšana.

Pa ceļam apstāsimies El Palmaras pilsētā, kas tiek uzskatīta par paeljas dzimteni, kur pusdienās vienā no šejienes pazīstamākajiem restorāniem, tiks piedāvāta iespēja nobaudīt visā Spānijā pazīstamo ēdienu. Tālāk ceļš vedīs uz Albufeiras ezeru, kur plānots izbrauciens ar laivu, bet pēc tam - tipiska vietējā mājokļa (Barraca) apskate. Albufeirā atrodas vieni no lielākiem un vērtīgākajiem piekrastes mitrājiem Valensijas provincē. 1986. gadā šī teritorija tika pasludināta par Nacionālo parku. Parkam ir nenovērtējama nozīme dabas aizsardzībā, jo daudzas dzīvnieku sugas, kas šeit mitinās, ir tuvu izzušanas robežai.
Ekskursijas ilgums ~8 stundas.

Valensijas Mākslas un Zinātnes pilsētas apmeklējums
01.01.2024 14:00 ar kājām no viesnīca
s
Cena: 60 EUR
Cenā iekļauts: krievu valodā runājoša gida pakalpojumi, ieejas biļete Okeanārijā

Ekskursijā dosimies ar kājām jo apskatāmā Valensijas daļa - 21. gs. avangarda stilā būvētā Mākslas un Zinātnes pilsēta, ko projektējis pasaulslavenais, Valensijā dzimušais arhitekts Santjago Kalatrava- atrodas tikai 15 min. gājiena attālumā no viesnīcas. Mākslas un Zinātnes pilsētas kompleksu veido četras milzīgas ēkas: prinča Filipes Zinātnes muzejs, kinoteātris un planetārijs, karalienes Sofijas mākslas pils jeb Valensijas opera un tā saucamais Saulessargs: skatu punkts, no kura var pārredzēt Mākslas un Zinātnes pilsētas ēkas ar celiņiem un dārziem. Ekskursijas noslēgumā apmeklēsim Okeanāriju - vienu no lielākajiem Okeanārijiem Eiropā, kura apmeklētāji tiek iepazīstināti ar mūsu planētas okeānu un jūru bagātībām.
Ekskursijas ilgums ~4 stundas.

Transfērs uz Valensijas lidostu.
Lidojums Valensija - Rīga plkst. 21.00 - 01.55. 


Cenā iekļauts:
• lidojums Rīga - Valensija - Rīga;
• 6 kg rokas bagāža, 15 kg nododamā bagāža;
• uzkodas lidojuma laikā;
• transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
• 4 naktis viesnīcā SIlken Puerta Valencia 4* ar brokastīm.

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā - 230 EUR;
• veselības (ceļojumu apdrošināšana);
• ekskursijas;
• vieta pie avārijas izejas lidmašīnā jeb „garo kāju rinda” - 15 EUR;
• vieta lidmašīnā pie ejas (garantēta tikai turpceļā) - 5 EUR;
• vieta lidmašīnā pie loga (garantēta tikai turpceļā) - 5 EUR;
• personīgie izdevumi, ēdināšana, dzeramnaudas u.c.

Gaisa temperatūra: ap 19 C dienā, ap 10-14 C naktī
Ūdens temperatūra: 15-16 C
Laikapstākļi: īslaicīga lietus iespējamība 22%
Jāņem līdz: siltākas virsdrēbes vakara pastaigām
Laika starpība ar Latviju: 1 stunda

Lidojumu izpilda avio kompānija SmartLynx Airlines ar Airbus A320 tipa lidmašīnu. 
Lidojuma ilgums: 
Rīga - Valensija: 4h 10 min  
Valensija  - Rīga: 3h 55 min 

Atļautais bagāžas apjoms :  6 kg rokas bagāža (55 cm x 45 cm x 25 cm) + 15 kg reģistrētā bagāža

Transfera laiki lidosta - viesnīca - lidosta:
28. decembris, plkst. 09:55 transfers no lidostas uz viesnīcu 
01. janvāris, plkst. 18:30 transfers no viesnīcas uz lidostu

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma