Vācijas pasakas romantisma ceļā

Kad braucam

Izbraukšana 04.07.2024
Atgriešanās 10.07.2024

Ilgums

7 dienas

Cena

no 409.00
Drukāt!

Tangermunde, Līneburga, Vernigerode, Kvedlinburga, Goslāra, Hildesheima, Erfurte, Vircburga, Bamberga, termālie baseini, vīna degustācija, Rotenburga pie Tauberes

1.diena.  „Un ceļojums sākas...”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Ierašanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā, Slubices apkaimē. 

2.diena. “...un iespaidu virpulis var sākties...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Tangermunde – neliela, bet ļoti skaista pilsēta Saksijas-Anhaltes zemē, kuras vēsture aizsākas jau 1009. gadā un ir izbaudījusi gan karaļu rezidences statusu, gan veiksmīgi pārcietusi Otro pasaules karu. Pilsēta pazīstama ar gandrīz pilnībā saglabājušos vecpilsētu, kur dominē tipiskās pildrežģu mājas un ķieģeļu gotika, tai skaitā cietoksnis un pilsētas nocietinājuma mūris. Laiks ceļā.
Līneburga - mājīga pilsētiņa ar dakstiņu jumtiem, kas pievilcīga jebkurā gadalaikā un diennakts laikā. Tā kādreiz bija viena no Vācijas bagātākajām pilsētām, ko nodrošināja Eiropā lielākā sāls ieguve jau kopš 10. gs. Līneburga iedvesmoja un ietekmēja pat Johanu Sebastianu Bahu. Laiks ceļā. Ierašanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Braunšveigas apkaimē. 

3.diena. “Trīs spožas pērles UNESCO vainagā.”
Brokastis*. Pēc izvēles var doties izbraukuma ekskursijā “Trīs spožas pērles UNESCO vainagā” (par papildu samaksu). Laiks ceļā. Veltām dienu UNESCO pērlēm.
Vernigerode – sena pilsēta ar akurātām pildrežģu ēkām, šeit tika uzņemta filma “Tas pats Minhauzens”. Pilsētā ir vairāk nekā 1600 dažādu periodu pildrežģu ēku, un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Laiks ceļā. Kvedlinburga - lieliska iespēja sekot laika atstātajām pēdām daudzu gadsimtu garumā. Vecpilsēta pārsteidz ar savu autentisko arhitektūras kvalitāti. Ēkas celtas dažādos laikos, tehnikās un stilos, un ne velti pilsēta iekļauta UNESCO sarakstā. Brauciens līdz Goslārai, kas iegūlusies Harca kalnu pakājē. Pilsēta valdzina ar 1800 pildrežģu ēkām – tik daudz nav nekur citur Vācijā. Svētās Romas impērijas laikos vismaz 300 gadus imperatoru rezidence atradās Goslārā, kas bija Hanzas savienības dalībvalsts un ko mēdza dēvēt par „Ziemeļu dārgumu lādi”. Pilsētas ainava joprojām ir saglabājusies gandrīz nemainīga. Laiks ceļā. Atgriešanās 2* viesnīcā Braunšveigas apkaimē.

4.diena. “Rozēm apvītie viduslaiki.”
Brokastis*. Laiks ceļā. Ierašanās Hildesheimā – romānikas galvaspilsētā. Tās vēsture aizsākās jau 815. gadā. IX gadsimtā celtā Hildesheimas katedrāle un Sv. Mihaela baznīca, iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Hildesheima – rožu pilsēta, kuras galvenais simbols ir tūkstošgadīgs, leģendārs rožu krūms. Izstaigāšanās pa rožu ceļu pilsētas labirintiem. Laiks ceļā. Erfurte – īsta viduslaiku pilsēta: ar šaurām ieliņām, kur ēkas gandrīz sakļaujas augšējos stāvos, ar baznīcām, kur blakus rotājas dažādi arhitektūras stili, ar snaudošiem tiltiņiem, kas savieno klusās upītes Geras krastus. Erfurtes vecpilsētu pielīdzina Prāgai – tik liela un... dažāda. Erfurte – Tīringenes galvaspilsēta, reģiona vecākā pilsēta, kas saglabājusi unikālu viduslaiku atmosfēru. Līdzās neskaitāmajiem arhitektūras pieminekļiem pilsēta īpaši lepojas ar Tirgotāju tiltu, kas ir pats garākais Eiropā tilts-iela, pārspējot pat Florences Seno tiltu un Venēcijas Rialto. Dienas patīkams noslēgums – īsta franku vīna degustācija. Laiks ceļā. Ierašanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Vircburgas apkaimē.

5.diena. “Bavārijas ziemeļu rota.”
Brokastis*. Pēc izvēles var doties izbraukuma ekskursijā “Bavārijas ziemeļu rota” (par papildus samaksu). Laiks ceļā. Izbraukšana uz Vircburgu – nelielu pilsētiņu Vācijas centrā, gleznainajos Bavārijas ziemeļos. XVIII gs. bīskapu rezidences vieta, īstā franku vīnu dzimtene. Pastaiga pa šaurām ieliņām, kuras ieskauj ēkas, kas saglabājušas īstenu viduslaiku garu, no pilsētas Rātsnama un Sv. Kiliana katedrāles līdz Vircburgas bīskapu rezidencei, kas pēc savas graciozitātes neatpaliek no Šēnbrūnas vai Versaļas. No vecpilsētas, pārejot pāri akmens tiltam, Jūs nokļūstat kalna pakājē, uz kura kā pilsētas sargs stāv cēlais Marienbergas cietoksnis. Pilsētu ieskauj harmoniska un mierpilna atmosfēra. Laiks ceļā. Pārbrauciens līdz Bambergai. Henrihs II – Svētās Romas impērijas imperators Bambergu nosauca par „pasaules galvaspilsētu” – „Franku valsts Romu”, „vācu Romu”, jo tāpat kā Senā Roma arī Bamberga atrodas uz septiņiem pakalniem. Daudzi pamatoti Bambergu dēvē arī par „Mazo Venēciju”, pateicoties Regnicas upei, attekai un daudzajiem tiltiņiem. Iepazīšanās ar pilsētu. Bamberga – sena karaļu un bīskapu pilsēta, viena no nedaudzām Vācijas pilsētām, kas necieta Otrā pasaules karā. Centrs saglabājis viduslaiku elpu, neskatoties uz valsts trauksmaino vēsturi. Dienas turpinājumā patīkama relaksācija Bad Windsheim.
Baseinu un relaksācijas komplekss ar kopējo platību 1750 m 2.
Termālie sāls baseini ar sāls koncentrāciju no 1,5% līdz 12%, ūdens temperatūru 32 o-36 oC, unikāls sāls ezers, kur koncentrācija sasniedz pat 26,9%, aromātiskas tvaika pirtis, sāls tvaika pirts, masāžas strūklas, džakuzi... Tas viss maigas mūzikas un zemūdens apgaismojuma pavadībā.
Laiks ceļā. Atgriešanās 2* viesnīcā Vircburgas apkaimē. 

6.diena. “Vācijas romantiskās pasakas skavās.”
Brokastis* Pēc izvēles var doties izbraukuma ekskursijā “Vācijas romantiskās pasakas skavās” (par papildu samaksu). Laiks ceļā. Brauciens pa vācu romantisko ceļu – Rotenburga pie Tauberes. Ja ir pasaka virs zemes, tad tā ir šeit... kur Ziemassvētki mājo visu gadu, kur viduslaiki ienāk nākotnē... Rotenburga pie Tauberes ir maza pilsēta ar diženu slavu. Nekur citur viduslaiku vide nav tik labi saglabājusies. Vai šeit ir apstājies laiks? Tāds iespaids varētu rasties tiem, kuri klaiņo pa vecpilsētu ar tās mūžsenajām ēkām, nomaļajiem laukumiem un nostūriem, torņiem, strūklakām, aizsargvaļņiem, noliktavām un vīna pagrabiem. Laiks ceļā. Ierašanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā, Legnices apkaimē.

7.diena.„Steidziet dalīties iespaidos ar mājiniekiem!..”
Brokastis*. Diena ceļā. Polija. Lietuva. Naktī atgriešanās Rīgā.

💢IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma, cena 90 EUR, bērniem līdz 14 gadiem - 80 EUR. Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.

Cenā iekļauts:
• brauciens ar tūrisma klases autobusu;
• transporta un ceļa izdevumi;
• nakšņošana 2* vai 3* viesnīcās/viesu namos pēc programmas, divvietīgos vai trīsvietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā);
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks plkst. 7.00-8.00, brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījumiem);
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā 195 EUR;
• piemaksa par papildu sēdvietu autobusā 205 EUR;
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos;
• personīgie izdevumi, pusdienas, vakariņas, dzeramnaudas utt.;
• medicīniskā apdrošināšana;
• pilsētas sabiedriskais transports;
• izbraukuma ekskursijas:
    - “Trīs spožas pērles UNESCO vainagā” 45 EUR;
    - “Bavārijas ziemeļu rota” 40 EUR;
    - “Vācijas romantiskās pasakas skavās” 20 EUR.

• ieeja apskates objektos un pasākumos, ekskursijas:
- termālais baseins - 14.50 EUR
- vīna degustācija - 15 EUR 
- pilsētu nodokļi.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma