Makaronēzijas noslēpumi - Tenerife, La Gomera un La Palma salas

Kad braucam

Izbraukšana 22.10.2024
Atgriešanās 01.11.2024

Ilgums

11 dienas

Cena

no 1830.00
Drukāt!

La Palma – ne tikai Kanāriju salu, bet visas Makaronēzijas lielais noslēpums, kur liekas, ka māte Daba kopā savienojusi zaļojošo Madeiras salu ar vulkānisko Lansaroti. Salas dienvidos paveras ellišķīgas un Mēness virsmai līdzīgas vulkāniskās ainavas, salas centrālajā daļā augsto kalnu virsotnes kā salas spraucas laukā no mākoņu jūras, bet salas ziemeļu daļā zaļās, tropu augiem klātās aizas atgādina kaut ko no paradīzes dārza.

La Gomera – pateicoties skaistākajām Kanāriju salu ielejām, neparastiem klinšu veidojumiem, zaļojošām terasēm, vulkāniskām okeāna klintīm, melno smilšu pludmalēm un unikālajiem laurisilvas koku mežiem, to dēvē par Spānijas Madeiru. Tāpat to mēdz saukt par Kolumba salu, jo tieši šeit savā pirmajā ceļojumā uz Jauno pasauli Kristofors Kolumbs pēdējoreiz apstājās pirms Amerikas atklāšanas. Gomeras Jaunavas Marijas baznīcā viņš lūdzis veiksmi ekspedīcijā uz nezināmo, vietējā akā ņēmis ūdeni, ar ko vēlāk svētījis jaunatklāto zemi, un pat iemīlējies salas valdniecē.

Tenerife – lielākā no Kanāriju salām, slavena ar kontrastaino dabu. Salas dienvidu daļā atrodas lielākie un populārākie kūrorti, jo tur ir vissiltākais klimats. Salas rietumu daļā ir nedaudz vēsāks un zaļāks. Visapkārt salai plešas kalnu grēdas, bet salas centrālajā daļā ir pamanāms pasaulē trešais lielākais vulkāna krāteris Caņadas del Teide, kura diametrs ir 18 km.

Lidojums Rīga – Tenerife – Rīga.
Prāmis uz Gomeras (La Gomera) salu. Valle Hermigua – viena no skaistākajām Kanāriju salu ielejām, kur zaļojošās, tropiskiem augiem bagātās terases ieskauj stāvas kanjona sienas, bet augšā paceļas ikoniskās Roques de San Pedro dvīņu klintis. Gomeras salas lepnums – Garajonay nacionālais parks, kurā 70% no parka teritorijas klāj unikālie un ļoti apdraudētie laurisilva (lauru koku) meži. Monumento Natural de los Roques – milzīga izmēra klinšu veidojumi, kas ir paliekas no antīka vulkāna krātera, no kuriem Roque de Agando ir kļuvis par visas salas simbolu. Mirador de Manaderos ar lielisku panorāmas skatu pār La Laja ieleju. La Gomeras galvaspilsēta, kur daudzas vietas saistītas ar Kolumba vārdu – Sansebastjana. Prāmis uz Palmas (La Palma) salu.
Caldera de Taburiente nacionālais parks sargā La Palma simbolu un vienu no lielākajām vulkānu kalderām pasaulē – tā plešas 10 km platumā ar sienām, kas vietām sasniedz 2000 m augstumā, bet Mirador de la Cumbrecita un citi skatu punkti ļauj ieskatīties šajā milzu bļodā no augšas. Roque de los Muchachos jeb Puišu klintis slejas augšā virs Taburientes kalderas – saulainā dienā tās ļauj ielūkoties vulkāna gigantiskajā krāterī, bet mākoņainā dienā augsto kalnu virsotnes kā salas spraucas laukā no mākoņu jūras, veidojot sirreālus skatus. Playa de Nogales – Palmas salas skaistākā melno smilšu pludmale, kuru ieskauj masīvas un stāvas lavas klintis.
Poris de la Candelaria – nomaļš un ļoti fotogēnisks zvejnieku ciemats, kas iegūlies šaurā līcī–alā, kur baltās mājiņās kontrastē uz tumšo klinšu un safīrzilā okeāna ūdens fona, seno nostāstu dēļ iesaukts par Pirātu alu. Cumbre Viejo dabas parks ar Mirador Llano del Jable, kur izretotas priedes fotogēniski spraucas laukā no vulkānisko smilšu lauka un kāpām. Iespējams, skaistākā vecpilsēta Kanāriju salās, kuru unikālu padara ziedos slīkstošie koku balkoni uz krāsaino māju sienām – Santa Cruz de la Palma. Playa de Enchentive pludmale, kur starp vulkāniskām klintīm iegūlušies divi smaragdzaļi dabas baseini. Volcan de San Antonio vulkāna krāteris, no kura atklājas putna lidojuma cienīgs skats pār Volcan de Teneguia un lavas klāto Palmas salas dienvidu piekrasti, kas izvirduma dēļ izveidojās tikai pirms 50 gadiem. Kanāriju salu Paradīzes dārzs – Bosque de los Tilos – tropu augos slīgstošs mežs, kur īsa taka vijas gar levadām un aizved līdz zaļojošai aizai, kurā gāžas Cascada de los Tilos ūdenskritums. Brīva diena Palmas salā. Iespēja doties pārgājienā uz neparasto, krāsaino Cascada de los Colores ūdenskritumu–klinti, kas paslēpies Taburiente krāterī, vai doties izbraucienā ar kuģīti meklēt delfīnu un vaļus, kā arī ielūkoties Cueva Bonita jūras alā. Prāmis vai lidojums uz Tenerifes salu.
Vulkāns pazemē – pasaulē ceturtās lielākās lavas alas – Vēja alas. Tenerifes skaistākā pilsētiņa La Orotava – dārzu un parku pilsēta, kuras ielās un skvēros redzami vairāki seni pūķkoki un balkonu nami. Gleznainais un elpu aizraujošais ceļš pa leģendām apvīto Maskas aizu. Teno kalnu stāvkrasts un grandiozās Los Gigantes klintis. Viegls pārgājiens Las Caņadas del Teide nacionālajā parkā – lavas lauki, vulkāna krāteris un neparastie klinšu veidojumi: Karalienes kurpītes, Garsijas klintis un Mēness ainavas. Atpūta pie Atlantijas okeāna 4* viesnīcā. Izbrauciens uz Tagananas krastu un Anagas kalnu masīvu – Pico del Ingle virsotne, zaļas ielejas, kalnu ainavas un gleznaini piekrastes skati. Playa de las Teresitas – pludmale, kas rotā daudzu Kanāriju salu brošūru vākus. Arco de Tajao klinšu arka, kura fotogēniski pozē ar varenu Euphorbia canariensis kaktusu priekšplānā. Iespēja doties izbraucienā ar kuģīti, pārgājienā pa Barranco del Infierno jeb Elles aizu vai uz izklaides parkiem Loro un Siam Park.

Detalizētu programmu nosūtīsim pēc pieprasījuma!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma