Ekspedīcija uz Mēnesi un Marsu 3 - neizzinātā Argentīna gar Andu kalniem un Čīles robežu

Kad braucam

Izbraukšana 07.03.2025
Atgriešanās 24.03.2025

Ilgums

18 dienas

Cena

no 5995.00
Drukāt!

Atklāj Dienvidamerikas vislielāko noslēpumu pirmais! Ceļojums pa vienu no unikālākajiem Dienvidamerikas nostūriem, apmeklējot neparastākos kontinenta dabas fenomenus un ainavas! Ceļojuma noslēgumā augstkalnu apstākļi (3500-4300 m) ar pakāpenisku aklimatizāciju.

Lidojums Rīga – Buenosairesa – Bariloče un Salta – Buenosairesa – Rīga.
7 dienu ekspedīcija ar džipiem pa Puna reģionu – vienu no planētas neskartākajiem, dīvainākajiem un krāsainākajiem apvidiem, apbrīnojot ne tikai Andu kalnu un vulkānu skatus, bet arī Mēness un Marsam līdzīgas ainavas! Talampaya nacionālais parks – sarkanu, dīvainu formu klinšu un kanjonu apvidus, kas atgādina skatus no Mežonīgajiem Rietumiem. Ischigualasto dabas parks – plašāk pazīstams kā Valle de la Luna jeb Mēness ieleja, šī parka ainavas tiešām liek uzdot jautājumu vai mēs tiešām atrodamies uz Zemes? Cancha de Bochas – neparasts, futbola bumbas izmēra un formu akmeņu lauks Ischigualasto parkā. Laguna Brava – 6700 m augstu Andu vulkānu un nelielu geizeru ieskauts augstkalnu ezers, ko iecienījušas flamingu un vikunju kolonijas. Quebrada el Penon jeb Krāsainie kalni pie Laguna Brava ezera. Chilecito – it kā nepietiktu ar plašajiem kaktusu laukiem un sniegotām Andu virsotnēm fonā, šī 19. gs. zeltraču pilsētiņa dižojas ar savu Jēzus Kristus statuju un 35 km garo Cable Carril gaisa vagoniņu uz kalnu raktuvēm, kas bija tā laika inženierijas brīnums. Senās Inku impērijas dienvidu provinces galvaspilsēta un iespaidīgākā arheoloģiskā vieta Argentīnā – El Shincal drupas.
Campo de Piedra Pomez – iespējams, vissirreālākā vieta Puna reģionā ar baltu klinšu labirintu pelēkā tuksnesī, kas izskatās kā akmenī sastinguši okeāna viļņi vētras laikā. Laguna Carachi Pampa – sārtas ūdens nokrāsas lagūna Carachi vulkāna pakājē. Dunas Blancas – iespaidīgas balto smilšu kāpas, kas iegūlušās starp pelēcīgo līdzenumu un brūnajiem kalniem. Volcan Alumbrera vulkāns un melnie lavas lauki. 150 km garais Salar de Antofalla – garākais sāls līdzenums pasaulē, kas izvietojies starp Andu grēdām Čīles pierobežā. Krāsainie dabas baseini un pazemes avoti Ojos del Campo Antofalla.
Vulkāniska saliņa, kas paceļas virs sāls okeāna – bēšīgais Salar de Arizaro sāls līdzenums ar perfekto, konusa formas Cone de Arita vulkānu – iespējams, visfotogēniskākā vieta Argentīnas ekspedīcijā! Kristāldzidri, tirkīzzilas nokrāsas dabas baseini baltā sāls līdzenumā – Ojos de Mar. Desierto del Labirinto, ko vietējie labāk pazīst kā Desierto del Diablo jeb Velna tuksnesi – sarkanu pakalnu ieskauts smilšu līdzenums, kas raisa neglābjamas asociācijas it kā staigātu pa Marsu! Viaducto La Polvorilla – varens dzelzceļa tilts pāri kanjonam, pa kuru joprojām kursē leģendārais Tren de la Nubres (Vilciens uz mākoņiem). Kaktusu un krāsaino kalnu masīvs Quebrada del Toro. Vissimpātiskākā koloniālā pilsēta Argentīnā – 16. gs. dibinātā Salta.
Par Argentīnas Šveici iesauktais Parque Nacional Nahuel Huapi – valsts vecākais nacionālais parks, kas sargā tā saucamo Patagonijas Ezeru rajonu, kur starp zaļām ielejām un kalniem izskaisīti desmitiem dažādu ezeru. Patagonijas Ezeru rajona centrs Bariloče – simpātiska kalnu pilsētiņa Nahuel Huapi ezera krastā. Baltais Cerro Tronador kalns ar Ventisquero Negro melno ledāju, kas zaļgani-brūnajā lagūnā veido mazus aisbergus. Cerro Campenario kalns un panorāmas laukums, kuru National Geographic iekļāvis Top 10 gleznaināko pasaules skatu sarakstā. Viens no gleznainākajiem ceļiem Argentīnā, kas ved gar 7 kalnu ezeriem – Ruta de los Sietes Lagos. Volcan Lanin – nacionālais parks Čīles pierobežā, kura galvenā zvaigzne ir 3747 m augstais, ar baltu sniega cepurīti klātais, piramīdas formas vulkāns Lanin.
Laipni lūgti uz Mēness – džipu tūre pa vulkāniskajām pampas ainavām La Payunia rezervātā. Pozo de las Animas – divas karsta kritenes, kurās iegūlušies tumši zaļi krātera ezeriņi. Tirkīzzilais Laguna de la Nina Encantada dabas baseins.
Elegantā un parkiem bagātā Mendozas pilsēta – Gaučo zemes vīndaru citadele, kur top labākie šī zemes vīni, tai skaitā no Argentīnai tik raksturīgajām Malbec vīnogām. Vīna darītavas apmeklējums. Akonkagva (6962 m) – sniegiem klātais Dienvidamerikas jumts un augstākā virsotne pasaulē ārpus Lielās Himalaju grēdas. Košām krāsām bagātais Punta del Inca klinšu tilts – viens no Argentīnas dabas brīnumiem, kuru senie inki izmantoja, lai šķērsotu Rio de la Cuevas upīti. Argentīnas galvaspilsēta Buenosairesa – pilsētas rātsnams un prezidenta pils, viena no platākajām ielām pasaulē – 9. jūlija avēnija. Buenosairesas priekšpilsētas atklāj, kāpēc pilsētu mīļi dēvē par Latīņamerikas Parīzi. Evitas Peronas atdusas vieta.

Detalizētu programmu nosūtīsim pēc pieprasījuma!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma