Pēdējās vietas!Uz dārziem Rietumlietuvā

Kad braucam

Izbraukšana 26.07.2024- 27.07.2024
1 vieta

Cena

no 137.00
Drukāt!

Kuršēnu muiža (1812. g.) – vienīgā koka muiža Lietuvā, kur saglabātas visas koka muižas arhitektūras vērtības: oriģinālās kāpnes, logu rāmji, koka ārdurvis. Muižas ainavu parks Ventas krastā ar atjaunotām takām, kas ved uz upi un gājēju tiltu. Unikālas konstrukcijas tilts ir viens no skaistākajiem un garākajiem Lietuvā – 262 m. Tas savieno galveno pilsētas laukumu un Kuršēnu muižas parku. Ekskursija muižā ar Kuršēnu slavenā pīrāga vyniotinis degustāciju. Pavasaros tūkstošiem narcišu priecē Gargždu pilsētas parka apmeklētājus. Aprīļa grupai – pirms desmit gadiem dzimušo ideju īstenoja pilsētas iedzīvotāji. Kopienas dalībnieki katru rudeni pirka, un stādīja puķu sīpolus par cilvēku saziedotajiem līdzekļiem. Pamazām muižas parka nogāze Minijas upes līkumā atdzīvojās pilnā krāšņumā! Jūlija grupai Babilonas dārzs – iespaidīgs miniatūru parks un lielākais ziedu parks Lietuvā. Apzaļumotā teritorijā, kas aizņem četrus hektārus, ir izvietotas dažu pasaules slavenāko arhitektūras ēku miniatūras. Jūs noteikti atpazīsiet slaveno Sidnejas operu, Brīvības statuju, romantisko Trevi strūklaku, Londonas tiltu, Berlīnes Brandenburgas vārtus, Triumfa arku, Kolizeju u. c. Klaipēdas botāniskais dārzs, kas ir bagāts ne tikai ar augu sugu daudzveidību, bet veidots kā ļoti ainavisks dārzs. Te arī plaša sīpolpuķu kolekcija. Klaipēdas vecpilsētas apskate, kur tagadējais regulārais ielu tīkls veidojies 17. gs. Vecpilsētā saglabājušās 18.–19. gs. koka pildrežģu ēkas, Danes upes krastmala ar vecajām noliktavu ēkām, Teātra laukums, pilsētas simbols Tāravas Anniņa. Palangas apskate. Palangas mols un Basanavičus gatve – galvenā gājēju iela, kurā ir daudzi krodziņi un atrakcijas, rosās mākslinieki un suvenīru tirgotāji. Lietuviešu virtuves garšas Vecmāmiņu restorānā, kas kļuvis ļoti populārs, pateicoties mājīgajam interjeram un arī pašām vecmāmiņām, kuras ne tikai apkalpo, bet arī ļoti garšīgi gatavo. Kretingas ziemas dārzs un muiža – J. Tiškeviča ģimenes rezidence. Pateicoties grāfam Tiškevičam, Kretingā atvēra pirmo HES valstī, ievilka pirmo telefona līniju Lietuvā un tika ierīkots ziemas dārzs – lielākā privātā oranžērija visā Eiropā. Patlaban visvairāk ir nokareno augu, sukulentu, epifītu, dracēnu un zīdkoka dzimtas pārstāvju. Ziemas dārza baseinā lepni izklājušās ūdensrozes, starp kurām peld spilgtās japāņu karpas. Lielākais japāņu dārzs Eiropā (16 ha) sāka veidoties 2007. gadā. Dārzu izveidoja japāņu meistars Hajime Vatanabe un ārsts Šarūns Kasmausks, apvienojot reliģiju, mākslu un godbijību pret dabu.

Sestdiena
Rīga – Eleja – Kuršēni - Klaipēda
07.00 izbraukšana no Rīgas autoostas
Kuršēnu muiža (1812. g.) – vienīgā koka muiža Lietuvā, kur saglabātas visas koka muižas arhitektūras vērtības: oriģinālās kāpnes, logu rāmji, koka ārdurvis. Muižas ainavu parks Ventas krastā ar atjaunotām takām, kas ved uz upi un gājēju tiltu. Unikālas konstrukcijas tilts ir viens no skaistākajiem un garākajiem Lietuvā – 262 m. Tas savieno galveno pilsētas laukumu un Kuršēnu muižas parku. Ekskursija muižā ar Kuršēnu slavenā pīrāga vyniotinis degustāciju.
Pavasaros tūkstošiem narcišu priecē Gargždu pilsētas parka apmeklētājus. Aprīļa grupai – pirms desmit gadiem dzimušo ideju īstenoja pilsētas iedzīvotāji. Kopienas dalībnieki katru rudeni pirka, un stādīja puķu sīpolus par cilvēku saziedotajiem līdzekļiem. Pamazām muižas parka nogāze Minijas upes līkumā atdzīvojās pilnā krāšņumā!
Klaipēdas botāniskais dārzs, kas ir bagāts ne tikai ar augu sugu daudzveidību, bet veidots kā ļoti ainavisks dārzs. Te arī plaša sīpolpuķu kolekcija.
 Klaipēdas vecpilsētas apskate, kur tagadējais regulārais ielu tīkls veidojies 17. gs. Vecpilsētā saglabājušās 18.–19. gs. koka pildrežģu ēkas, Danes upes krastmala ar vecajām noliktavu ēkām, Teātra laukums, pilsētas
simbols Tāravas Anniņa

Svētdiena
Klaipēda – Palanga - Darbenai – Ezere – Rīga
• Palangas apskate. Palangas mols un Basanavičus gatve – galvenā gājēju iela, kurā ir daudzi krodziņi un atrakcijas, rosās mākslinieki un suvenīru tirgotāji. Pastaiga Palangas botāniskajā parkā. Tas ir viens no Lietuvas skaistākajiem, bagātīgākajiem un koptākajiem parkiem. Meistarīgi projektētais parks izceļas ar lielu dabas skatu daudzvedību, rūpīgi izveidotām takām, laukumos iekoptām puķu dobēm, diviem dīķiem, mazās arhitektūras elementiem.
• Lietuviešu virtuves garšas Vecmāmiņu restorānā, kas kļuvis ļoti populārs, pateicoties mājīgajam interjeram un arī pašām vecmāmiņām, kuras ne tikai apkalpo, bet arī ļoti garšīgi gatavo.
• Kretingas ziemas dārzs un muiža – J. Tiškeviča ģimenes rezidence. Pateicoties grāfam Tiškevičam, Kretingā atvēra pirmo HES valstī, ievilka pirmo telefona līniju Lietuvā un tika ierīkots ziemas dārzs – lielākā privātā oranžērija visā Eiropā. Patlaban visvairāk ir nokareno augu, sukulentu, epifītu, dracēnu un zīdkoka dzimtas pārstāvju. Ziemas dārza baseinā lepni izklājušās ūdensrozes, starp kurām peld spilgtās
japāņu karpas.
• Lielākais japāņu dārzs Eiropā (16 ha) sāka veidoties 2007. gadā. Dārzu izveidoja japāņu meistars Hajime Vatanabe un ārsts Šarūns Kasmausks, apvienojot reliģiju, mākslu un godbijību pret dabu.
• atgriešanās Rīgā pēc 20.30

Cenā iekļauts:
• transporta pakalpojumi ceļojuma laikā, ceļu nodokļi
• naktsmītnes viesnīcā un brokastis
• grupas vadītāja-gida pakalpojumi
• ieejas maksa muzejos u.c. programmā paredzētajos apskates objektos
• veselības apdrošināšana
• pusdienas svētdienā

Par papildu maksu:
• ēdināšana (izņemot brokastis un pusdienas svētdienā)
• piemaksa par papildvietu autobusā – EUR 40
• piemaksa, ja vēlaties vienvietīgu numuru viesnīcā – EUR 30
• ceļojuma cena bērniem, kuri izbraukšanas brīdī vēl nav sasnieguši 17 gadu vecumu un ceļo kopā ar pilnvaroto personu, – EUR 103

Detalizētu ceļojuma aprakstu skatīties šeit!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma