Lielais Borneo ceļojums ar atpūtu Malaizijas Polinēzijas salās

Kad braucam

Izbraukšana 14.02.2025
Atgriešanās 28.02.2025

Ilgums

15 dienas

Cena

no 2995.00
Drukāt!

Borneo – mītiem, nostāstiem un leģendām apvīta sala, kas pirmo eiropiešu pētnieku uzmanību piesaistīja ar galvaskausu mednieku ciltīm, bieziem mūžamežiem un endēmiskiem dzīvniekiem. Borneo turpina vilināt ceļotājus arī mūsdienās, piedāvājot klusu atpūtu prom no lielo kūrortu kņadas.

Lidojums   Rīga – Kota Kinabalu.  ( Borneo).
Mari Mari Village 
– ciems, kur iepazīsim dažādās Borneo ciltis, to sadzīvi, arhitektūru, dejas un senās galvaskausu mednieku tradīcijas. Kinabalu nacionālais parks, kas aptver zemeslodes senākās lietusmežu teritorijas un lepojas ar vienu no bagātākajām augu valstīm uz planētas. Pastaiga pa kalnu lietusmežu. Malaizijas Borneo ikonas un Dienvidaustrumāzijas jumta –   Kinabalu kalna skati.  
Poring Hot Springs  karstie avoti.  Canopy walkway– kokos iekārti tiltiņi, kas ļauj paskatīties uz džungļiem no cita rakursa. Sabahas štata galvaspilsēta – Kota Kinabalu. Rungus  cilts, kuri valkā pavisam atšķirīgus tautastērpus no citām   Sabah  kultūrām un dzīvo tradicionālajās Long House  iezemiešu mājās.
Labākais Malaizijas   safari  brauciens pa  Sungai Kinabatangan  upi,  džungļos meklējot Borneo lielo piecnieku: savvaļas orangutanu, Pigmeju ziloni, degunradzi, sālsūdens krokodilu un tikai salai raksturīgo   proboscis monkey  jeb gardeguna mērkaķi ar reti smieklīgu sejas izteiksmi un ļoti garu, neglītu degunu.   Gomantong  ala – masīva pazemes zāle, kas mudž no sikspārņiem, svīres putniem un kukaiņiem.
Labuk Bay  gardegunu pērtiķu rezervāta un   Borneo Saules lāču centra  apmeklējums, kas ir lieliska iespēja kamerās iemūžināt šos neparastos Borneo dzīvnieku pasaules iemītniekus.  
Rainforest Discovery Center  ar   gaisa tiltiem  un skatu platformām virs lietusmežiem.   Sepilokas Orangutanu centrs, kur salai endēmiskie Borneo orangutani tiek atgriezti džungļu vidē. Mistiskās  Agop Batu Tulup   alas – to nišās saglabājušies daudzi 500–900 gadus seni, grebumiem rotāti koka zārki, kuros iezemieši glabāja savus senčus.  Teck Guan  kakao ferma  ar atsvaidzinošo ūdens kaskādi. Basalt Balung Cocos– neparasts, bazalta kolonnu lauks, caur kuru vijas gleznaina un krāčaina džungļu upe.  
Bukit Tengkorak  ( Skull Hill) jeb tulkojumā Galvaskausu kalns ir daļa no antīka vulkāna krātera un nozīmīgāka arheoloģiskā vieta Borneo salā, kur vietējie iezemieši neolīta laikmetā, pirms vairāk nekā 3000 gadiem, veidoja keramikas izstrādājumus un tirgoja tos citām tautām reģionā līdz pat 3500 km attālajai Jaunbritānijai Melanēzijā.
Malaizijas Polinēzijas salas jeb Tun Sakaran Marine Park , kas ietver tropisku salu arhipelāgu Sempornas pilsētiņas apkārtnē, kas ļoti atgādina Polinēzijas salas, – šeit var atrast visu: gan vulkāniskas salas, gan gredzena tipa atolus, kristāldzidras lagūnas, mazas saliņas ar palmu birzīm, baltu smilšu strēles, kas iestiepjas Klusajā okeānā, un vienu no pasaulē labākajām snorkelēšanas un niršanas vietām. Šo noslēpumaino un tūrisma mazskarto salu arhipelāgu apdzīvo polinēziešiem radniecīgā  Bajau  klejotāju tauta, kuri ceļo no vienas salas uz otru un mitinās primitīvās koka būdiņās uz pāļiem, kā dēļ tos iesaukuši par jūras čigāniem. Vulkāniskā, zaļiem kalniem klātā un Polinēzijas salām tik līdzīgā Bohey Dulang sala, kur pagrūts 1 stundas kāpiens kalnā atklāj fenomenālu skatu pār arhipelāgu un gredzena formas koraļļu rifu–lagūnu, kas tik ļoti kontrastē ar tumši zilajiem Klusā okeāna ūdeņiem.  
Timba Timba,   Sibuan  un   Mataking  salas – Malaizijas Polinēzijas skatu kartītes.  Zemūdens pasaules iepazīšana, snorkelējot   Mantabuan  atolā. Brīvajā laikā arī lieliskas daivinga iespējas.  
3 atpūtas dienas Borneo  pie Klusā okeāna. Iespēja doties ekskursijā uz eksotisko Brunejas sultanātu  un tā krāšņo, zeltā dekorēto galvaspilsētu Bandarseribegavanu, kur bagātākie pasaules monarhi izpaudušies, radot Dienvidaustrumāzijas skaistākās mošejas, kā arī lielāko pili uz Zemes, kurā ietilptu 3 Versaļas pilis.
Par Austrumu Venēciju dēvētā Kampung Ayer  Brunejā – lielākais ūdens ciemats pasaulē.
Lidojums  Tawau – Kualalumpura.  
Malaizijas galvaspilsēta   Kualalumpura, kas 130 gados attīstījusies no tukšas vietas līdz vienai no modernākajām pilsētām pasaulē. Debesskrāpju   mežs, tostarp augstākie pasaulē Dvīņu torņi, lieliski saglabājušās koloniālā stila ēkas.  
Batu alas:  272 pakāpieni uz templi, kur 400 m garajās un 120 m augstajās alās lielos svētkos pulcējas ap 100 000 hinduistu, lai godinātu Šivu un viņa dēlu Subramandžamu.
Lidojums   Kualalumpura –   Rīga.

Detalizētu programmu nosūtīsim pēc pieprasījuma!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma