Burgundijas zelta stūrītis un Juras laikmeta mantojums

Kad braucam

Izbraukšana 20.08.2024
Atgriešanās 27.08.2024

Ilgums

8 dienas

Cena

no 1160.00
Drukāt!

Bezansona  ar vecpilsētu Doubsas upes pakavveida līkumā. Citadele un 600m garie nocietinājumi, katedrāle ar unikālu  astronomisko pulksteni,  kas rāda saullēktu, saulrietu, aptumsumus un plūdmaiņas Francijas ostās. Saline Royale d'Arc et Senans - 18.gs. industriālais mantojums, bijusī sāls rūpnīca un dārzi, kas celti pēc karaļa Luija XV ierosinājuma. Jura - Francijas reģions ar krāšņām dabas ainavām, ezeriem, ūdenskritumiem, šarmantiem ciematiem un senām pilīm. Pārgājiens (~3 st.) uz 993 m augsto Ērgļa virsotni  un panorāmas skatu punktu uz četriem ezeriem. Dinozauru pēdas Lullē - vecākā atrastā dinozauru pēdu vieta Juras reģionā, vairāk kā 1500 pēdu nospiedumu no 155 milj.g senas pagātnes. Arbuā  pazīstamā kā reģiona vīna galvaspilsēta.    

Atpūta pie Vouglans ezera  430 m.v.j.l., kas ir trešais lielākais cilvēka radītais ezers Francijā un lepojas ar savu smaragdzaļo ūdeni. Ezers stiepjas 35km garumā un piedāvā mums braucienu ar kuģīti . Baume-les-Messieurs - viens no Francijas skaistākajiem ciematiņiem Baume kalnu cirka centrā. 11.gs. benediktīniešu abatija, ūdenskritumi un izgaismotās alas padara šo vietu vēl pievilcīgāku. Comté  siera degustācija. Bonu ieskauj senais valnis un bulvāri. 15.gs. būvēto slimnīcu trūcīgajiem Hotel Dieu uzskata par viduslaiku arhitektūras paraugu un Burgundijas vizītkarti.     

Burgundijas sinepju noslēpumus atklāsim īstā sinepju darbnīcā.  Château du Clos de Vougeot  - pašā Burgundijas vīna dārzu sirdī, sākotnēji bijusi tikai vīna ferma, kuru 12.gs. uzcēluši mūki, bet 16.gs. jau tai pievienoja renesanses pili. Burgundijas  vīna degustācija . Dižona - mūsdienu Burgundijas galvaspilsēta. Viduslaiku ieliņās majestātiski izceļās pildrežģu mājas, romānikas un gotikas stila baznīcas un 17.-18. gs. privātās savrupmājas.  Burgundijas hercogu pils  daļu aizņem pilsētas dome, bet Filipa Labā tornis piedāvā panorāmas skatu no 46 m augstuma. Mākslas muzeja 50 telpās ir apskatāma 1500 mākslas darbu kolekcija - viena no bagātākajām Francijā. Vesula - skats uz vēsturisko centru no Motte kalna un pastaiga vecpilsētā. Château de Villersexel - viena no skaistākajām  19.gs. Burgundijas pilīm ekskursijā “no fasādes līdz privātajām istabām”. Colline Notre Dame du Haut - kalns Rošampā, Vogēzu kalnu dienvidu daļā, kur arhitekts Le Corbusier  jau 1955.g uzbūvēja kapelu. Milūzā iesakām apmeklēt izcilo Automuzeju vai Francijas Vilcienu pilsētu.

Cenā iekļauts: 
• airBaltic lidojums Rīga – Cīrihe – Rīga (ēdināšana nav iekļauta),
• lidostu nodokļi, nododamā bagāža 23 kg, rokas bagāža 8 kg; 
• tūrisma klases autobuss ceļojuma laikā;
• 7 naktis 2/3* viesnīcās; divvietīgās istabās ar dušu/WC, brokastis;
• grupas vadītāja pakalpojums;
• ceļojuma apdrošināšana ar Covid-19 segumu

Par papildu maksu: 
• ieejas maksa apskates objektos, pusdienas, vakariņas;
• personīgie izdevumi; 
• ieejas maksa apskates objektos, kas nav minēti programmā vai minēti kā papildus;
• dzeramnauda vietējam šoferim un gidam

Detalizētu ceļojuma aprakstu skatīties šeit!  

 

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma