Pēdējās vietas!Latgales veiksmes stāsts

Kad braucam

Izbraukšana 10.09.2022
Atgriešanās 11.09.2022

Ilgums

2 dienas

Cena

no 115.00
Drukāt!

Kas gan būtu Latgale bez baznīcām, ezeriem un pauguriem, šmakovkas un Latgolys špeka un, protams, bez sirsnīgiem un stipriem ļaudīm! Šis būs stāsts par cilvēcīgo – par saimniekiem, kas dara, jo grib, lai būtu labāk, un to, cik daudz mēs varam, dzīvojot lauku viensētā vai mazā ciematā. Izrādās, nevajag jau neko daudz – tikai gribēt un darīt!  

Cenā iekļauta maksa apskates objektos, degustācijas un pusdienas!!!

 Saimniecība  Obelisk Farm , kas nodarbojas ar kaņepju audzēšanu ne tikai kulinārijai, bet galvenokārt industriālām vajadzībām.
• Īdeņa – 
Latgales zvejnieku ciems  Lubāna krastā. Senais pilskalns, sēta ar niedru jumtiem, zivju zupa un kūpinātas zivis pusdienās. 
  Gunāra Igauņa mūzikas instrumentu muzejs , kur skatāmi vairāk nekā 100 dažāda veida instrumenti, kas pēdējo 120 gadu laikā tika spēlēti Latvijas teritorijā: akordeoni, ermoņikas, garmoškas, bajāni, kokles, cītaras u. c. 
  Zīmols Latgolys špeks  jeb Latgales speķis ir atzinīgi novērtēts gan vietējā tirgū, gan arī ārzemēs. Tikšanās ar Latgales speķa vīru, kā vietējie dēvē Andri Mejeru, kurš, prezentējot savu produkciju gan tālajā Briselē, gan vietējā tirdziņā, ar stingru pārliecību saka: ja būs stipri amatnieki, tad būs stipra Latgale, bet, ja Latgale būs stipra, tad būs stipra arī Latvija! 
  Latgolys šmakovkys  dedzinātava , kurā iespējams iepazīties ar brūvēšanas tradīcijām, kas Malnavā dzimušas jau 19. gs. sākumā. Vietējais uzņēmējs Jānis Krivtežs te ne tikai attīsta savu biznesu, bet arī pulcina uzņēmīgus cilvēkus ap sevi. 
  Malnavas muiža , bunkuru un muižas parka apskate. 
  Jānis Kuzminskis piedāvā iespēju vērot ģitāru tapšanas procesu  un arī apskatīt ģitāru kolekciju topošajā ģitāru muzejā. Fotopauze pie Rāznas ezera. 
  Lūznavas muiža  ir kā fēnikss, kas atdzimis no pelniem, – tā priecē gan ar ārējo veidolu un interjeru, gan kultūras aktivitātēm. 
  Siera darbnīcas   Juri  saimnieki labi pierāda, ka dzīve laukos var dot ne tikai gandarījumu, bet arī ienākumus. Izslavēto sieru degustācija.
• Mājupceļā 
mielosimies ar   pampūkām . Jā, pareizi, ar  pampūkām  – vietējā kafejnīca no bērnu valodas veiksmīgi radījusi nosaukumu un ar garšas kvalitāti neatstāj vienaldzīgu.
• atgriešanās Rīgā pēc 21.00

Ceļojuma cenā ietilpst
• transporta pakalpojumi (komfortabls autobuss) ceļojuma laikā
• naktsmītnes saskaņā ar aprakstu un brokastis
• grupas vadītāja-gida pakalpojumi
• ieejas maksa muzejos u.c. programmā paredzētajos apskates objektos, vietējo gidu stāstījums saimniecībās
• programmā paredzētās ēdināšanas un degustācijas

Ceļojuma cenā neietilpst
• vakariņas

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma