Ceļojums uz pasaules malu (Sāmsalu un Vilsandi)

Kad braucam

Izbraukšana 29.05.2021
Atgriešanās 30.05.2021

Ilgums

2 dienas

Cena

no 112.00
Drukāt!

1.diena
7.00 izbraukšana no Rīgas autoostas 33.platformas.
Iepazīt Sāmsalas ziemeļu piekrasti, aplūkot mežonīgās klintis jūras krastā, ciemoties sakoptajos zvejnieku ciematiņos, ieraugot Sāremā salu citā gaismā – ne tikai tādu, kādu to redz tūristi.
Vecis un vecene – Ninases ciemā tautas drēbēs ģērbtas, no vējdzirnavām pārbūvētās lelles Tells un Pireta. Joprojām zem Piretas svārkiem meitenes pirms kāzām liek akmeni ar savu uzvārdu. Tas nesot viņām laimi laulībā.
Ceļojums uz pasaules malu. Pārgājiens Harilaidas pussalā, baudot neskartās dabas pludmali uz Kīpsāres bākas pusi, kas vēja un ūdens savstarpējās iedarbības rezultātā ir pārvietojusies no zemes uz jūru un slīpi iegrimusi (vietējais Pizas tornis). Mihkli etnogrāfiskā sēta ļaus iepazīt salinieku dzīvesveidu un tipisko apbūvi. Vilsandi nacionālais parks – Baltijas valstīs vecākā (1910. g.) izveidotā dabas aizsardzības zona. Kopumā Vilsandi nacionālais parks iekļauj sevī vairāk nekā simt putniem bagātas salas, roņu saliņas, zivju nārsta vietas un dažādas piekrastes ainavas Sāmsalas rietumu daļā. Pārgājiens ilgst ~3h!
2.diena
Mihkli etnogrāfiskā sēta,
ļaus iepazīt salinieku dzīvesveidu un tipisko apbūvi .
Vilsandi nacionālais parks
–Baltijas valstīs vecākā (1910. g.) izveidotā dabas aizsardzības zona. Kopumā Vilsandi nacionālais parks iekļauj sevī vairāk nekā simt putniem bagātas salas, roņu saliņas, zivju nārsta vietas un dažādas piekrastes ainavas Sāmsalas rietumu daļā.
Brauciens ar motorlaivām uz lielāko no salām – Vilsandi. Salas apskates ekskursija gan ar piemērotu kravas auto, gan kājām vietējā gida pavadībā. Pikniks uz salas, baudot uz ugunskura gatavotu sātīgu ēdienu.
Vilsandi bākas apskate-ļoti svarīga bāka visai Baltijas jūrai, kas ļaujot droši apbraukt Sāremas un apkārtējās mazās saliņas.
atgriešanās Rīgā pēc 21:50.

Cenā iekļauts:
• komfortabls autobuss ceļojuma laikā;
• naktsmītnes saskaņā ar aprakstu un brokastis;
• sauna un baseins naktsmītnē;
• grupas vadītāja-gida pakalpojumi;
• ieejas maksa muzejos u.c. programmā paredzētajos apskates objektos un pikniks Vilsandi salā;
• motorlaivu īre, vietējais transports un vietējā gida pakalpojumi Vilsandi salā;
• veselības apdrošināšana.

Par papildu maksu:
• ēdināšana (izņemot brokastis).

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma