Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena

10.45 pulcēšanās Rīgas lidostā (iepretim Air Baltic birojam)
12.55 – 16.50 lidojums Rīga – Stambula
19.55 lidojums Stambula – Maskata (Omānas Sultanāts)

2. diena

01.45 ielidošana Maskatā, transfērs uz viesnīcu un agrā reģistrācija viesnīcā, no rīta brīvais laiks un atpūta pēc lidojuma, pēcpusdienā Maskatas apskate – Omānas Sultanāta galvaspilsēta ar koncentrētu, izteiktu arābu kultūras gaisotni. 18. gadsimtā, nozīmīgā Maskatas osta deva pamatus varenajai Omānas impērijai, kura kontrolēja svarīgākās ostas Austrumāfrikā, tai skaitā Komoru salas, Zanzibāru un Mombasu. Te mēs skatīsim (no ārpuses) portugāļu veidoto cietoksni, Sultānu pili, Lielo mošeju un apmeklēsim slaveno Mutrah Souk bazāru, ko mēdz dēvēt par labāko tirgu Arābijas pussalā!

3. diena

Brauciens uz Wadi Shab (Ash Sharqiyah province,) pa ceļam apmeklējot neparasto karsta veidojumu Bimmah Sinkhole, sauktu par Zilo caurumu. Leģenda vēsta, ka tieši Ash Sharqiyah province esot bijusi mājvieta slavenajam Sinbadam Jūrasbraucējam.
Viegla pastaiga Omānas paradīzē Wadi Shab – upes izgrauzts kanjons ar augstām klintīm, starp kurām paslēpušās palmu oāzes un smaragdzaļi baseini. Omānā grūti atrast skaistāku vietu par šo!

4. diena

Pilnas dienas džipu ekskursija uz Nizvu un Wadi Ghul. Amatniecības centrs un senā Omānas galvaspilsēta Nizva, izveidojusies palmu oāzē, augstāko Omānas kalnu ielokā. Nizvā apskatīsim 17 gs. celto Sultānu fortu un kolorīto, eksotikas un austrumu gaisotnes pārņemto Nizwa Souk tirgu, kur joprojām var vērot Omānas izcilākos amatniekus savā elementā.
Grandiozais, vairāk kā 1000 metrus dziļais Wadi Ghul jeb Arābijas Lielais kanjons – iespējams, visiespaidīgākais dabas veidojums Arābijas pussalā. Dosimies augstākajā Omānas kalnā Jebel Shams (3075 m vlj) līdz Wadi Ghul skatu punktam, no kura paveras elpu aizraujoši skati

5. diena

Rīta lidojums Maskata – Khasab (Omāna).
~5 h relaksējošs kruīzs ar arābu tradicionālo laivu dhow gar Musandamas piekrasti baudot skaistākās piekrastes ainavas Arābijas pussalā – klinšainu kalnu ieskauti līcīši, par khawr dēvētie Omānas fjordi, delfīnu rotaļas kristāldzidrajos Persijas un Omānas līču ūdeņos, un iespaidīga zemūdens pasaule. Peldēšana Omānas līcī.
Pārbrauciens uz Dubaiju un Omānas/Arābu Emirātu robežas šķērsošana (200 km).

6. diena

Dubaija – kosmopolītiskā, pārsteigumiem pilnā un mūžam mainīgā Dubaija, kurā mūsdienu arhitektūras brīnumi sadzīvo ar senajiem Vēja torņu namiem. Vēl tikai pirms 50 gadiem tas bija necils zvejnieku ciematiņš, bet nu Dubaija ir pasaules metropole un Tuvo Austrumu finansu centrs.
Pusdienas ekskursija pa pilsētu ar Dubaijas muzeja apmeklējumu. Pēcpusdienā brīvais laiks.

7. diena

Pilnas dienas ekskursija uz Abu Dabi – Apvienoto Arābu Emirātu bagātāko emirātu, kas ilgu laiku sponsorēja Dubaijas attīstību, bet tagad ir ķēries klāt pie savas pilsētas uzprišināšanas un utopisku projektu radīšanas, iemantodams iesauku Arābijas dārgakmens. Abrīnojamā Šeikha Zayed mošejā varēsim pārliecināties par emirāta labklājību, no Abu Dabi promenādes varēsim aplūkot jaunākos debeskrāpjus, bet Heritage Village uzzināsim, kā dzīvoja un izskatījās Arābu Emirāti pirms tika uzzieta bagātā naftas dzīsla.

8. diena

Brīvais laiks Dubaijā dienas pirmajā pusē - iespēja atpūsties kādā no Dubaijas pludmalēm Persijas līča krastā vai par papildus samaksu iespēja uzbraukt 830m augstajā Burj Khalifa tornī (pasaules augstākajā debesskrāpī; ~55 USD + metro) un/vai doties uz unikālo Miracle Garden dārzu.
Pēcpusdienā pusdienas ekskursija uz Sharjah emirātu – AAE kultūras galvaspilsētu un vienu no interesantākajiem Arābu emirātiem.

9. diena

Brīvs rīts Dubaijā - iespēja atpūsties kādā no Dubaijas pludmalēm Persijas līča krastā.
Vēlā pēcpusdienā ekskursija ar džipiem Arābijas tuksnesī. Piestāsim pie kamieļu fermas un apmeklēsim beduīnu apmetni, kur baudīsim vēderdeju priekšnesumu, ieturēsim tradicionālās vakariņas un vērosim saulrietu pār smilšu jūras viļņiem – Arābijas pussalas vistipiskāka ainava.

10. diena

Brīva diena Dubaijā - iespēja atpūsties kādā no Dubaijas pludmalēm Persijas līča krastā vai doties iepirkšanās ekspedīcijā pa Dubaijas leģendārajiem duty free lielveikaliem un Austrumu tirgiem.
Par papildus samaksu iespēja doties ekskursijā uz Al Ain (~50 USD; UNESCO) - tuksnešainu kalnu un palmu oāžu ieskautā Dārzu pilsēta savulaik bija nozīmīgs vergu un valdošās dinastijas centrs, bet mūsdienās pilsēta ar bagātāko vēsturi Arābu Emirātos (Šeikha Zayed pils, Al Jahili cietoksnis ar Al Ain muzeju, Al Ain oāze un karstie avoti Jebel Hafeet kalna pakājē).
~23:00 transfērs uz lidostu.

11. diena

02.40 – 06.40 lidojums Dubaija – Stambula
10.00 – 12.00 lidojums Stambula – Rīga