Uz Hījumā ar bērniem

Kad braucam

Izbraukšana 03.08.2024
Atgriešanās 04.08.2024

Ilgums

2 dienas

Cena

no 135.00
Drukāt!

Hījumā mazā Stounhendža jeb Kontrakta akmeņi. Tuuletorn piedzīvojumu centrs visai ģimenei piedāvā ar dažādu interaktīvu mediju, animāciju, spēļu un ekspozīciju palīdzību ciešāk iepazīt Hījumā zemūdens pasauli, piekrasti, dabu, salinieku stāstus vai vienkārši baudīt un tvert sajūtas. Centrā ir izveidots speciāls stāvs, kas ir paredzēts bērnu izklaidei. Bērni šajā spēļu zonā var kāpelēt un pārbaudīt savas spējas. 

1.diena
7.00 izbraukšana no Rīgas autoostas 33. platformas
Tikšanās ar Hījumā salas milzi Leigeru. Orjaku zemesstrēle, kur vislabāk izbaudīt mazos kadiķu džungļus, tā saucamos alvārus, no kuriem paveras skaisti skati uz akmeņainajiem jūras līčiem.
Salas simbols – varenā vecā Kipu bāka, kas ir pasaulē trešā vecākā, joprojām darbībā esošā bāka. Tā atrodas uz salas augstākās virsotnes Tornimagi. Pati bāka ievērojami atšķiras no citām – tas ir masīvs Livonijas laika tornis ar fantastiskām trepēm augšup, kas izcirstas senajā bākas akmens tornī kā šahtā.
Tuuletorn piedzīvojumu centrs visai ģimenei piedāvā ar dažādu interaktīvu mediju, animāciju, spēļu un ekspozīciju palīdzību pamatīgāk iepazīt Hījumā zemūdens pasauli, piekrasti, dabu, salinieku stāstus vai vienkārši baudīt un tvert sajūtas. Centrā ir izveidots speciāls stāvs, kas ir paredzēts bērnu izklaidei. Bērni šajā spēļu zonā var kāpelēt un pārbaudīt savas spējas. Te izveidota arī Baltijas valstīs augstākā (20 m augsta) iekštelpu kāpelēšanas siena ar 11 dažādām takām.

2.diena
No Hījumā Eifeļtorņa līdz Jaltas pilij ar Kolumba kuģi
– neparastas saimniecības apmeklējums, kur saimnieks Jans Alliksoo no kadiķiem pirms gadiem 25 uzcēla Eifeļtorni. Tagad, stāvot Jana pagalmā, lai arī apkārt valda mākslinieciska nekārtība, pārņem sajūtas, it kā būtu iekritis krāsainā, naivā sapnī. Pēdējos pāris gados blakus tornim no materiāliem, kas bija pie rokas, ir uzcelta slavenās Jaltas pils – Bezdelīgas ligzdas – un Kolumba kuģa Santa Maria kopija, Hījumā bākas miniatūrā, dzirnavas, kā arī Harija Potera labirinta māja.
Tahkunas bāka (1875. g.) – 42,5 metrus augsta un ar fantastisku skatu uz apkārtni! Tauta mēļo, ka bāku projektējis pats G. Eifelis ar jūgendstilam raksturīgām kāpnēm. Savdabīgais akmeņu labirints un piemineklis prāmja Estonia pasažieriem Tahkunas zemesragā.
Hījumā mazā Stounhendža jeb Kontrakta akmeņi.
Lavasāres Dzelzceļa muzejs ir viens no lielākajiem Eiropā – vagoni un dažādas lokomotīves atrodas ārā, bet iekštelpās izvietota izstāde. Iespējama vizināšanās ar tvaika dzinēja vilcienu, kas kursē starp Lavasāri un muzeju.
Atgriešanās Rīgā pēc 21.00

Cenā iekļauts:
• transporta pakalpojumi (komfortabls autobuss) ceļojuma laikā
• naktsmītnes saskaņā ar aprakstu un brokastis
• grupas vadītāja-gida pakalpojumi
• ieejas maksa muzejos u.c. programmā paredzētajos apskates objektos
• veselības apdrošināšana

Par papildu maksu:
• ēdināšana (izņemot brokastis).
• piemaksa par papildvietu autobusā – 40 EUR
• piemaksa, ja vēlaties vienvietīgu numuru viesnīcā– 32 EUR
• ceļojuma cena bērniem, kuri izbraukšanas brīdī vēl nav sasnieguši 17 gadu vecumu un ceļo kopā ar pilnvaroto personu, – 95 EUR

Detalizētu ceļojuma aprakstu skatieties šeit!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma