Pēdējās vietas!Igaunijas industriālais mantojums

Kad braucam

Izbraukšana 15.08.2020
Atgriešanās 16.08.2020

Ilgums

2 dienas

Cena

no 90.00
Drukāt!

1.diena
7.00 izbraukšana no Rīgas autoostas 33. platformas
Peipusa piekrastes zvejniekciemos vasaras beigas iezīmējas ne tikai ar zivju tirgošanos ceļmalās, bet te godā tiek celts arī slavenais Peipsivēres sīpols.
Narvas apskate: cietokšņa apmeklējums, skatu laukums, no kura paveras lielisks skats uz Ivangorodas un Narvas cietokšņiem upes krastos. Narvas upes ūdenskritums, kas reiz bija viens no ūdeņiem bagātākajiem ūdenskritumiem Eiropā, bet tagad ūdenskrituma kāples lielākoties ir sausas, vien plūdu laikā tās pārklājas ar ūdeni. Te atrodas Krēnholmas sala. Pie ūdenskrituma 19. gadsimtā tika uzbūvēta slavenā Krēnholmas manufaktūra, kas tajā laikā bija Krievijas impērijas lielākā fabrika. 1913. gadā šeit strādāja vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku.
Sillamē atdzimšanas stāsts. Rūpnieciskā pilsēta radusies 1946. gadā, kad šeit tika nolemts izveidot metalurģijas rūpnīcu degakmens rūdas pārstrādei, lai iegūtu urāna oksīdus. Sakarā ar šo ražotni pilsēta ilgu laiku bija slēgta. Tagad iespējams iepazīties ar savdabīgām staļinisma laikmeta ēkām un klasiskām alejām. Sillamē muzejs un Sillamē kultūras centra atjaunotā greznā un iespaidīgā zāle. 

2.diena
Radošā pilsētiņa Aparaadi–tehas(Aparātu rūpnīca). Vecs rūpnīcas komplekss, kur padomju laikā tika izgatavotas saldēšanas iekārtas, slepenas zemūdeņu detaļas un pēdu sajaukšanai arī sliktas kvalitātes lietussargi un rāvējslēdzēji. Septiņdesmitogadu vidū rūpnīcā strādāja aptuveni 1500 darbinieku. Rūpnīcai bija savs veselības centrs ar saunu un baseinu, ēdamistaba un vairāki korpusi ar administratīvajām telpām. No 2014. gada centrs tiek attīstīts par kultūras centru, kas jau šodien apvieno sevī radošus uzņēmumus, mākslinieku studijas, dizaineru ateljē un izklaidi.
Tipogrāfijas un papīra muzejs atrodas zābaku rūpnīcas kompleksā. Ēkā var iepazīties ar papīra ražošanas procesu, aplūkot papīra skulptūras, vēsturiskas drukas preses, no koka un alvas veidotus burtveidolus, kā arī dažādas ar šo tēmu saistītas ekspozīcijas un izstādes.
Repinas papīrfabrika–Eiropā unikāla industriālās arhitektūras pērle, kuras vēsture iesniedzas 1728. gadā. Pētera I galminieks grāfs Kārlis Gustavs fon Lēvenvolde pie Vehandu upes uzbūvēja ķieģeļu fabriku, kā arī kokzāģētavu, miltu un papīra dzirnavas, kas kā spēka avotu izmantoja ūdeni. Repinas papīrfabrika ir Igaunijā vecākais līdz šim strādājošais rūpniecības uzņēmums, kurā līdz šai dienai tiek ražots papīrs.
Lasvas ūdenstorņa galerija ir vecs kolhozu laika cūku fermas tornis, kuru arhitektu un mākslinieku augstā lidojuma idejas un sabiedrības aktivitāte ir padarījusi par atraktīvu un godalgotu objektu, kurā klavieru kāpnesrada mūziku un apmeklētāji rūsējošajā ūdens mucā bauda foto un mākslas izstādes.
Atgriešanās Rīgā pēc 21.00

Cenā iekļauts:
• transporta pakalpojumi ;
• grupas vadītāja- gida pakalpojumi;
• ieejas maksa  programmā paredzētajos apskates objektos un degustācijas;

Par papildu maksu:
• ēdināšana (izņemot brokastis un pusdienas sestdienā).

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma