Ķirši, zirgi un zāļu sievas

Kad braucam

Izbraukšana 18.07.2020
Atgriešanās 18.07.2020

Ilgums

1 dienas

Cena

no 30.00
Drukāt!

1.diena
07.30 izbraukšana no Rīgas autoostas 33. platformas
Ķiršu festivāls, kas ik gadu tradicionāli pulcē daudzus apmeklētājus. Ķiršu svētki apmeklētājiem piedāvā plašu kultūras programmu: putnu biedēkļu parādi, zirgu izjādes paraugdemonstrējumus, dažādi koncerti. Vietējais tirdziņš, kurā atrodami vien Žagarei raksturīgi labumi. Šeit noteikti ir jānobauda ne tikai Žagares ķirši, bet arīdažādie ķiršu uzlējumi un īpašais ķiršu ievārījums, kas darināts pēc senām receptēm.
Žagares muižas komplekss, kas ir spilgtākais klasicisma paraugs Lietuvā ar skaistu parku. Muiža jau no laika gala ir pazīstama ar zirgkopības tradīcijām, tāpēc nozīmīgākā muižas kompleksa daļa ir staļļi, manēža, ratnīcaun citas zirgkopības ēkas, pie kurām atrodas arī hipodroms.
Neparastā Podu māja, kas varētu būt visvairāk fotografētā māja Žagarē.
Farmācijas muzejs–aptieka, kas ir vienīgais šāda tipa muzejs Lietuvā. Tas pārsteidz ne tikai ar senlaicīgiem farmaceitu instrumentiem, mērglāzēm un receptēm, bet arī ar interesantiem stāstiem. Kopš aptiekas atklāšanas 19. gs. šeit norisinājušies daudzi leģendām apvīti notikumi. Ne velti kādreiz vietējie iedzīvotāji to sauca par burvju aptieku!
Viesošanās pie zāļu sievas Jadvigas, kas ievāc un žāvē ekoloģiskas zāļu tējas. Tā vien šķiet, ka viesmīlīgajai kundzei ir tēja, kas ārstē jebkuru kaiti. Baudīsim tējas, kā arī apskatīsim dārzu, kurā aug ap 300 dažādu ārstniecības augu. Jadviga pēc izglītības ir farmaceite un ieteiks ikvienam vispiemērotāko tēju, ko varēs arī iegādāties.
Ierašanās Rīgā pēc 20.30

Cenā iekļauts:
• transporta pakalpojumi ;
• grupas vadītāja- gida pakalpojumi;
• ieejas maksa muzejos u.c programmā paredzētajos apskates objektos un degustācijas;


Par papildu maksu:
• pusdienas.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma