Cēsis un Vidzemes muižas

Kad braucam

Izbraukšana 13.06.2020
Atgriešanās 13.06.2020

Ilgums

1 dienas

Cena

no 17.00
Drukāt!

1.diena
08:00 izbraukšana no Rīgas (Turgeņeva ielā, pretī Zinātņu akadēmijai). Ierašanās Straupē.
Lielstraupes pils un baznīca - Lielstraupes pils ir viena no viduslaiku pilīm Latvijā, kas ar pārbūvēm saglabājusies līdz mūsdienām. Tā atrodas Pārgaujas novada Straupes pagasta Straupē. Tā ir vienīgā pils Latvijā, kas vienā korpusā apvienota ar baznīcu. Pēc pils uzcelšanas 13.gs. beigās tai apkārt izveidojās neliela pilsētiņa - Straupe.
S traupes baznīcas bagātības: barokālais atsevišķi stāvošais koka zvanu tornis, kopīgais jumts ar pili, divas ieejas, gotiskās arhitektūras detaļas, kopš 1911.g. skanošo ērģeļu balsis, mākslinieciski vērtīgās pēc S. Vidberga zīmējumiem izgatavotās vitrāžas u.c.
Ungurmuiža ir harmonisks 18. gadsimta koka ēku ansamblis, milzu ozolu ieskauts, tas ieņem nozīmīgu vietu Latvijas kultūras pieminekļu mantojumu vidū. Šobrīd tā ir Latvijā vienīgā baroka koka celtne. Ungurmuiža būvēta, nevis lai ārišķīgi lepotos ar tās greznību, bet gan, lai muiža īpaši iekļautos apkārtējā vidē, ievērojot senas tradīcijas un praktiskumu. Ēkas arhitektūra ar tās mansarda jumtu un mezonīna izbūvi kļuva par pirmo būvparaugu, kāds atrodams Vidzemē līdz pat 18. gs. beigām.
Cēsis – Latvijas vēstures simbols. Šobrīd vecpilsētā aplūkojams vairākums no Cēsu vēsturiski un arhitektoniski izcilākajiem namiem, kā piemēram, 13.gs. beigās celtā Sv. Jāņa baznīca, Rātsnams, Tirgotāju nams, Harmonijas nams un Princešu nams. Nami mijas ar unikāliem pagalmiņiem, skvēriem un laukumiem - Rožu laukumu, Vienības laukumu, Līvu laukumu un citiem vēsturiski nozīmīgiem objektiem.
Veselavas muiža - līdz mūsdienām gandrīz pilnībā ir saglabājies muižas apbūves komplekss (> 12 ēkas) un parks. Muižas pils celta 19. gs. 40. gados uz palielas ovālas salas, ko no visām pusēm ieslēdz grāvis.
Ceļš uz mājām, aptuvenais atgriešanas laiks Rīgā (Turgeņeva ielā, pretī Zinātņu akadēmijai) ~ 20:00 – 22:00.

Cenā iekļauts:
 transporta pakalpojumi (komfortabls autobuss) ceļojuma laikā;
• grupas vadītāja pakalpojumi;
maksas stāvvietas.

Par papildu maksu:
• ieejas maksa apskates objektos pēc programmas;
• pusdienas, vakariņas;
• personīgie izdevumi, dzeramnauda;
• papildvieta autobusā- 10 EUR.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma