Lielā Balkānu tūre

Kad braucam

Izbraukšana 07.10.2024
Atgriešanās 19.10.2024

Ilgums

13 dienas

Cena

no 759.00
Drukāt!

1. diena
Pretī jauniem iespaidiem…
Agri no rīta - izbraukšana no Rīgas. Lietuva, Polija. Pusdienu pauze Polijas teritorijā. Nakts 3* viesnīcā  Čehijas teritorijā, Brno apkaimē.

2. diena
Pēča – pilsēta bez robežām
Brokastis. Laiks ceļā. Ungārija. Pēča – vārti uz Balkāniem. Pēča ir kulturāli bagāta, tai ir bezrobežu īpašības un multikulturāls gars – tas piesaista tūristus. Pilsētā valda Vidusjūras noskaņa un klimats, lai gan Ungārijai nav izejas uz jūru. Pilsētai ir kolorīta vēsture – tajā iemiesojies eiropeiskais, un arhitektūrā vērojama austrumu ietekme. Laiks ceļā. Brauciens uz Serbiju. Nakts 3* viesnīcā Suboticas apkaimē.

3. diena
Serbijas daile
Brokastis. Laiks ceļā. Belgrada – „Serbijas sirds”. Piedāvājam iepazīties ar pilsētu vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu). Pilsēta pie Savas un Donavas upju satekas vietas ir 18. un 19. gadsimta arhitektūras, cietokšņu, restorānu, kafejnīcu un brīnišķīgu ainavu ieskauta. Belgrada – viena no senākajām Eiropas pilsētām, bet, kā tiek teikts - 39 reizes gandrīz pilnībā nopostīta, tā nav zaudējusi savu lepnumu un šarmu. Laiks ceļā. Serbija, Maķedonija. Nakts 3* viesnīcā Skopjes apkaimē.

4. diena
Maķedonija – dzidru ezeru, krāšņu kalnu un trauksmainas vēstures valsts
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā uz Skopji, Vodno un Matkas kanjonu (par papildus samaksu). Laiks ceļā, baudot lieliskus dabas skatus. Maķedonijas galvaspilsēta Skopje – tiltu pilsēta, kas sevī slēpj neskaitāmus senus noslēpumus un minējumus. Ekskursija vietējā gida pavadībā. Vodno kalns ar „Mileniuma” krustu. „Mileniums” – metāla krusts, kuru 2002. gadā šajā gleznainajā vietā uzstādīja pareizticīgo baznīca, atzīmējot kristietības 2000. gadadienu. Iespaidīgais 66 metrus augstais krusts, kurš naktī ir dāsni izgaismots, redzams no liela attāluma. Skopjes apskate no augšas. Skopjes apkaimes skaistākā vieta - Matkas kanjons. Laivu brauciens līdz alām, kurau dziļumu „pats Dievs vien zina”, jo zinātnieki vēl joprojām nav to izmērījuši stindzinoši aukstā ūdens dēļ. Tā ir unikāla vieta, kur smelties pozitīvas emocijas. Svaigs kalnu gaiss, dzidrais kanjona ūdens, zaļās klinšu nogāzes – izcila vieta relaksācijai. Tuvumā atrodas arī Matkas sieviešu klosteris. Atgriešanās 3* viesnīcā Skopjē.

5. diena
Maigā Maķedonijas pērle – Ohridas ezers
Brokastis. Laiks ceļā. Pa ceļam apmeklēsim Vevčani ciemu, kurā ir fantastiski ūdens avoti. Tas ir vienīgais
ciems, kurā dzīvo tikai maķedonieši. Ohrida - Maķedonijas Jeruzaleme - pilsēta ar 365 baznīcām. Ohridā
jāiegādājas Ohridas pērles - tas ir viens no slavenākajiem dārgakmeņiem, kurus nēsā pat Elizabete II. Laiks ceļā līdz Albānijai, Vlorai. Vlora – vieta, kur robežojas Adrijas un Jonijas jūra. Nakts 3* viesnīcā Vloras apkaimē.

6. diena
Ērgļu zemes daudzveidība
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā uz Beratu (par papildus samaksu). Pa ceļam baudīsim pievilcīgas „Ērgļu zemes” ainavas. Berate - 1001 loga pilsēta, kas dēvēta arī par Balto pilsētu. Ieiesim arī klosterī, kurā ir izvietotas slavenā ikonista Onufri, viņa dēla un citu slavenu ikonistu darbi. Piedāvājam ieturēt pusdienas, baudot albāņu nacionālos ēdienus un vērojot folkloras priekšnesumu. Atgriešanās 3* viesnīcā Vloras apkaimē.

7. diena
Viena diena – divas jūras un pludmales
Brokastis. Atpūta pie jūras. Diena jūras, skaisto pludmaļu un saules baudīšanai. Izbraucienā ar kuģīti vērosim skaistos skatus, atpūtīsimies, peldēsimies un remdēsim izsalkumu ar gardu ēdienu un dzērieniem. Brauciena laikā apskatīsim Karaburnas pussalu, Sazanas salu un Zvernecu. Ja ir paradīze zemes virsū, tad tā ir Karaburnas pussala. Karaburna ir vieta, kas jāredz ikvienam apmeklē Albānijas apmeklētājam. Sazanas sala ir Albānijas rietumu punkts, tā ir lielākā sala Albānijā un atrodas starp Otranto jūras šaurumu un ieeju Vloras līcī, veidojot robežu starp Adrijas un Jonijas jūru. Zvernecas sala atrodas Narta līcī. Salu ar kontinentu savieno 270 m garš koka tilts, un tā piesaista tūristus ar labi saglabājušos 13.-14. gs. bizantiešu klosteri. Atgriešanās 3* viesnīcā Vloras apkaimē.

8. diena
Albānijas sirds
Brokastis. Krāsainā un kontrastainā Albānijas galvaspilsēta Tirāna, kurā apskatīsim pilsētas izaugsmi, sākot no tās pārtapšanas pilsētā (agrāk Tirāna bija ciems) un diktatora Enveras Hodžas mantojumu, viens no tiem - piramīda. Ekskursija vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu). Ekskursijas laikā apmeklēsim savulaik slepeno pazemes bunkuru, kas tika uzbūvēts septiņdesmitajos gados bailēs no kodoluzbrukuma. Ekskursijas noslēgumā dosimies uz Dajiti nacionālo parku, kur piedāvājam ar pacēlāju nokļūt līdz Fuša a Dajiti virsotnei (1050 m), no kuras paveras brīnišķīgs skats uz Tirānu. Nakts 3* viesnīcā Albānijas teritorijā, Velipoljes apkaimē.

9. diena
Brokastis. Izrakstīšanās no viesnīcas. Brauciens uz Melnkalni. Piedāvājam kopā ar vietējo gidu iepazīties ar Kotoru (par papildus samaksu). Kotora atrodas Dienvideiropas lielākā fjorda krastā un ir saglabājusi viduslaiku pilsētas šarmu. To pilnībā ieskauj venēciešu būvētie viduslaiku mūri, un pilsētā ir saglabājušies šauro ieliņu labirinti, no kuriem reizēm paveras skats uz stāvajām klintīm. Nakts 2* viesnīcā Bosnijas un Hercegovinas teritorijā, Mostaras apkaimē.

10. diena
Leģendārā galvaspilsēta - Sarajeva
Brokastis. Piedāvājam izbraukuma ekskursiju uz leģendāro galvaspilsētu - Sarajevu (par papildus samaksu). Pilsētas apskate – no erchercoga Ferdinanda slepkavības vietas līdz nesenā Bosnijas kara pēdām, līdz skaistajai vecpilsētai (Turku kvartāls) ar pārsteidzoši austrumnieciskiem tirgiem, tepiķu, otomāņu turku tradicionālo rotājumu un tupelīšu tirgoņiem, kā arī jaukām kafejnīcām. Atgriešanās 2* viesnīcā Bosnijas un Hercegovinas teritorijā, Mostaras apkaimē.

11. diena
Karaliskā pilsēta - Jajce
Brokastis. Brauciena laikā līdz karaliskajai pilsētai vērosim aizrajošus dabas skatus - kanjonus, aizas, kalnu
ezerus, ielejas, kalnu pārejas un kalnus, kalnus, kalnus... Jajce ir pēdējā Bosnijas Karalistes galvaspilsēta. Pilsētā savulaik tika kronēts pēdējais Bosnijas karalis. Krāšņākā vieta pilsētā ir Plivas ezera ūdenskritums - šeit jūs jutīsieties kā pasakā. Mlinčiči kompleksā ir desmitiem mazu koka ūdens dzirnavu uz pāļiem. Pēc vēlēšanās varēsiet nobaudīt uz grila ceptu ezera foreli, vienlaicīgi baudot mierpilno ainavu. Tālāk - brauciens uz Horvātijas galvaspilsētu Zagrebu. Piedāvājam vakara apskates ekskursiju Zagrebā ar vietējo gidu (par papildus samaksu). Sv. Stepana Katedrāle ar 13. gs. freskām, Zagrebas simbols - Sv. Marka baznīca ar daudzkrāsainu dakstiņu mozaīkas jumtu, vecās pilsētas centrs un Lotrščaka skatu tornis, no kura paveras neaprakstāms skats uz pilsētu, pilsētas vārti un bana Josifa Jelačiča laukums. Nakts 3* viesnīcā Horvātijas teritorijā, Zagrebas apkaimē.

12. diena
Kūrortpilsēta Bādene
Brokastis. Laiks ceļā. Austrija. Ierašanās Bādenē pie Vīnes. Bādene pie Vīnes ir radusies kā kūrortpilsēta un
vienlaikus nesusi arī ķeizariskās pilsētas titulu. Tas ir Austrijas populārākais kūrorts, kurš iedvesmoja daudzas populāras personības, tai skaitā Mocartu, Šūbertu, Štrausu un Bēthovenu, kurš tieši šeit sarakstīja Devīto simfoniju. Brīvais laiks pilsētā vai relaksācija Römertherme Baden termālajos baseinos. Tā būs lieliska atpūta, kur katrs varēs atrast sev atbilstošu baseinu peldei un pasildīties kādā no pirtīm. Nakts 3* viesnīcā Čehijas teritorijā, Ostravas apkaimē.

13. diena
Steidziet dalīties iespaidos ar mājiniekiem!
Brokastis. Diena ceļā. Polija, Lietuva. Naktī - atgriešanās Rīgā.

Cenā iekļauts:
• brauciens ar tūrisma klases autobusu;
• transporta un ceļa izdevumi;
• nakšņošana un brokastis 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos, divvietīgos un trīsvietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā);
• brokastis (paredzētais brokastu laiks no plkst. 7.00-8.00, brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma);
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā - 295 EUR;
• piemaksa par papildvietu autobusā - 380 EUR;
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos;
• pilsētas sabiedriskais transports;
• medicīniskā apdrošināšana - no 11,70 EUR;
• izbraukuma ekskursija „Maķedonija - dzidru ezeru, krāšņu kalnu un trauksmainās vēstures valsts” - 50 EUR;
• izbraukuma ekskursija „Ērgļu zemes daudzveidība” - 35 EUR;
• ekskursija Tirānā - 25 EUR;
• izbraukuma ekskursija „Leģendārā galvaspilsēta - Sarajeva” - 50 EUR;
• apskates ekskursija ar vietējo gidu Belgradā - 15 EUR;
• laiva Matkas kanjonā ~20 EUR;
• pacēlājs Vodno kalnā ~10 EUR;
• brauciens ar kuģīti - 45 EUR;
• ieejas biļete cietoksnī Beratā - 200 ALL;
• ieejas biļete Onufrija muzejā - 200 ALL;
• pusdienas ar nacionālo priekšnesumu - 45 EUR;
• pacēlājs Daijiti - 6 EUR;
• bunkura apmeklējums - 6 EUR;
• Kotoras apskates ekskursija vietējā gida pavadībā - 15 EUR;
• Zagrebas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā - 15 EUR;
Römertherme Baden - 23 EUR;
• pilsētu nodokļi no 1,50 līdz 12 EUR par nakti no personas.

Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 160 EUR. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma, cena pieaugušajiem - 145 EUR, bērniem līdz 14 g. v. - 130 EUR.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma