Mani ceļojumi

Gleznainās Reinas, Mozeles ielejas un Elzasas vīna ceļš

Kad braucam

Izbraukšana 07.08.2023
Atgriešanās 13.08.2023
  • 11.07.2023 - 17.07.2023
  • 07.08.2023 - 13.08.2023

Ilgums

7 dienas

Cena

no 369.00
Drukāt!

Baireita, Berne, Grijēras siera ražotne, Ženēvas ezers, Montrē, Lozanna, Elzasa, Kolmāra, Rikvīra, Reinas ieleja, Lorelejas klints, Mainca, Rīdesheima, Koblenca, vīna degustācija, Koheima

7 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: 439 EUR

1.diena. 07.08. „Un ceļojums sākas…”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā, Legnicas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.

2.diena. 08.08. „Baireita – kultūras un mūzikas gaisotnē…”
Brokastis*. Laiks ceļā pa Vācijas teritoriju Pārbrauciens līdz Baireitai. Pastaiga pa burvīgo Bavārijas pilsētiņu Baireitu. Baireita tradicionāli ir radošo ģēniju, mākslas un jaunrades pilsēta, kur īpašais ir ikdienišķs. Pasaules mēroga pasākums ir ne tikai Riharda Vāgnera festivāls, bet arī citi pasākumi. Pilsētā atrodas viens no skaistākajiem baroka stila teātra namiem Eiropā. Un atkal ceļā! Nakts 2* viesnīcā Francijas-Šveices pierobežā, Milūzas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.

3.diena. 09.08. „Šveices burvība…”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā „Šveices burvība” (par papildus samaksu 45 €). Brauciens līdz Šveices galvaspilsētai – Bernei. Pastaiga pa pilsētu, tās simbols ir lācis, Pulksteņtornis, Kramgases iela, Sv. Vinčanco katedrāle, astronomiskais pulkstenis ar kustīgām figūrām, pastaiga pa viduslaiku ieliņām, ko grezno skaistas 16.-17.gs. strūklakas un vairāku km garas arkāžu ejas. Tās pat lietainā laikā dod patvērumu, kā arī ir iemīļota pastaigu vieta. Slavenā Grijēras siera ražotne, kurā varēsiet iepazīties ar slavenā Šveices siera ražošanas procesu, kā arī pienotavas veikalā būs iespēja iegādāties vietējos produktus. Brauciena laikā jums pavērsies neaprakstāmi skaists panorāmas skats uz vīnogulāju laukiem un kalniem. Atgriešanās 2* viesnīcā Francijas-Šveices pierobežā, Milūzas apkaimē.

4.diena. 10.08. „Gleznainā Elzasa! Vīna ceļš…”
Brokastis*. Laiks ceļā. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā uz Kolmāru (par papildus samaksu 20 €). Reinas ielejā izvietojusies viena no Elzasas reģiona pērlēm – Kolmāra. Kolmāra ir vislabāk saglabājusies Elzasas pilsēta. Pilsētas ziedu laikos vīna tirgotāji ar kuģiem veda vīnu cauri gleznainajam kanālu rajonam, kas tagad pazīstams kā „Mazā Venēcija”. Šī nelielā pilsētiņa vilina tos, kuriem tuva ir viduslaiku romantika. Iespējams brauciens ar kuģīti pa pilsētas kanāliem. Tālāk īsta Elzasas “vīna ceļa” pērle Rikvira. Tas ir pasakaini skaists, vīnogulāju ieskauts ciematiņš, kura iedzīvotāju galvenā nodarbošanās, protams, ir vīna darīšana, bet pats vīns – iedzīvotāju lepnums. Ceļā priecāsimies par Augškēningsburgas pili, kas celta, izmantojot vietējo sarkano smilšakmeni, gleznainajiem Vogezas kalnu masīva skatiem un neskaitāmajiem vīnogulāju laukiem. Laiks ceļā. Nakts 2* viesnīcā Vācijas teritorijā, Koblencas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.

5.diena. 11.08. „Reinas 60 piļu ieleja, Rīdesheima, Koblenca…”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā „Reinas noslēpumi” (par papildu samaksu 40 EUR). Reinas ieleja piesaista tūristus ne tikai ar pilīm, cietokšņiem, klosteriem, baznīcām un vēsturiskajām pilsētām, bet arī ar lieliskām ainavām. 132 metrus augstā Lorelejas klints tiek uzskatīta par skaistāko un gleznaināko vietu visā Reinas upes ielejā. Mainca – kautrīgi noslēpumaina un lepna, Johana Gūtenberga likteņpilsēta. Mainca sena bīskapu pilsēta, kuras sirds pukst Doma baznīcā – romānikas stila šedevrs ar gotikas un baroka elementiem. Tirgus laukums, Kūrfirsta pils, iespaidīgais Teodora Heussa tilts. Rīdesheima – Vācijas tūrisma galvaspilsēta. Sena pilsēta ar pikantu mūsdienīgu pievilcību. Populārākā iela – Drosselgasse ir kā neatkārtojama pasaka ar pārsteidzošu skaistumu. Iesakām ar funikulieri pacelties 225 metrus augstā kalnā virs pilsētas un akurātiem vīnogu laukiem pie 38 metrus augstās statujas „Vācija”, kas simbolizē Vācijas Impērijas dibināšanu. Johans Volfgangs fon Gēte, Johanness Brāms un daudzas citas populāras personības iemīlējās šajā pilsētā. Lai izdodas arī Jums! Romantisks brauciens ar kuģīti pa Reinas upi, baudot neatkārtojamas ainavas.
Pārbrauciens uz Koblencu. Pastaiga pilsētā. Pilsēta izvietojusies Reinas un Mozeles upju satekas vietā un tās vēsture aizsākās vēl impērijas laikā. Koblenca ievērojama ar saviem vīniem, un līdzās tam ir “vārti” uz Reinas ieleju, kur ik metrs ir vēstures pieminekļu bagāts un upes krastu katrā kilometrā ir vismaz viena sena pils vai cietoksnis. Atgriešanās un nakts 2* Koblencas apkaimē.

6.diena. 12.08. „Gleznainās vietas Mozeles ielejā…”
Brokastis* Laiks ceļā. Ekskursija „Gleznainās vietas Mozeles ielejā”. Koheima, kas atgādina rotaļu pilsētu. Šis ir viens no iecienītākajiem Vācijas reģioniem brīvdienu pavadīšanai – romantiski vīna dārzi, unikāla upes ieleja un Mozeles metropole Koheima. Koheimas simbols 1000 gadīgais imperatora vasaras pils. Pastaiga pa apburošām viduslaiku ieliņām, tirgus laukums ar Rātsnamu un Sv. Martina strūklaku. Iespēja degustēt vīnus. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā, Slubices apkaimē. Ierašanās viesnīcā.

7.diena. 13.08. „Steidziet dalīties iespaidos ar mājniekiem!..”
Brokastis*. Diena ceļā. Polija. Lietuva. Naktī atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa: 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris),
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Piemaksas un papildu izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 185 EUR
• piemaksa par papildvietu autobusā 150 EUR
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos
• pilsētas sabiedriskais transports

Papildu izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
• Izbraukuma ekskursija „Šveices burvība” 45 EUR;
• Izbraukuma ekskursija uz Kolmāru 20 EUR
• Izbraukuma ekskursija „Reinas noslēpumi” 40 EUR.
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 105 EUR.
IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 90 EUR, bērniem līdz 14g. 80 EUR.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildu samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
• Grijēras siera ražotnes apmeklējums ~ 7 CHF ,
• Kuģītis pa Reinas upi 11 EUR;
• pacēlājs Rīdesheimā 6,50 EUR;
• Mozeles vīnu degustācija 18 EUR;
• pilsētu nodoklis.
2022. gada izmaksas 1.10 CHF ~ 1,- EUR

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma