Fēru salas maija svētkos

Kad braucam

Izbraukšana 29.04.2022
Atgriešanās 02.05.2022

Ilgums

4 dienas

Cena

no 749.00
Drukāt!

Šis ceļojums nav paredzēts vētrainas naktsdzīves vai pilsētas burzmas mīļotājiem. Uz Fēru salām dodas tie, kas tepat Eiropā vēlas atrast neskartu dabu, elpu aizraujošas ainavas, tūristu pūļu nesabojātu, autentisku vidi. Ne velti žurnāla National Geographic lasītāji 2018. gadā arhipelāgu izvēlējās par gada uzvarētāju konkursā  Must see! ( Jāredz!).

Iegādājoties tikai lidojumu Rīga - Fēru salas - Rīga, cena vienai personai - 339 EUR.
29.04.2022 Rīga 13:25 - 14.15 Fēru salas
02.05.2022 Fēru salas 16:30 - 21:20 Rīga
Cena vienai personai 749 EUR par tiešo lidojumu, transfēru un 3 naktis 4* viesnīcā Hotel Foroyar divvietīgā istabā ar brokastīm. 

Touršhavnas pilsētas ekskursija  29.04.2022 14:15 no lidostas
Cenā iekļauts: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi.
Pirmās dienas ekskursijā ar autobusu dosimies uz Fēru salu galvaspilsētu. Gids kopā ar mums izstaigās to kājām un pastāstīs par tās vēsturi un interesantākajiem apskates objektiem. Īpašu vērību pievērsīsim Touršhavnas vecpilsētai Reyni un vienam no pasaules vecākajiem parlamentiem – Tinganes. Ekskursijas gaitā mums parādīs un ieteiks arī pilsētas labākos restorānus vakariņošanai. Pēc ekskursijas ar autobusu atgriezīsimies viesnīcā
Ekskursijas ilgums ~3.5 stundas
Minimālais tūristu skaits, lai ekskursija tiktu organizēta - 20 personas!

Klaksvikas un Skalafjordura apmeklējums  30.04.2022 09.00 no viesnīcas
Cena: 120 EUR
Cenā iekļauts: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, ieejas maksa Klaksvikas Kristiešu baznīcā, aitu fermas apmeklējums, pusdienas privātā mājā ar ūdeni un kafiju/tēju, zemūdens tuneļu nodevas. Pusdienu vietā nebūs iespējams iegādāties papildus dzērienus.
Ekskursijas sākumā brauksim uz ziemeļiem caur tuneļiem un šķērsosim tiltu, kas savieno Streymoy un Eysturoy salas. Tad pa zemūdens tuneli brauksim uz otro lielāko Farēru salu pilsētu – Klaksviku, kas ir arī Farēru zvejniecības galvaspilsēta.
Klaksvikā apskatīsim pilsētu, īpašu vērību pievēršot Kristiešu baznīcai, kas tiek uzskatīta par vienu no pašām skaistākajām baznīcām Fēru salās. Pēc tam dosimies uz skatu laukumu, no kura var pārredzēt visu pilsētu. Pēc foto pauzes brauksim atpakaļ uz Eysturoy salu un gar Skalafjorduru (garāko fjordu Fēru salās) dosimies uz Soldarfjordura ciematu, lai nobaudītu pusdienas privātā mājā.
Pēc pusdienām apmeklēsim vietējo aitu fermu, lai noklausītos īpašnieka stāstu par šo dzīvnieku audzēšanas īpatnībām Fēru salās, kā arī apmeklēsim vietējo vilnas izstrādājumu ražotni un veikalu Navia. Atpakaļceļā uz galvaspilsētu izmantosim zemūdens tuneli zem Atlantijas okeāna ar jauno, 2020. gada nogalē atklāto apļveida krustojumu "Medūza", kas ar savu īpašo dizainu kļuvis par uzmanības vērtu tūrisma objektu. (Ekskursijas ilgums ~7 stundas)

Saksuna ciemats un panorāmas tūre uz Gjogv ciematu 01.05.2022 10.00 no viesnīcas
Cena: 95 EUR
Cenā iekļauts: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi un pusdienas Gjogv ciemata vietējā viesnīcā. Pusdienu plate ar ūdeni un tēju vai kafiju. Būs iespēja iegādāties papildus dzērienus.
Ekskursijas pirmajā daļā dosimies uz Saksunu – nomaļu ciematu, kas atrodas stāvu kalnu piekājē. Te apmeklēsim ap 300 gadus vecu lauku sētu Dúvugarðar, kas mūsdienās kļuvusi par muzeju.
Pēc tam brauksim uz ziemeļiem, caur Streymoy salu, šķērsojot tiltu pāri Atlantijas okeāna ūdeņiem uz Eysturoy, garām Eiði ciematam un Fēru salu augstākajai kalnu virsotnei Slættaratindur (882m). Tad nonāksim Gjogv ciematā, kas atrodas pie mazas, dabiski veidotas ostas, šaurā ielejā starp augstiem kalniem. Pa ceļam uz šo ciematu, redzēsim divus slavenus pakalnus, kas nosaukti par Milzi un Raganu, kā arī Funningur – vietu, kuru vikingi izvēlējās savai pirmajai apmetnei. .(Ekskursijas ilgums ~7 stundas)

Vestmanna putnu klintis un Gásadalur ciemats 02.05.2022 09.00 no viesnīcas
Cena: 135 EUR
Cenā iekļauts: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, 2h brauciens ar motorizētu laivu, pusdienas ar kafiju un tēju iekļautu, tuneļu nodevas.
No viesnīcas, pēc nepilnas stundas brauciena ar autobusu, nonāksim pie Vestmannas, kur kāpsim kuģītī. Divu stundu brauciena laikā apskatīsim tūristu visplašāk apmeklēto vietu Fēru salās – Vestmanna putnu klintis. Kuģosim cauri jūras šaurumiem, ja laikapstākļi atļaus, apmeklēsim grotas un pietuvosimies 200 pēdu augstām piekrastes klintīm, kur daudzi no putniem, kas sastopami Fēru salās, vij savas ligzdas.
Pēc atgriešanās krastā ieturēsim pusdienas un tiks dots nedaudz brīva laika Vestmanna tūristu centrā.
Pēc tam dosimies uz Vagar salu, lai izstaigātu Gasadalur ciematu un apskatītu skaistāko un ikoniskāko Fēru salu ūdenskritumu Múlafossur, kas krīt okeānā no klints malas. (Ekskursijas ilgums ~ 5.5 stundas, ekskursiju noslēgsim ~14:45 Vagar lidostā)

Transfērs uz lidostu. Lidojums Fēru salas - Rīga plkst. 19.00-21:20

Cenā iekļauts:
• lidojums Rīga - Fēru salas - Rīga;
• lidostu nodevas, 23 kg nododamā bagāža, 8 kg rokas bagāža;
• transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
• 4 naktis viesnīcā Hotel Føroyar 4* ar brokastīm.

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā - 250 EUR;
• ekskursijas;
• ceļojuma apdrošināšana.

 

 

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!