ČarterceļojumiAlbānija (2024)

✈30.05.-03.10.2024 (ceturtdienās, 7 vai 14 naktis)

Zemāk ir tikai daži no pēdējā brīža piedāvājumiem. Ir pieejami arī citi izlidošanas datumi un viesnīcu piedāvājumu klāsts ir liels dažādām gaumēm.

Cenā iekļauts
  • aviobiļete turp - atpakaļ;
  • pasažieru nodevas;
  • nododamā bagāža un rokas bagāža;
  • transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
  • izvēlētā viesnīca;
  • izvēlētais ēdināšanas tips;
  • tūroperatora pārstāvja pakalpojumi galamērķī.
Par papildus maksu
  • ceļojumu apdrošināšanas polise;
  • tūristu nodeva (ja nepieciešama);
  • ekskursijas galamērķī;
  • personīgie izdevumi;
  • augstākas kategorijas numurs, papildus ēdināšana (HB, AI);
  • vīza (ja nepieciešama).
Svarīgi!
  • Brīvo vietu pieejamību precizējiet pie mūsu konsultantiem.
  • Čārterceļojumu operatori publicētās cenas var mainīt bez iepriekšēja paziņojuma.
  • Piedāvājums ir spēkā jaunām rezervācijām līdz brīdim, kamēr cena ir pieejama rezervēšanas sistēmā.
  • Norādītā cena 1 personai ir spēkā, ja divvietīgajā numurā nakšņo 2 personas.

Lidojuma ilgums

~3 h no Rīgas

Laika starpība

-1 h

Vidējā gaisa temperatūra

+25°C

Labākais apmeklējuma laiks / sezona

maijs - jūnijs

Valūta

ALL – Albānijas leks

Albānija  tulkojumā no albāņu valodas tas nozīmē "Ērgļu zeme". Valsti rietumos apskalo Adrijas jūra, bet dienvidrietumos  Jonijas jūra. Tā robežojas ar Melnkalni ziemeļos, ar Kosovu ziemeļrietumos, ar Maķedonijas Republiku austrumos un ar Grieķiju dienvidos. Lielāko daļu Albānijas teritorijas jeb 70 % sedz kalnaini apvidi, kuri ir nelīdzeni un grūti sasniedzami, taču daba šajā valstī ir ļoti krāšņa un iespaidīga. Galvaspilsēta un lielākā pilsēta ir Tirāna, kas ir koša un kontrastaina. Pēdējos gados īpaši tiek attīstīta tūrisma infrastruktūra - celtas jaunas, Rietumu standartiem atbilstošas viesnīcas, kā arī labiekārtotas plašas smilšu pludmales.

Bijusī Albānija, kas XX gs. tika slēgta nepiederošām personām, ilgu laiku bija Vidusjūras reģiona mīkla. Zemei, kuru vēl nav skāris masu tūrisms, ir ar ko pārsteigt

Albānijai, kas bagāta ar savu vēsturi, pati par sevi veidojot vairākus arhitektūras stilus, ir iespaidīga daba un skaistas pludmales

Duresa ir pilsēta, kas apdzīvota kopš akmens laikmeta un savijas ar dažādiem vēsturiskiem laikmetiem

Zeme, kur "jā" nozīmē pagriezt galvu uz sāniem, un "nē" nozīmē pamāt ar galvu. "Jā" nozīmē "nē", "nē" nozīmē "jā"

Ērgļu zeme, atklāti runājošu cilvēku valsts - tā albāņi paši apraksta savu skaisto dzimteni

Labākie ēdienu noslēpumi, ko albāņi aizņēmās no Grieķijas,Itālijas un Turcijas, tikai pievienojot albāņu ietekmi

Albānija, kas lielāko daļu 20. gadsimta bija slēgta ārzemniekiem, Vidusjūras reģionā ilgu laiku ir bijusi mīkla. Vēl nesen Albānijas augstie kalni, viduslaiku cietokšņi un pludmales, šķiet, bija tikai leģendas. 1991. gadā, beidzoties komunistiskajam režīmam, Albānijas robežas atvērās. Pirmie ziņkārīgie tūristi atklāja zemi, kur joprojām bija spēkā senie uzvedības kodeksi un vējš svilpoja pa pusaizmirstām seno grieķu un romiešu drupu spraugām.

Ceturtdaļgadsimtu pēc tam, kad komunisma važas bija kritušas, Albānijas satriecošās kalnu ainavas, sagrautās pilis, kas reiz pārvērtušās drupās, rosīgā un dinamiskā galvaspilsēta, gleznainās pludmales drosmīgi konkurē ar pārējo Vidusjūras piekrasti. Taču pasteidzieties, jo, izplatoties ziņām par to, ko Albānija var piedāvāt, joprojām nelielais tūristu skaits var pārvērsties pūļos.

Šī valsts ir ar bagātīgu vēsturi, sākot no senajiem akveduktiem, amfiteātriem un pirtīm līdz bazilikām, katedrālēm un pilsētu cietokšņiem. Berata tiek uzskatīta par Albānijas skaistāko pilsētu - krāšņs Osmaņu impērijas piemineklis, kas atrodas Tomori kalna augstajās nogāzēs un gleznaini ieskauts dziļā upes ielejā. Baltās ēkas bieži vien atgādina Grieķiju.

70% Albānijas teritorijas veido kalni, tāpēc kalnu pakājē netrūkst satriecošu ainavu. Brīnumaino sajūtu pastiprina kalnos ieskautie ezeri. Albānija ir slavena ne tikai ar kalnu ielejām, bet arī ar savām skaistajām pludmalēm. Baltas, tīras smiltis un dzidrs tirkīza ūdens, ko papildina kalni un klintis, ir tipiskas Albānijas pludmales.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija, bet ziemā - no 7 līdz 14 grādiem pēc Celsija. Tālāk no Adrijas jūras, kalnainajos austrumos, Albānijas klimats ir līdzīgs kontinentālajam klimatam.

Albāņi ir aizguvuši labākos ēdienu noslēpumus no kaimiņvalstīm - Grieķijas, Itālijas un Turcijas, tikai ar nelielu balkāņu ietekmi. Piemēram, slavenais itāļu espresso, ko gatavo arī Albānijā, bet pasniedz ar baklavu vai ballokume cepumiem. Albānijā ļoti populāra ir olīveļļa, aunazirņi un siers. Albānija 400 gadus bija daļa no Osmaņu impērijas, kas neizbēgami ietekmēja valsts virtuvi un tur var baudīt turku ēdienus.

Ērgļu zeme, atvērtu cilvēku zeme - tā albāņi raksturo savu skaisto dzimteni. Tās krāšņie senie pieminekļi, kalni, pludmales, ezeri, Vidusjūras klimats un iedzīvotāju viesmīlība piesaista aizvien vairāk tūristu, kas meklē jaunas un autentiskas vietas šajā mazajā valstī.

Albānija, kas atrodas divu jūru - Adrijas un Jonijas - krastos, ir viena no nedaudzajām Eiropas valstīm, kas joprojām pārsteidz ar savu autentiskumu. Albānijas stiprās puses ir tās lieliskais klimats, senie pieminekļi un virtuve. Šī dinamiski augošā valsts ir daudzpusīga. Uz tās ceļiem var sastapt ēzeļus,kā arī luksusa automašīnas.

Tur ir augstākās klases viesnīcas un pamesti Envera Hodžas režīma bunkuri. Albāņi ciena savu kultūru un tradīcijas, kā arī ir draudzīgi ar tūristiem. Tikai daži no viņiem runā rietumu valodās, tāpēc var rasties saziņas problēmas.

Duresa atrodas Adrijas jūras piekrastē un ir viens no Albānijas nozīmīgākajiem tūrisma centriem un otra lielākā pilsēta Albānijā. Tā senā vēsture, kas aizsākās viduslaikos, ir zīmīga ar daudziem senatnīgiem pieminekļiem, tostarp Romas impērijas pieminekļiem. Ir vērts apskatīt seno aizsargmūru, romiešu forumu un amfiteātri, kā arī 2. gadsimta romiešu termālās pirts drupas. Vērts apmeklēt arī Arheoloģijas muzeju, kurā ir apskatāma mūsdienīga ekspozīcija par antīko laiku vēsturi.

PRAKTISKĀ INFORMĀCIJA
Lidojuma ilgums:  Rīga - Tirāna - aptuveni 3 stundas
Vietējais laiks:  vasaras laiks - UTC+2. Ziemas laiks - UTC+1 (sākot no 28. oktobra).
Valoda:  albāņu, kā arī angļu un itāļu valoda.
Valūta:  leks (ALL); 1 eiro = 135 ALL.
Strāvas spriegums:  220 V.
Cenas viesnīcās un restorānos:  pusdienas aptuveni 700 ALL, alus aptuveni 150-200 ALL, minerālūdens aptuveni 50-100 ALL, kafija aptuveni 100 ALL, vīns aptuveni 200 ALL.
Auto noma:  no aptuveni 35 € dienā; benzīns: aptuveni 160 ALL par litru.
Transports:  taksometri - aptuveni 1 €/km. Ieteicams izmantot marķētus taksometrus.
Pludmales:  ieeja bez maksas; sauļošanās krēslu un saulessargu noma aptuveni 5 EUR (2 sauļošanās krēslu un saulessargu komplekts).

 

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!