Mani ceļojumi

ČarterceļojumiPortugāle - Madeira (2024)

✈ līdz 19.04.2024 (piektdienās)

Zemāk ir tikai daži no pēdējā brīža piedāvājumiem. Ir pieejami arī citi izlidošanas datumi un viesnīcu piedāvājumu klāsts ir liels,  dažādām gaumēm.

Cenā iekļauts
  • aviobiļete turp - atpakaļ;
  • pasažieru nodevas;
  • nododamā bagāža un rokas bagāža;
  • transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
  • izvēlētā viesnīca;
  • izvēlētais ēdināšanas tips;
  • tūroperatora pārstāvja pakalpojumi galamērķī.
Par papildus maksu
  • ceļojumu apdrošināšanas polise;
  • tūristu nodeva (ja nepieciešama);
  • ekskursijas galamērķī;
  • personīgie izdevumi;
  • augstākas kategorijas numurs, papildus ēdināšana (HB, AI);
  • vīza (ja nepieciešama).
Svarīgi!
  • Brīvo vietu pieejamību precizējiet pie mūsu konsultantiem.
  • Čārterceļojumu operatori publicētās cenas var mainīt bez iepriekšēja paziņojuma.
  • Piedāvājums ir spēkā jaunām rezervācijām līdz brīdim, kamēr cena ir pieejama rezervēšanas sistēmā.
  • Norādītā cena 1 personai ir spēkā, ja divvietīgajā numurā nakšņo 2 personas.

Lidojuma ilgums

~5 h no Rīgas

Laika starpība

-2 h

Vidējā gaisa temperatūra

19-23°C

Labākais apmeklējuma laiks / sezona

oktobris – novembris

Valūta

EUR – eiro

Madeira ir vulkāniska salu grupa Atlantijas okeānā pie Āfrikas krastiem, apmēram 1000 km attālumā no Lisabonas. Madeiras klimats ir patīkams visu gadu  vasaras ir siltas, bet ne karstas, un ziemās nemēdz būt aukstāks par +16 grādiem. Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Ne velti šeit atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico Madeira.

Funšala
Salas galvaspilsēta ar Portugālei tipiskām sarkanu dakstiņu klātām, balti krāsotām mājām, baltu un melnu flīžu zīmējumiem bruģētiem laukumiem, šaurām šķērsielām, muzejiem, veikaliem, kafejnīcām, plašo promenādi gar Atlantijas okeāna krastu un ostu ar mirdzoši baltām jahtām un milzīgiem okeāna laineriem. Pilsētas centru veido Municipālais laukums, ko ietver gadsimtiem seni nami, pilsētas Domes ēku ieskaitot. Šeit atrodas arī 17. gs. būvētā baznīca Igreja do Colegio. Netālu atrodas Se katedrāle, bet ejot uz austrumiem Vecpilsēta ar tirgu un Sao Tiago fortu. Uz rietumiem no Municipālā laukuma atrodas tūristiem domātie viesnīcu kompleksi.

Funšalas centrālais tirgus ir apskates vērts, jo šeit tiek pārdota visdažādākā lauksaimniecības produkcija, kas izaudzēta uz nelielām kalnu terasēm, izmantojot roku darbu (pagaršojiet mazos, saldos Madeiras banānus!), svaigas, rītausmā noķertas zivis un slavenie salas ziedi – protejas, strelīcijas, baltās kallas, kas aug ceļmalās kā nezāles.

Camara do Lobos
Mazs zvejnieku ciematiņš 4 km uz rietumiem no Funšalas. Slavens kļuvis pēc 1949. gada, kad šeit dažus mēnešus pavadīja Vinstons Čerčils, praktizējoties ostas un apkārtējo ainavu gleznošanā. Vēl mazliet uz rietumiem atrodas jau pieminētā Cabu Žirau jūras klints. Netālu izvietojusies melnām smiltīm klātā Ribeiras Bravas pludmale.

Monte
Ciemats, kas atrodas 550 m augstumā, kalnos, kas ietver Funšalu. Nokļūt tur var ar vietējo autobusu vai gaisa tramvaju. Šeit ir apskatāmi daži ainavu dārzi un Madeiras galvenā baznīca Nossa Senhora do Monte. Taču lielākais piedzīvojums ir nokļūt atpakaļ Funšalā pa šauru, 2 km garu ceļu, izmantojot vietējo transporta līdzekli – kamaniņu līdzinieci, kuru no kalna lejup pavada baltās biksēs tērpti „vadītāji”.

Botāniskais dārzs
Īsta paradīze visiem puķu mīļiem! Izvietojies 4 km virs Funšalas centra senas muižas teritorijā. Atklāts 1960.gadā, savā kolekcijā ietver ap 2000 augu un puķu – gan Madeirai tipiskās gan no visas pasaules atvestās. Orhidejas, acālijas, palmas, kaktusi viss lekni aug un reibinoši smaržo Madeiras bagātajā augsnē un maigajā klimatā. Botāniskajā dārzā atrodas arī neliels Dabas vēstures muzejs ar minerālu, fosiliju, izbāztu putnu un dzīvnieku kolekcijām, ka arī Putnu parks ( Louro Bird Park) ar plašu visretāko un skaistāko putnu kolekciju no visiem zemeslodes nostūriem. Pavisam netālu no Botāniskā dārza atrodas arī īpašs Orhideju dārzs, kur dažās siltumnīcās var vērot bagātīgu šo glezno augu kolekciju. Pasakains iespaids un dažas no tām arī smaržo...

Pārgājieni gar levadām
Levadas ir kanāli, pa kuriem sākot no 16. gadsimta, ūdens no nokrišņiem bagātajiem salas ziemeļrietumiem tika piegādāts uz sauso salas dienvidaustrumu galu. Ūdens kanālu sistēma, kas caurvij visu salu (2170 km) cauri kalnos izcirstiem tuneļiem, šķērsojot skarbas klintis vai mākoņu klātas ielejas, veido vienu no galvenajām tūristu izpriecām – veselu tīklu pastaigu taku.

Portu Santu
Visiem pludmales mīļiem jādodas divu stundu braucienā ar kuģīti uz blakus esošo Portu Santu salu, kuras zeltainā, 9 km garā, Atlantijas okeāna pludmale ir Portugāles pludmaļu Top 1. Vila Baleira ir vienīgā šīs salas pilsēta, bet tajā atrodams viss tūristiem nepieciešamais.

Madeiras pludmales
Tā, kā Madeiras sala atrodas augstu virs jūras līmeņa, tajā praktiski nav dabisku pludmaļu. Pareizāk sakot, tādas ir pārsvarā salas dienvidrietumos, bet lielākoties klātas ar oļiem vai grūti pieejamās vietās. Vienīgā pludmale Madeiras salā, kas klāta ar mums ierastajām zeltainajām smiltīm, ir Kaļeta ( Calheta). Taču šīs smiltis ir importētas no Marokas un Portugāles kontinentālās daļas. Praia Formosa – pludmale, kas izveidota galvaspilsētā Funšalā. Maz smilšu, daudz oļu. No senseniem laikiem veldzei vietējie iedzīvotāji izmantoja arī plūdmaiņas baseinus -īpašus dabas veidotus iedobumus piekrastes klintīs, kuros okeāna ūdens ieplūst paisuma laikā kopā ar visu tajā mītošo dzīvo radību – aļģēm, gliemežiem, jūras zvaigznēm un neuzmanīgām zivtiņām.

Gastronomija
Nevar nepieminēt salu gastronomiskās izpriecas – ar zivīm un gaļu, kas marinētas Madeiras vīnā un grilētas lauru koku malkas dūmos. Stiprinātais vīns, kas nes salas vārdu jau no 16. gadsimta, der visām gaumēm – to iespējams nobaudīt gan saldu, gan sausu. Vietējo medus kūku skaitās nepieklājīgi griezt ar nazi – to jālauž ar rokām. Un vēlreiz – atcerieties mazos, saldos banāniņus!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!