ČarterceļojumiZiemeļkipra - jaunums! (2024)

✈02.08.-25.10.2024 (7 un 14 naktis)

Zemāk ir tikai daži no pēdējā brīža piedāvājumiem. Ir pieejami arī citi izlidošanas datumi un viesnīcu piedāvājumu klāsts ir dažādām gaumēm.

Cenā iekļauts
  • aviobiļete turp - atpakaļ;
  • pasažieru nodevas;
  • nododamā bagāža un rokas bagāža;
  • transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
  • izvēlētā viesnīca;
  • izvēlētais ēdināšanas tips;
  • tūroperatora pārstāvja pakalpojumi galamērķī.
Par papildus maksu
  • ceļojumu apdrošināšanas polise;
  • tūristu nodeva (ja nepieciešama);
  • ekskursijas galamērķī;
  • personīgie izdevumi;
  • augstākas kategorijas numurs, papildus ēdināšana (HB, AI);
  • vīza (ja nepieciešama).
Svarīgi!
  • Brīvo vietu pieejamību precizējiet pie mūsu konsultantiem.
  • Čārterceļojumu operatori publicētās cenas var mainīt bez iepriekšēja paziņojuma.
  • Piedāvājums ir spēkā jaunām rezervācijām līdz brīdim, kamēr cena ir pieejama rezervēšanas sistēmā.
  • Norādītā cena 1 personai ir spēkā, ja divvietīgajā numurā nakšņo 2 personas.

Lidojuma ilgums

Laika starpība

Vidējā gaisa temperatūra

°C

Labākais apmeklējuma laiks / sezona

Valūta

Brīnišķīgais klimats, dzidra un silta jūra rada lieliskus apstākļus ūdens sporta veidiem. Vairāk nekā 40 pludmalēm ir Zilā karoga sertifikāts. Kipra aicina doties pārgājienos un izbraucienos ar velosipēdiem gar skaistajiem ciematiem, apbrīnot eksotiskus, retu augu eksemplārus, kuru Kiprā ir vairāk nekā simts dažādu veidu.

LARNAKA - trešā lielākā Kipras pilsēta, nozīmīgs tūrisma galamērķis un osta. Mūsdienu Larnakas centrā atrodas senās Kitionas pilsētas - valsts paliekas, kas datējamas ar 12. gadsimtu pirms mūsu ēras. Tā ir arī vieta, kur svētais Lācars pēc augšāmcelšanās ieradās dzīvot savu "otro" dzīvi. Viņa kapa vietā uzcelta Lācaram veltīta baznīca. Netālu esošais Sāls ezers ziemā ir iecienīta atpūtas vieta tūkstošiem migrējošo putnu, un tā krastā atrodas populārā musulmaņu svētceļojumu vieta Hala Sultan Tekke. Gar tumšo, smiltīm klāto pludmali, stiepjas dzīvīga, jo īpaši naktīs, palmām apaugusi, krastmala ar daudzām tavernām, kafejnīcām, restorāniem un veikaliem. Pludmalē atrodas daudzi ūdenssporta centri.

PROTARAS - populārs kūrorts netālu no pazīstamā Ayia Napa ciemata ar daudzām tavernām, klubiem un kafejnīcām. Slavenākās pludmales ir Figs Bay, Pernera un Flamingo - smilšainas un labiekārtotas, ir arī romantiskas, mazas pludmales līčos. Ideāla vieta niršanas entuziastiem un skaistu ainavu cienītājiem. Starp Ayia Napa un Protaras regulāri kursē autobusi.

Kipras krāšņā pagātne ir saistīta ar dievietes Afrodītes kultu. Viņa iznira no jūras putām tieši šeit, netālu no Pafosas, brīnišķīgajā Petra tou Romiou vietā, ar kuras nosaukumu ir saistīta cita leģenda. Jau antīkajā senatnē mīlestības dievietes kults piesaistīja apmeklētājus no visas pasaules, gluži tāpat kā skaistās pludmales un dzidrā jūra piesaista tūristus mūsdienās.

Pafosa - senos laikos Pafosas vietā atradās divas apmetnes: Vecā Pafosa un Jaunā Pafosa. Mūsdienās Jaunā Pafosa ir apdzīvota un ir ceturtā lielākā Kipras pilsēta. Pilsētai ir bagāta vēsture: tā ir bijusi romiešu, turku, venēciešu un britu pakļautībā. No katra laikmeta ir saglabājušies brīnišķīgi pieminekļi, pateicoties kuriem pilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Slavenas ir romiešu villas unikālās grīdas mozaīkas, kas ir vienas no vislabāk saglabātajām Vidusjūras reģionā. Mūsdienās Pafosa ir slavens kūrorts ar skaistām smilšu pludmalēm (vairāk nekā 20 ir sertificētas ar Zilo karogu). Iepirkšanās entuziastiem Pafosas centrā ir pievilcīgs piedāvājums: veikali un iepirkšanās centri ar labākajiem ārvalstu ražotājiem un vietējiem produktiem.Ideāls vēstures, pieminekļu, skaistu ainavu un patīkama klimata apvienojums.

Otra lielākā Kipras pilsēta ir Limasola. Atraktīvi izvietota Akrotiri līcī, starp senajām pilsētām Amatu un Kurionu, Troodos kalnu pakājē ar vīna dārziem, no kuriem nāk slavenākais Kipras deserta vīns Commandaria, kas, kā mēdz teikt, atceras Ričarda Lauvas sirds laikus. Šī karaļa kāzas notika tieši Limasolā. Neaizmirstama pieredze ir apmeklēt karnevāla parādi un jautro Vīna festivālu septembrī. Šeit ir skaista vecpilsēta, vērtīgs arheoloģijas muzejs, salas lielākais ūdens atrakciju parks Fasouri Watermania un osta, no kuras izbrauc kruīza kuģi uz Izraēlu un Ēģipti. Piekrastes rajonā, kas stiepjas apmēram 10 km garumā, atrodas vairākas viesnīcas, tavernas, krodziņi un diskotēkas. Labi koptās smilšu pludmales ir pelēcīgi dzeltenā krāsā, un tām ir lēzena nolaišanās jūrā.

Mūsu galamērķi:
Pafosa  – slavens kūrorts, bagāta vēsture, burvīgas pludmales, piemērots ģimenēm ar bērniem;
Limassola  – ūdens sporta galvaspilsēta, lieliski burāšanas apstākļi, salas lielākais akvaparks un osta, aktīviem cilvēkiem;
Larnaka  – smilšu pludmales un burvīgas promenādes, apvidus ir ideāli piemērots pārgājieniem un riteņbraukšanai;
Protarasa  – atpūtas kūrorts ar pludmali, klusām brīvdienām.

Pludmale:  dienvidi ir slaveni ar savām mazajām, burvīgajām pludmalēm, kas apbalvotas ar Zilo karogu, piemēram, Koraļļu pludmale pie Pafosas, bieži vien pludmales ieskauj gleznainas klintis; austrumos atrodas Ayia Napa ar tās slaveno Nissi pludmali un Protaras ar pludmali Figas līcī.

Aktīvajiem ceļotājiem:  niršana, burāšana, sērfošana un kaitsērfings - starp Ayia Napa un Protarasa un Pafosas apkārtnē, vairāk nekā 40 dažādas grūtības pakāpes velomaršruti, golfs.

Vietējie gardumi:  haloumi siers, musaka, mezè, kolokotes - saldie pelmeņi.

Iepirkšanās:  Lefkara mežģīnes, rotaslietas, Commandaria - Kipras vīna leģenda.

Apskates objekti:  Kykkos klosteris, Troodos kalni, mozaīkas Pafosā, Akamas pussala - tās lielākā daļa ir ainavu parks, Petra tou Romiou - Afrodītes dzimšanas vieta, Famagusta - spoku pilsēta, Nikosija - mūrētā galvaspilsēta.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!