ČarterceļojumiGrieķija - Tasas sala (2024)

✈19.05.-22.09.2024. (svētdienās, 7 vai 14 naktis)

Zemāk ir tikai daži no pēdējā brīža piedāvājumiem. Ir pieejami arī citi izlidošanas datumi un viesnīcu piedāvājumu klāsts ir liels,  dažādām gaumēm.

Cenā iekļauts
  • aviobiļete turp - atpakaļ;
  • pasažieru nodevas;
  • nododamā bagāža un rokas bagāža;
  • transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
  • izvēlētā viesnīca;
  • izvēlētais ēdināšanas tips;
  • tūroperatora pārstāvja pakalpojumi galamērķī.
Par papildus maksu
  • ceļojumu apdrošināšanas polise;
  • tūristu nodeva (ja nepieciešama);
  • ekskursijas galamērķī;
  • personīgie izdevumi;
  • augstākas kategorijas numurs, papildus ēdināšana (HB, AI);
  • vīza (ja nepieciešama).
Svarīgi!
  • Brīvo vietu pieejamību precizējiet pie mūsu konsultantiem.
  • Čārterceļojumu operatori publicētās cenas var mainīt bez iepriekšēja paziņojuma.
  • Piedāvājums ir spēkā jaunām rezervācijām līdz brīdim, kamēr cena ir pieejama rezervēšanas sistēmā.
  • Norādītā cena 1 personai ir spēkā, ja divvietīgajā numurā nakšņo 2 personas.

Lidojuma ilgums

~3 h no Rīgas

Laika starpība

0 h

Vidējā gaisa temperatūra

23-28°C

Labākais apmeklējuma laiks / sezona

maijs - oktobris

Valūta

EUR – eiro

Tasa - Senās saules apspīdētas drupas, zilas debesis, mierīgā Egejas jūra, bezgalīgi zaļa piekraste un spilgta kultūra - jā, tas ir par Tasu. Tā ir lielākā Grieķijas sala, kas atrodas vistālāk uz ziemeļiem, un 12. lielākā pēc platības. Rietumu kultūras šūpulis: no olimpiskajām spēlēm līdz Meteoras klosteriem, kur klosteri celti klintīs, līdz orakula atziņām krāšņajos Delfos un drāmas izrādei senajā brīvdabas teātrī. Šeit ir īstā vietā pavadīt romantiskas brīvdienas, medusmēnesi vai vienkārši izbaudīt Tasas pievilcīgos dabas skatus relaksējošā gaisotnē.

• Tasa - viena no zaļākajām Grieķijas salām, kas atrodas tikai 10 km attālumā no kontinentālās Grieķijas Kavalas reģiona
• Salu dēvē arī par Egejas jūras dimantu - kalni, priežu birzis un olīvkoki
• Tasa var lepoties ar apskaužamām smilšainām pludmalēm un mežainām kalnu teritorijām
• Salas galvenie apskates objekti ir tās dabas skaistums, pludmales, ciemati un vēsturiskie apskates objekti
• Bizantijas stila Erceņģeļa Miķeļa klosteris un senais grieķu templis Alyki klusajā dienvidaustrumu piekrastē
• Tasa var lepoties ar lieliskiem piejūras restorāniem, kas piedāvā plašu ēdienu klāstu visām gaumēm

Tasa - viena no zaļākajām Grieķijas salām, kas atrodas 10 km attālumā no Grieķijas kontinentālās daļas Kavalas. Tās ārkārtīgi maigais klimats un veģetācija liek domāt, ka sala ir daļa no Grieķijas ziemeļu daļas, taču tā var lepoties ar apskaužamām smilšainām pludmalēm un mežainiem kalnu apvidiem.

Bieži kursē prāmji no kontinenta, kas atvieglo patstāvīgo ceļotāju nokļūšanu šeit.Savukārt lielisks autobusu tīkls atvieglo pārvietošanos. Saskaņā ar grieķu mitoloģiju salā dzīvoja Stafils, grieķu auglības, veģetācijas un dabas stihiju dieva Dionīsa dēls.

Tā dēvēta par Smaragda salu un Egejas jūras Zaļo dimantu, un tā apbur ar ziliem un zaļiem toņiem. Maigais, ar priedēm apaugušo pakalnu reljefs, gleznaini nolaižas kobalta zilā jūrā, sudrabainās olīvu birzis jau gadsimtiem ilgi nogatavina savus augļus, un smaržīgā medū mērcēti saldumi vilina. Dzīve šeit joprojām rit saskaņā ar tradicionālajām grieķu paražām, nesteidzoties un izbaudot katru mirkli.

Sala ir neliela, tikai nedaudz vairāk par 100 km, un pārsteidzoši daudzveidīga. Ir vērts iznomāt automašīnu, jo autobusu satiksme galvenokārt notiek pa salu un reti iebrauc gleznainos Grieķijas ciematiņos iekšzemē. Salas centrālajā daļā atrodas kalni, no kuriem augstākā virsotne Ipsarion,kas ir 1204 metrus virs jūras līmeņa un ir sasniedzama kājām vai ar visurgājēju.

Salas skaistās pludmales ir rokas stiepiena attālumā, un pat īsās brīvdienās jūs varēsiet aizbraukt gan uz slavenākajām, gan uz mazākajām no tām, kas gozējas savvaļas līčos. Slavenākās pludmales, piemēram, Golden Beach, Paradise, Tripiti, Psili Ammos, ir ideāli piemērotas ģimenes atpūtai. Salas pludmales, ko ieskauj sulīga zaļuma un kristāldzidri ūdeņi, var lepoties ar iespaidīgām un unikālām dabas ainavām.

Dažas no pludmalēm ir aprīkotas ar saulessargiem, sauļošanās krēsliem un ūdenssporta aprīkojumu, bet citas ir pilnīgi neskartas, radot ļoti privātu atmosfēru. Iegremdējieties šo pludmaļu kristāldzidrajos ūdeņos, laiskojieties saulē un nobaudiet vietējos gardumus piejūras tavernās. Vai varat iedomāties labāku dienu pludmalē?

Tasa ir ne tikai satriecošas pludmales, bet arī slavena ar savām pārgājienu takām. Daudzas pārgājienu takas šķērso salu un ved uz tradicionāliem kalnu ciematiem, iespaidīgām aizām un noslēpumainām alām.

Ir vērts apmeklēt arī nelielus ciematiņus salas iekšienē, kur laiks šķietami apstājies uz visiem laikiem. Šajās vietās centrālajā laukumā parasti var atrast vienu tavernu un kapelu, vecie cilvēki sēž pie savām mājām un vēro apkārtni, bet kaķi slinki klīst apkārt, meklējot ēnu.

Salas galvaspilsēta ir Limena ar gleznainām ieliņām, piejūras promenādi, nakts tavernām, interesantu Arheoloģijas muzeju un senā Tasosa izrakumu vietu. Citas populāras vietas ir dzīvīgā Limenaria un Potos, no kurām paveras brīnišķīgi skati un kur valda tavernas kņada.

Tasu neparastu rada tās apskates vietas. Apskatiet seno Agoru Limenā, kas uzcelta netālu no vecās ostas un tagad ir Tasas galvaspilsētas centrs, atklājiet izcilo arheoloģijas muzeju un Bizantijas stila Erceņģeļa Miķeļa klosteri, kā arī seno grieķu svētnīcu Alyki klusajā dienvidaustrumu piekrastē.

PRAKTISKA INFORMĀCIJA 
Lidojuma ilgums:  Rīga - Kavala - aptuveni 3 stundas.
Transfērs:  lidosta - Keramoti - apmēram 15 min, Keramoti-Limena (prāmis) - 40 min, viesnīca.
Vietējais laiks:  nemainās atkarībā no ziemas vai vasaras laika (UTC +3).
Valoda:  grieķu valoda. Var sazināties angļu un vācu valodā.
Galvaspilsēta:  Limena (Tasa).
Strāvas spriegums:  220 V.
Valūta:  eiro (EUR).
Cenas viesnīcā un restorānā:  pusdienas no 10 €, dzēriens no 2 €, alus no 3 €, vīns no 4 €; veikalos - uz pusi lētāk. Transports: uz visām apskates vietām Tasā var nokļūt ar KTEL autobusiem, kuru biļešu cenas ir sākot no 3 €.
Pludmales:  bezmaksas ieeja, pludmales serviss (2 sauļošanās krēsli + saulessargs) apm. 6 EUR/dienā.

Obligātais tūristu nodoklis:  sākot no 01.01.2018., klientiem tiek piemērots obligātais tūristu nodoklis EUR 0,25-4 EUR/diennaktī/istaba/ atkarībā no viesnīcas kategorijas, kas ir maksājams uz vietas viesnīcā.

Viesnīcas:                                         Apartmenti:
1* un 2* – 0,5 EUR/dienā              1* un 2* – 0,25 EUR/dienā
3* – 1,5 EUR/dienā                        3* – 0,5 EUR/dienā
4* – 3 EUR/dienā                          4* – 1 EUR/dienā
5* – 4 EUR/dienā

 

 

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!