Īsās brīvdienas Somijā

Ja skolēnu pavasara brīvdienās vai Lieldienās plānojat doties īsā ceļojumā, tad Somija ir ideāls variants. Arī nokļūšana ir ļoti ērta un izdevīga. Jūs varat ceļot ar savu auto vai Lux Express autobusu, kas komfortabli un arī izklaidējoši (jo katrā sēdeklī ir iebūvēta izklaides sistēma ar plašu mūzikas, filmu un seriālu izvēli) nogādās līdz Tallinai. Savukārt, ostā pietauvotais ātrgaitas prāmis Viking Line XPRS līdz Helsinkiem aizvizinās nieka 2,5 h laikā (arī ar visu automašīnu!).

 

Helsinki

Helsinku sajūtu viskoncentrētākā veidolā, iespējams, vislabāk baudīt no „Hotel Troni” jumta bāra 14. stāva. Visa pilsēta un tuvējais vairāk kā 100 salu arhipelāgs burtiski pie kājām.

Viens no galvenajiem apskates objektiem un simboliem Helsinkos noteikti ir baltā un majestātiskā Doma katedrāle kalna galā, kā arī pareizticīgo baznīca – Uspenska katedrāle. Tomēr viens no interesantākajiem objektiem būs Klints baznīca, kas tiešām ierīkota milzīgā klintī un var lepoties ar brīnišķīgu akustiku. Ievērojams apskates objekts ir arī izcilā komponista Žana Sibēliusa piemineklis, kas atgādina ērģeļu stabules, bet muminu cienītājiem noteikti jādodas uz Zviedru teātri Esplanādes rietumu galā.

 

Porvoo

Mazpilsēta Porvoo atrodas tikai 50 km attālumā no Helsinkiem. Tā ir viena no sešām Viduslaiku arhitektūras pilsētām Somijā un ir somu iecienīts galamērķis, īpaši vasarās. Cauri pilsētai plūst Porvoo upe, kas tālāk savienota ar Somu līci un upes krastā novietojušās pilsētiņas firmas zīme – sarkanas noliktavu mājas, kas reiz izmantotas dažādu vietējo un ārvalstu labumu uzglabāšanai. Tagad te iekārtojušās mākslas galerijas un dažādu rokdarbu tirgotavas. Savu vietu uz vairs nekursējoša kuģa klāja atradusi arī gaumīga kafejnīca ‘’ Porvoon Paahtimo Bar & Cafe’’. Pilsētas centrā atrodas senlaicīgi nobruģēts tirgus laukums un Porvoo katedrāle, no kuras ik pa laikam atskan ērģeļu skanīgās Baha melodijas.

Pilsētai savu nospiedumu atstājuši gan zviedri, gan krievi, gan paši somi. Vecajā pilsētas daļā raksturīga koka arhitektūra no 17., 18. gs. Vienā no šarmantajām krāsainajām mājām ierīkots mazs leļļu veikals Valikatu par godu Tūves Jansones radītajiem tēliem – muminiem, kas jau sen kļuvuši par Somijas identitātes sastāvdaļu.  

  Turku

Turku ir vecākā pilsēta Somijā, bijusī valsts galvaspilsēta, izteikta stundentu pilsēta. Tieši Turku Karaliskā akadēmija 17. gs. bija pirmā augstākā mācību iestāde Somijā, ko pēcāk pārcēla uz Helsinkiem.

Noteikti vērts apskatīt iespaidīgo gotikas stilā celto Turku katedrāli un Turku pili, kas neatstās vienaldzīgu nevienu īstu mākslas un kultūras cienītāju. Šī ēka ir pārcietusi daudz pārmaiņas: tā ir bijusi cietums, noliktava, valdības galvenā ēka, bet šobrīd visiem tūristiem atvērta kā muzeja telpas.

Ģimenēm ar bērniem vērts apmeklēt KOKKO konstrukciju paradīzi. 1000 kilogramu LEGO klucīši un figūras attīstīs bērnu fantāziju un tiks celtas sapņu pilsētas visa apmeklējuma laikā. Katrs kurš ienāk šajā centrā kļūst par arhitektu! Savu izveidoto konstrukciju var atstāt nākamajam apmeklētājam pilnveidot, vai arī unikālo mākslas darbu par attiecīgu samaksu ņemt līdzi.

 

Naantali

Savukārt, tikai 15 km attālumā no Turku atrodas lielisks atrakciju parks bērniem Moominworld (atvērts no 8. jūnija). Naantali ir viena no vecākajām pilsētām Somijā un degvielas uzņēmuma Neste mājvieta. Šeit atrodas arī Somijas prezidenta oficiālā vasaras rezidence Kulturanta ar skaistu parku, kas nedaudz atgādina mini Versaļu.

 

Somija pavisam noteikti vēl ir neatklāts dārgums. Neskatoties uz to, ka Somija nav no lētākajām valstīm, tad nokļūšana līdz turienei ir patiešām ir izdevīga un ērtā. Tieši šobrīd Viking Line piedāvā AKCIJAS CENU jūras ceļojumam Tallina – Helsinki vai Helsinki – Tallina sākot no 11 eur vienā virzienā.

Ceļojuma periods: līdz 13. jūnijam. Akcija spēkā līdz 30. aprīlim.

VAIRĀK PAR AKCIJU >>

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!