🌿TENDENCE 2023: ILGTSPĒJĪGA CEĻOŠANA

Šogad turpinām iesākto Ilgtspējas kursu un esam izvirzījuši mērķi iegūt prestižo GreenLife sertifikātu.

TENDENCE 2023: ILGTSPĒJĪGA CEĻOŠANA🌿

Jau 2019. gadā "Latvia Tours" piedalījās Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta organizētajā Ilgtspējas Indeksā, kurā ieguva Bronzas nomināciju. Šogad turpinām iesākto Ilgtspējas kursu un esam izvirzījuši mērķi iegūt prestižo GreenLife sertifikātu. Viens no Ilgtspējas sertifikācijas mērķiem un uzdevumiem ir informēt un iesaistīt klientus un sadarbības partnerus ilgtspējas procesos, tā piedaloties gan globāli, gan lokāli - klimata pārmaiņu radīto seku mazināšanā, un uzņēmumu iekšējās vides uzlabošanā.

Pasaulē valdošās tendences pierāda, ka, novērojot klimata un dzīvesveida pārmaiņas, aizvien vairāk pieaug zaļi domājošo ceļotāju skaits, kas cenšas izvēlēties dabai saudzīgākos ceļošanas veidus, tā samazinot oglekļa izmešu daudzumu. Tiek prognozēts, ka arvien vairāk ceļotāju (kā arī uzņēmumi) izvēlēsies videi draudzīgāku ceļošanu, piemēram, izvēloties ceļot ar lidsabiedrībām, kas orientētas izmantot lidmašīnas ar mazāku degvielas patēriņu, vai tiešos lidojumus, pat ja biļešu cena ir augstāka.
Arī viesnīcu nozarē tiek nopietni domāts par videi draudzīgu saimniekošanu, izmantojot un uzlabojot efektīvākas enerģijas un apgaismojuma sistēmas, ieviešot ūdens taupīšanas programmas, un maksimāli samazinot ēdiena pārpalikumu.

CO2 kompensācija
Papildu atbildīgai rīcībai, ceļotājiem (kā arī uzņēmumiem) ir iespēja kompensēt CO2 radītos izmešus, atlīdzinot to radītos kaitējumus. Piemēram, tiek aprēķināta maršruta CO2 emisijas un to radīto zaudējumu līdzvērtīga cena, ko pēc tam ceļotājs vai uzņēmums var ieguldīt CO2 izmešu samazināšanā atrodot piemērotu veidu, kā to darīt - piemēram, atjaunojamās enerģijas vai energoefektīvās tehnoloģijās, kompensēt savas CO2 emisijas, izmantojot ilgtspējīgu aviācijas degvielu vai investēt naudu ilgtermiņa klimata aizsardzības projektos. Par katru kompensēto darījumu iespējams saņemt sertifikātu.

🌿Ja Jūs interesē pārbaudīt lidojuma CO2, šis resurss var Jums palīdzēt:  https://flygrn.com/offset-carbon

🌿LASI MŪSU BLOGĀ: KĀ SAMAZINĀT BIZNESA CEĻOJUMU OGLEKĻA DIOKSĪDA (CO2) IZMEŠU SEKAS?  http://www.bplus.lv/lv/blogs/nulbka-samazinat-biznesa-celojumu-oglekla-dioksida-co2-izmesu-sekas-nulb.html

Kopā mēs varam sasniegt vairāk un dzīvot tīrākā vidē!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!