Taizeme - vieta, kas nebeigs pārsteigt!

Taizeme ir eksotiski skaista un ļoti daudzveidīga. Te vienuviet ir iespaidīgas klintis, pasakainas salas un pludmales ar maģiskiem saulrietiem. Pēc pilsētu izpētes iespējams doties aizraujošās pastaigās džungļos, ziloņu safari, iepazīt vietējās ciltis vai nodoties izklaidei ūdenī – vindsērfings, snorkelēšana, burāšana, niršana. Un ēdiens! Tas šeit ir debešķīgs! Pikantas mērces, gardas kokosriekstu zupas, eksotiski augļi un neparasti deserti – viss, ko gurmānu garšas kārpiņas var kārot! Turklāt visus ceļotājus iepriecinās kāds jaunums – uz Taizemi tagad var doties līdz 30 dienām bez vīzas. Turpinājumā iepazīstieties ar Latvia Tours ceļojumu ekspertu pieredzi. Iespējams, tā var noderēt jūsu nākamajā ceļojumā uz Taizemi!

Inga Freiberga, Latvia Tours atpūtas nodaļas vadītāja
Pirmo reizi Taizemē biju pirms aptuveni 20 gadiem, septembrī, Bangkokā. Savukārt otro reizi - šī gada jūnijā Club Med kūrortā Puketā.

2019.png (713,95 KB)

Visspilgtākās atmiņas par Taizemē pavadīto laiku guvu, viesojoties kādā komfortablā viesnīcā, kas atradās uz pāļiem Kwai upes krastā džungļu vidū. Te dienas laikā izbaudīju visdažādākās aktivitātes: laišanos peldus pa straumi krāčainā upē, izjādes ar ziloņiem, braucienus ar plostiem, viesošanos pie džungļu vietējām ciltīm, kur uzzināju vairāk par viņu tradīcijām, ikdienas darba soli un to, kā cilts bērni apgūst skolas gudrības. Savukārt vakarā lieli un mazi cilts pārstāvji nāca ciemos uz viesnīcu, lai tās viesus izklaidētu ar tradicionālajām dejām un prasmēm spēlēt uz unikāliem mūzikas instrumentiem. Tas bija patiesi skaists vakars pozitīvā gaisotnē, ko papildināja pārsteigums par cilts krāšņajiem tērpiem.

Gardākais ēdiens, ko noteikti ieteiktu nogaršot, ir ugunīgā garneļu zupa Tom Yam Gung. Protams, arī daudz un daudzveidīgi augļi. Ieliņu kafejnīcās daudzviet piedāvā nogaršot tik eksotisku ēdienu kā grilētu krokodilu.

befunky-collage_3_.png (738,39 KB)

TOP vietas, kas noteikti jāredz Taizemē. Ja ceļojums sākas no Bangkokas, tad noteikti ir jāredz iespaidīgā Grand Palace, kas 150 gadu garumā ir bijusi Taizemes karaļa un karaliskās administrācijas mājvieta. Majestātiskās celtnes aizrauj ar brīnumskaistu arhitektūru, kas atspoguļo bagātību un taizemiešu amatnieku meistarību. Līdz pat mūsdienām pils komplekss ir saglabājis savu garīgo nozīmi un ir karaļvalsts garīgais centrs, kas pieprasa attiecīgu cieņu uzvedībā un arī apģērbā. Līdzīgi kā Vatikānā, pie ieejas strādā gvarde, kas nosaka, cik pieklājīgi esat ģērbušies un nepieciešamības gadījumā ir gatavi aizdot lakatus vai garus zīda svārkus dāmām, kuru tērps, viņuprāt, ir pārāk izaicinošs. Starp citu, pēc divu stundu ekskursijas dienas svelmē vieglos zīda svārkos, savus bridžus itin nemaz vairs negribējās. :)

Bangkoka nav redzēta, ja neesat bijis peldošajos tirgos, kas dod lielisku ieskatu taizemiešu dzīvesstilā un sniedz iespēju baudīt svaigi gatavotu ēdienu kādā no laivām vai tikko plūktus eksotiskus augļus.

Taizemes ziemeļu provinces galavaspilsēta Ching Mai pārsteidz ar simtiem brīnumskaistu budistu tempļu un kalnainā apvidus dabu. Šis reģions atrodas patālu no valsts centra un ir atšķirīgs no iepriekš redzētā. Un, protams, iesaku apmeklēt Taizemes salas un saliņas – to šeit ir ļoti daudz!

  befunky-collage_3__1.png (567,19 KB)

 


 

Diāna Vorotinska, Latvia Tours Valdemāra biroja nodaļas vadītāja

Taizemē biju pirms pieciem gadiem galamērķa iepazīšanās tūrē, ko organizēja tūroperators Novatours. Jau pirmajā vakarā kopā ar istabas biedreni piedzīvojām tā dēvēto kultūršoku. Pēc garā pārlidojuma nolēmām relaksēties un izbaudīt īstu taizemiešu masāžu tuvākajā Bankokas salonā, kas tur ir varen lēta – viena stunda kāju vai galvas masāža maksāja tikai 5 dolāri. Ejot laukā no masāžas salona, abas saskatījāmies un sākām smieties, jo izrādījās, ka mūs masēja transvestīti – vīrieši sievietes izskatā.

Gardākais ēdiens, ko baudīju Taizemē, bija svaigi sagriezti augļi ar garšvielām. Te tie garšo krietni sulīgāk un izteiktāk, nekā Latvijas lielveikalos pieejamie un, protams, eksotisko augļu daudzveidība ir iespaidīga.

thai.png (727,95 KB)

TOP vietas, kas noteikti jāredz Taizemē. Tiem, kas dosies pirmo reizi uz Taizemi, iesaku sākt ar tās galvaspilsētu Bangkoku, kur tradicionālā kultūra sastopas ar moderno pasauli. Šeit ir arī daudzveidīga un pārsteidzoša naktsdzīve.

Noteikti iesaku apmeklēt Siam Niramit šovu, kas ir viens  no pasaulē grandiozākajiem skatuves iestudējumiem ar specefektiem, vēstot par Siāmas Karalistes kultūru un vēsturi. Iespaidīgas dekorācijas, 150 aktieru sastāvs, 500 kostīmu 80 minūšu garā priekšnesumā trīs daļās. Savukārt pēc izrādes iespējams pastaigāties pa vietējo ciematu, baudīt taizemiešu virtuvi, barot ziloņus vai pat doties izjādēs ar tiem.

Neiedomājams nakts dzīves virpulis sagaidīs slavenākajā Taizemes ielā - Khao San ceļš, kas atrodas Bangkokas centrā. Šeit apmēram 1 km garumā tūristi var atrast lētas naktsmītnes, bārus, klubus, restorānus, ātro uzkodu kioskus un interneta kafejnīcas.

street.png (609,99 KB)

Vēl viens grandiozs šovs, ko maz ticams vai citur kur redzēsiet, atrodams Pataijā. Spilgts, profesionāls un elpu aizraujošs - Tiffany Show, kas ir vecākais transvestītu kabarē Dienvidaustrumāzijā.

show.png (612,54 KB)

Dabas un eksotisko pludmaļu cienītājiem patiks Ko Chang sala džungļos, kas ir trešā lielākā Taizemē, dēvēta arī par ziloņu salu. Tā ir sevišķi bagāta ar paradīzei līdzīgām ainavām, sniegbaltām smiltīm un krāšņiem zemūdens koraļļiem.

Nobeigumā vēlamies piebilst, ka Taizeme ir lielisks ekotūrisma galamērķis. Šeit ir vairāk kā 300 dabas rezervāti, 18 jūras parki, viens no vecākajiem lietusmežiem pasaulē. Tūristiem ir iespēja doties ziloņu safari un pārgājienos, tuvumā vērot eksotiskus putnus un dzīvniekus, iemācīties nirt ar akvalangu. Taizemē, kā nekur, var aplūkot daudzveidīgas dabas zonas – te ir meži, kalni ziemeļos, līdzenumi valsts centrālajā daļā, savannas ziemeļaustrumos un mangrovju meži dienvidu krastos, kur sastopami arī lāči un pasaulē lielākās zivis – vaļhaizivis. Taizeme – vieta, kas nebeigs pārsteigt!

 

Raksts tapis sadarbībā ar amazing-thailand-smile-logo-200px.png (9,21 KB)

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!