Kur kalni ir kalni - labākās vietas slēpošanas tūristiem

Latvijas kalnu slēpošanas trases ik gadu cieš no nepastāvīgā klimata un mēdz sarūpēt vilšanos šī vaļasprieka cienītājiem. Tāpēc aktīvākie straujo nobraucienu cienītāji jau laikus lūkojas tālāk un augstāk – uz kalniem, kuros janvārī sākas sezona. Iesakām labākos galamērķus kalnu slēpošanas cienītājiem!

Francija

O, Francija! Tu vilini ne tikai ar Eifeļa torņa pakājē mirdzošās Parīzes gaismām, vīnu un kruasāniem, bet arī majestātiskajiem Alpiem, kuros ierīkotas pasaulslavenas slēpošanas trases un kūrorti.

Les Trois Vallées ir lielākais pasaulē slēpošanas reģions ar vairāk kā 650 km kopējo trašu garumu. Tas ietver trīs pasaulslavenus slēpošanas kūrortus: Meribelu, Kurševelu un Valtoransu. Pateicoties tādiem noteicošajiem faktoriem kā daba, infrastruktūra, viesnīcu kvalitāte un transporta savienojumi, Trīs ielejas tiek uzskatītas par Francijas ziemas sporta centru. Tā ir vieta, kur vispilnīgāk var izbaudit ziemas aktīvo atpūtu ar elpu aizraujošām ainavām un svētku gaisotni visas sezonas garumā.

Kurševela (Courchevel) tiek raksturots kā luksusa kūrorts. Šeit pieejami neskaitāmi veikali, augstas klases restorāni un lieliska naktsdzīve un izklaides. Savukārt, aktīvā dzīvesveida piekritējiem ir pieejama kamaniņu trase un lidojumi no kalna ar izpletni, mierīgākai atpūtai – boulings un kinoteātris.

Meribela piedāvā plašu trašu izvēli, sākot no gleznainiem skatiem meža trasēs līdz sniegotiem laukiem. Meribel kūrortu ir iecienījuši snovbordisti, jo šeit pieejamas vairākas ekskluzīvas trases tieši viņiem. Arī ģimenēm ar bērniem Meribel ir ideāli radīts – te mazākie bērni var rotaļāties bērnudārzā, savukārt, lielākie apgūt prasmes slēpošanas bērnudārzā. Papildu slēpošanas aktivitātēm kūrortā ir pieejama olimpiskā slidotava, alpīnistu siena, baseins, braukšana ar sniega motocikliem, aeroklubs un pilotu skola.

Valtoransa (Val Thorens) ir augstākais slēpošanas kūrorts Eiropā. Piedāvā visplašākās slēpošanas iespējas gan iesācējiem, gan profesionāļiem un ekstrēmās izklaides cienītājiem. Arī šeit pieejamas ‘’nesniegotās izklaides’’ – dzīvās mūzikas koncerti, saunas centrs, restorāni, veikaliņi, tirdzniecības centri un naktsklubi.

Itālija

Itālija – vienmēr ir karsta. Itāļi prot parūpēties par ciemiņiem, tā ir neskaitāmu kulta ēdienu dzimtene, tāpēc katrs restorāna apmeklējums var kļūt par mazu piedzīvojumu. Jūs dodaties slēpot, nevis ēst? Arī par to ir padomāts.

Cervinia, Dolomiti Superski - Tā ir vairāk nekā slēpošana, tā ir Itālijas baudīšana! Ja Cervinia ir viens no augstākajiem itāļu kalnu kūrortiem, tad Dolomiti Superski ir atzīstams kā viens no populārākajiem un daudzveidīgākajiem, kas ar vienu slēpotāja karti apvieno 12 slēpošanas kūrortus ar kopējo trašu garumu 1200 km.

Austrija

Kāpēc tieši Austrijā dzimst labākie kalnu slēpotāji? Tāpēc, ka viņi dzimst Austrijas kalnos.

Lech, Ischgl, Solden - kur gan citur kā Austrijā vislabāk sajust izslavēto austriešu viesmīlību. Šeit jūs variet pilnībā relaksēties baudot brīnišķīgus dabas skatus, jautras vakara ballītes un luksusa spa pakalpojumus. Austrija piedāvā slēpošanas kūrortus atbilstoši katra gaumei un iespējām – demokrātiskākai atpūtai piemērots būs Ischgl kūrorts, kur enerģiskās after-ski ballītes un skaļā naktsdzīve nelielo Tiroles ciematiņu padarījušas par vienu no atpazīstamākajiem slēpošanas kūrortiem valstī. Savukārt, ekskluzīvām un neaizmirstamām brīvdienām kā radīts ir Lech slēpošanas kūrorts, kur atpūšas daudzas slavenības. Lech kūrortu iecienījuši arī romantiskie slēpotāji un jaunlaulātie – te valda miers un klusums, arī tūristu masas un nebeidzamās rindas pie pacēlājiem ir retums.

Šveice

Šveicē pat kalni stāv pēc pulksteņa – precizitāte, perfektums – visi vārdi, kas raksturo izcilu kvalitāti un servisu atbilst Šveices piedāvājumam jebkurā jomā.

Zermatt, Saint-Moritz. Aktīvo ziemas atpūtu Šveicē vislabāk raksturo brīnumskaistie dabas skati kombinācijā ar šīs zemes šarmu, reputāciju un tradīcijām. Augstas kvalitātes serviss ir it visā - sportiskas atpūtas nodrošinājumā, ēdienā un dzērienos, elegantos vakara pasākumos. Pasakaina skaistuma apvītais Zermatt ciemats atrodas majestātiskā Matterhorn pakājē un nenoliedzami tam pieder vieni no iespaidīgākajiem panorāmas skatiem. Savukārt glamūrīgais St Moritz izceļas ar savu bagāto un ietekmīgo viesu klāstu un ir starptautiski pazīstams ar šiki ekskluzīvo atmosfēru.

Kanāda

Eiropā viss jau redzēts un gribās atklāt jaunu Ameriku? Sāciet ar Kanādu!

Britu Kolumbija ( Banff, Fernie, Lake Louise, Panorama, Whistler - Laipni lūgti "pūdersniega" valstībā! Kanāda pārsteidz ar plašumu, milzīgiem ezeriem, ikoniskām kalnu grēdām un tiek uzskatīta par vienu no labākajām slēpošanas vietām uz mūsu planētas. Slēpošana šeit ir grandioza un piedāvā aktīvās ziemas brīvdienas, kas nelīdzinās citām. Sagaidiet fantastisku sniegu, pasaules klases aprīkojumu, lieliskas naktsmītnes, sirsnīgu uzņemšanu un unikālu apkārtni, kas ir piemērota visu iespēju un vecumu slēpotājiem.

ASV

Milzīga valsts, kurā milzīgs ir viss. Ja vēlaties saprast, ko nozīmē amerikāņu vēriens un saprast šīs valsts dažādību, dodieties ceļā. Ticiet, tas būs neaizmirstams piedzīvojums.

Kalifornija. Mammoth kalnu kūrorts atrodas dienvidos no Yosemite nacionālā parka un ir labi kombinējams ar Kalifornijas iepazīšanu. Šīs vietas ģeoloģija ir patiesi unikāla, jo Mammoth kalns ir vulkāns, kura apkārtnē ir daudz karsto avotu, kuros relaksēties pēc aktīvas dienas slēpošanas trasēs.

Kolorado (Aspen Snowmass, Winter Park, Vail) - Aspen Snowmass, iespējams, pasaules visprestižākais slēpošanas kūrorts, kas sevī apvieno četrus dažādus kalnus, burvīgu pilsētiņu un izcilus krodziņus. Visu kalnu trases ir apvienotas vienā slēpošanas pacēlāju kartē, tāpat tiek nodrošināta laba bezmaksas autobusu satiksme, lai pilnībā varētu ļauties slēpošanas priekam gan iesācēji, gan arī augsta kaluma meistari. Ģimenes ir iecienījušas nakšņošanu fantastiskajā Snowmass Village, kur plašā izvēlnē tiek piedāvātas "ski-in/ski-out" naktsmītnes, kas atrodas tieši pie pacēlājiem.

Montāna (Big Sky) - šis ir ASV lielākais viena kalna slēpošanas masīvs (2,300 ha). Tas sastāv no trīs virsotnēm, no kurām paveras unikāls skats uz Yellowstone nacionālo parku. Šeit esiet gatavs drosmīgiem un sportiskiem izaicinājumiem, neatkarīgi no Jūsu slēpošanas tehnikas iemaņām. Pietiks ar vienu reizi pabūt Big Sky, lai sajustu nepārvaramu vēlmi turp doties vēl un vēl, ko rosina augstā piedāvājuma kvalitāte un perfekts serviss.

Japāna

Laižam slēpot. Uz Japānu… Izklausās labi, vai ne? Un ziniet, tas patiešām ir tieši tik labi kā izklausās. Ja esat gatavi vienam no skaistākajiem ziemas piedzīvojumiem, Japāna ir gatava jūs sagaidīt.

Hokkaido (Niseko, Sahoro) - slēpošanu "japāņu gaumē" uz skaistās Hokkaido salas varētu raksturot ar vārdiem: mierīgi un mistiski. Šajā ziemas oāzē labi iederēsies arī bērni jau sākot no četru gadu vecuma, jo par viņiem parūpēsies profesionāli bērnu slēpošanas insruktori. Laiks, pavadīts Hokkaido, būs ne tikai bagāts ar brīnišķīgiem dabas skatiem, aktīvu atpūtu slēpojot, bet arī būs patiesi izcilas kulinārijas baudījums.

Club Med

Kas tā par valsti? Tā nav valsts, bet gan ieejas karte slēpotāju paradīzē. Club Med kūrorti ir kas vairāk kā tikai ‘’all inclusive’’ viesnīcas. Šeit ceļojuma cenā ietilpst ne tikai vienreizēja infrastruktūra un ērta dzīvošana dažādu līmeņu kūrortpilsētās, villās un kotedžās, trīsreizēja ēdināšana, ko papildina nacionālā virtuve un vietējie vai premium klases alkoholiskie dzērieni, teatralizēti iestudējumi vakaros, šovi, priekšnesumi bērniem, bērnu klubi ar profesionālām auklēm, bet arī pacēlāju izmaksas, slēpošanas instruktoru pakalpojumi un apmācība bērniem un pieaugušajiem. Club Med kalnu slēpošanas kūrorti atrodas Francijā (Club Med Val Thorens), Itālijā (Club Med Cervinia), Šveicē (Club Med Saint-Moritz Roi Soleil), Ķīnā (Club Med Yabuli, Club Med Beidahu) un Japānā (Club Med Hokkaido).

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!