Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena
Izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā: Latvija, Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā Polijā, netālu no Čehijas robežas.

2. diena. Štīrijas aristokrātiskā galvaspilsēta Grāca.
Brokastis viesnīcā. Brauciens cauri Čehijai uz Austriju. Ierašanās Grācā un neliela pastaigas ekskursija vecpilsētā. Renesanses laikmetā Grāca bija viena no Hābsburgu dinastijas rezidencēm, tāpēc šodien, pateicoties tā laika mantojumam, Grācā apskatāma burvīga vecpilsēta, viens no izcilākiem arhitektūras ansambļiem Centrālajā Eiropā. Grāca lepojas ar vareno pilskalnu, renesanses stila pilīm, slēptajiem iekšpagalmiņiem, bruģētām ieliņām un Austrijai tik raksturīgo greznību, kas piešķir šai pilsētai neatkārtojumu romantismu. Nakts viesnīcā Itālijas Ziemeļos.

3. diena. Venēcija – neskaitāmo kanālu un gondolu pilsēta.
Brokastis viesnīcā. Kruīzs ar kuģīti pāri lagūnai Jūs aizvedīs līdz Venēcijai, brīnumainai un valdzinošai, uz ūdens celtai pilsētai ar neskaitāmiem kanālu labirintiem, kuros spoguļojas pilis un dievnami! No Sv. Marka laukuma aizsāksies pilsētas apskates ekskursija, kuras laikā kopā ar vietējo gidu apskatīsim: Sv. Marka laukumu un Sv. Marka katedrāli, Dodžu pili un Venēcijas simbolu spārnoto lauvu, ielas un laukumus, Rialto tilts u. c. Izbaudīsim Venēcijas burvību, jo tā ir viena no skaistākajām un romantiskākajām pilsētām visā pasaulē! Pēc ekskursijas būs iespējams apmeklēt Dodžu pili, pavizināties ar gondolu, izdzert kafijas tasīti Sv. Marka laukumā vai uzbraukt ar liftu Campanile zvanu tornī, no kura paveras lieliska visas pilsētas panorāma. Nakts viesnīcā netālu no Romas.

4. diena. Neapole - Pompeji.
Brokastis viesnīcā. Atpūta vai izbraukuma ekskursija Nr. 1: Neapole un Pompeji (par papildu maksu: 45 €). Neapole ir Itālijas dienvidu pērle un lielākā ostas pilsēta pie Tirēnu jūras. Pastaiga pa pilsētu: karaļu pils, Castel dell'Ovo, San Carlo teātris, katedrāle, skaistā krastmala un neatkārtojamais dienvidu pilsētas kolorīts. Ekskursija uz pilsētu-muzeju zem klajas debess - Pompejiem (ieejas biļete par papildu maksu: 12 €). Senā Pompeju pilsēta tika iznīcināta Vezuva izvirduma laikā m. ē. 79. gadā, kad to pārklāja un līdz mūsdienām saglabāja biezs pelnu slānis. Arheologi ir atrakuši tā laika dzīvojamās mājas ar sadzīves priekšmetiem, sabiedriskās celtnes, amatnieku darbnīcas, tirgus vietas, teātrus u. c., kas ļauj mums ielūkoties vēsturē un uzzināt vairāk par tā laika cilvēku dzīvi. Šīs ekskursijas laikā, ejot pa tukšajām ielām, ielūkojoties pamesto māju drupās un izbaudot tā laika atmosfēru, varam iztēloties laika mašīnu, kas mūs atvedusi uz gadu simtiem tālu pagātni... Atgriešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā netālu no Romas.

5. diena. Mūžīgā Roma un Vatikāna pilsētvalsts.
Brokastis viesnīcā. Atpūta vai izbraukuma ekskursija Nr. 2: Mūžīgā Roma un Vatikāna
pilsētvalsts (par papildu maksu: 45 €). Roma ir dvēseles pilsēta , tā teicis dzejas ģēnijs Džordžs Bairons, un par to varēsiet paši pārliecināties. Apskates ekskursija vietējā gida pavadībā ļaus Jums pilnībā izbaudīt šo skaisto pilsētu: Kolizeju, Romas forumus, Konstantīna triumfa arku, Kapitolija kalnu, Venēcijas laukumu, Trevī strūklaku, Panteonu, Navoni laukumu, Eņģeļa pili un citus Romas arhitektūras šedevrus. Pēc Romas apskates ekskursijas piedāvājam Jums papildu ekskursiju uz Vatikāna valstību: Sv. Pētera laukuma un Sv. Pētera bazilikas apskati vietējā gida pavadībā (ekskursija par papildu maksu: 15 €). Brīvo laiku katrs varēs izmantot atbilstoši savām interesēm - apmeklējot pāvestu pilīs iekārtoto Vatikāna muzeju (ieejas biļete jāapmaksā papildus), kādā no Romas kafejnīcām nobaudot īstu itāliešu kapučīno un tiramisu, apēdot fantastiski gardu saldējumu un iegādājoties suvenīrus. Nakts viesnīcā netālu no Romas.

6. diena. Toskānas dārgums un renesanses šūpulis Florence.
Brokastis viesnīcā. Brauciena laikā līdz Florencei acis priecēs raksturīgās Itālijas ainavas: Apenīnu kalnu varenība, Toskānas maigie pakalni ar olīvu birzīm, vīnoglājiem, mūžzaļo ciprešu svecēm un maziem lauku ciematiņiem. Kopā ar vietējo gidu būs apskates ekskursija Florencē, kas ietvers svarīgākās pilsētas vēsturiskās vietas - Santa Kročes laukumu un baziliku, Sinjorijas laukumu ar veco pili, Maria del Fiore katedrāli un baptistēriju, Dantes kvartālu u. c. Brīvajā laikā iesakām nogaršot Toskānas gardumus un lielisko vīnu no tuvējās Kjanti ielejas. Pārbrauciens līdz viesnīcai Itālijas ziemeļos.

7. diena. Impērijas galvaspilsēta Vīne.
Brokastis viesnīcā. Brauciens uz Vīni, Hābsburgu impērijas galvaspilsētu, greznu ēku, skaistu parku, dārzu,
pieminekļu, mūzikas un valšu pilsētu. Braucot pa Ringa bulvāri iepazīsimies ar 19. gs. impērijas greznību -
parlamentu, rātslaukumu, Pils teātri, Universitāti un muzeju kvartālu, kura kolekcijas ir vienas no nozīmīgākajām pasaulē. Būs pastaigas ekskursija pa Vīnes vecpilsētu vietējā gida pavadībā: imperatoru rezidences komplekss Hofburga, Trīsvienības kolonna, Vīnes Albertīna, pilsētas simbols Sv. Stefana katedrāle, kuras zvanu skaņas jau piekto gadsimtu modina Vīnes iedzīvotājus, un viena no pilsētas kulta vietām – Vīnes opera. Šajā pilsētā iedvesmu smēlušies lielākie pasaules mūzikas dižgari Mocarts, Gliks, Haidns, Šūberts, tēvs un dēls Štrausi. Ekskursijas laikā redzēsiet, kā Vīni izdaiļo viņiem veltīti monumenti. Pārbrauciens uz Čehiju. Nakts viesnīcā Olomoucas pilsētas apkārtnē.

8. diena.
Brokastis. Izbraukšana uz mājām. Čehija, Polija, Lietuva, Latvija. Vēla atgriešanās Rīgā.