Kaboverde Jaunajā gadā!

Kad braucam

Izbraukšana 27.12.2022
Atgriešanās 02.01.2023

Ilgums

7 dienas

Cena

no 1399.00
Drukāt!

Bultas kontūrai līdzīgā salu valsts Kaboverdes Republika atrodas Atlantijas okeāna dienvidaustrumos, 800 km uz dienvidiem no Kanāriju salām. Masu tūrisma nesabojāts, tropiskā klimata, saules un siltā okeāna ūdens lutināts, arhipelāgs kļūst arvien iekārojamāks galamērķis arī tiem, kas „ visu jau ir redzējuši un visur bijuši”. Kaboverde ir viens no četriem tā sauktajiem Makaronēzijas arhipelāgiem, kas atrodas uz Rietumiem no Gibraltāra un kuriem senie grieķi devuši nosaukumu „ laimīgās jeb svētlaimes salas”.

Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, tiem, kuri spēj samierināties ar citas mentalitātes cilvēku izpratni par komfortu, kārtību un precizitāti, tiem, kuri atvērti visam neierastajam un neparastajam, kā arī tiem, kas vēlas baudīt tropu sauli un okeāna silto ūdeni decembrī.

Pirmā iemaksa 200€ !

Cena par tiešo lidojumu 1399 EUR uz Kaboverdi turp un atpakaļ, lidostu nodokļi, siltā ēdināšana, bagāža (13 kg nododamā un 6 kg rokas) un lidostas drošības maksa 31 eur apmērā (TSA tax)

Tiešais lidojums + Blue Marlin Hotel 4*
Cena: 1699 EUR (Cena par lidojumu, transferu un 5 naktis 4* viesnīcā Blue Marlin Hotel divvietīgā istabā ar brokastīm. Piemaksa par vienvietīgu istabu 100 EUR.

Tiešais lidojums + Hotel Oasis Porto Grande 4*
Cena: 1769 EUR (Cena par lidojumu, transferu un 5 naktis 4* viesnīcā Hotel Oasis Porto Grande divvietīgā istabā ar brokastīm. Piemaksa par vienvietīgu istabu 170 EUR.

Kultūras programma - Mūsu Mindelu  27.12.2022 10:00 no viesnīcas
Cena: 70 EUR
Cenā iekļauts: angļu valodā runājoša gida pakalpojumi, pusdienas un ieeja Cezārijas Evoras muzejā
Ekskursijas laikā izstaigāsim Mindelu pilsētas centru ar kājām, lai atklātu rezultātu dažādu rasu, kultūras un mūzikas stilu sajaukumam. Mindelu ir divu valdošo – britu un portugāļu koloniālās arhitektūras rezultāts, kas izpaužas brīnišķīgajās ēkās un skaidra plānojuma ielu mijā. Ekskursijas laikā iegriezīsimies divos galvenajos pilsētas tirgos, apskatīsim „baskājainās dīvas” Cezārijas Evoras muzeju, kas izvietots Gubernatora pilī, pārstaigāsim Baznīcas laukumu, kas atrodas līdzās pilsētas rātsnamam un kas bija izejas punkts pirmo ēku un ielu būvniecībai. Apskatīsim galvenās ielas un laukumus, Lisabonas Belaņas torņa kopiju un seno Muitas ēku, kurā mūsdienās atrodas Mindelo kultūras centrs un mākslinieku darbnīcas. Ekskursijas noslēgumā - pusdienas. Ekskursijas ilgums ~ 5h.

Sau Visentes salas ekskursija 28.12.2022 09:00 no viesnīcas
Cena: 70 EUR
Cenā iekļauts: transports, angļu valodā runājoša gida pakalpojumi, pusdienas.
Ekskursijas laikā apskatīsim Sau Visentes salas dažādās ainavas, sākot no brīnišķīgām pludmalēm un beidzot ar izdzisušiem vulkāniem. Vispirms apstāsimies skatu laukumā Fortim, no kura paveras Mindelu panorāma. Tālāk dosimies uz salas augstāko virsotni Monte Verde ar plašiem skatiem pāri salai, zvejniekciemu Salamansa ar tā kaitsērfingam piemēroto pludmali, Baija das Gatas jeb Kaķeņu haizivju līci, kura pludmalē notiek ikgadējs mūzikas festivals un kurā atrodas dabiski izveidojušies, no okeāna atdalīti baseini, kuros varēs arī izpeldēties. Brauksim arī gar Zveinieku ciematu Kaļau, kas atrodas salas austrumos, ar tās izdzisušajiem vulkāniem un no kurienes var redzēt līdzās esošo Santas Luzijas salu, un Praia Grande – brīnišķīgu pludmali ar baltām smiltīm, kas stiepjas vairāku kilometru garumā. Ekskursijas ilgums ~ 7h.

Mindelu naktī - vakariņas 28.12.2022 20:00 ar kājām no viesnīcas
Cena: 50 EUR
Cenā iekļauts: vakariņas ( 1/3 pudeles vīna, alus vai bezalkoholiskais dzēriens iekļauts) ar muzikāliem priekšnesumiem
Tipiska Kaboverdes restorāna apmeklējums. Vakariņu laikā nobaudīsim Kaboverdes tradicionālos ēdienus, vietējās dzīvās mūzikas pavadījumā. Vakariņu ilgums aptuveni 2 h.

Ekskursija uz Santu Antau salas ziemeļaustrumiem 29.12.2022 07:15 no viesnīcas
Cena: 90 EUR
Cenā iekļauts: transports - minibuss un prāmja biļetes, angļu valodā runājoša gida pakalpojumi un pusdienas
08:00 izbraukšana ar prāmi no Mindelo pasažieru ostas
Ar minibusiem dosimies izpētīt salas ziemeļaustrumus. Pa tā saucamo Virves ceļu brauksim cauri Santu Antau salai, lai apskatītu vulkānu Kova, Krusta smaili ar pasakaino skatu pāri Paula ielejai, tropu ciematiņus Paul, Ribeira Grande, Ponta do Sol un Fontaiņas. Došanās uz prāmju ostu.
Atgriešanās viesnīcā ~18.30. Ekskursijas ilgums aptuveni 11 stundas.

Santu Antau salas dienvidrietumi 31.12.2022 07:15 no viesnīcas
Cena: 90 EUR
08:00 izbraukšana ar prāmi no Mindelo pasažieru ostas
Šīs dienas ekskursijā dosimies cauri Santu Antau salas dienvidrietumiem, pa ceļam apskatot vulkāniskās ainavas ar melnām klintīm, pozolana – jeb vulkānisko izmešu laukus, ar nelieliem izolētiem ciematiem, Lageduša ciematu, kurā tiek realizēts ilgspējīga tūrisma projekts, kā arī vietējās terasu -lauksaimniecības paraugus, kuros lielu ietekmi atstāja pilienu- irrigācijas sistēmas izveidošana. Pusdienas ieturēsim ekoloģiskās lauksaimniecības fermā ar tajā ražoto produkciju. (vietējais vīns un tropisko augļu sula iekļauta). Došanās uz prāmju ostu.
Ekskursijas ilgums aptuveni 11 stundas.

Lidojuma ilgums:
Rīga - Faru 4h 50 min
Faru - Sau Visente 4h 20 min
Sau Visente - Gran Kanārija 2h 35 min
Gran Kanārija - Rīga 6h 00 min

Atļautais bagāžas apjoms : 6 kg rokas bagāža + 13 kg reģistrētā bagāža
Lidojumu izpilda avio kompānija SmartLynx Airlines ar Airbus A320 tipa lidmašīnu. Faru un Gran Kanārijā tiks veikta degvielas uzpilde.

Kaboverde salīdzinājumā ar citām Āfrikas kontinenta tropiskā klimata valstīm ir drošs galamērķis – bez bīstamiem dzīvniekiem un kukaiņiem, bez lipīgām slimībām (kaut gan ieteicams lietot veikalā pirktu ūdeni pudelēs!) un bez augsta noziedzības līmeņa (maciņi tomēr jāsargā!).

Gaisa temperatūra: 23-25C dienā, 19-20C naktī
Ūdens temperatūra: 20-21C
Laikapstākļi: apmēram 7 saulainas stundas katru dienu, no rīta dūmaka, kas ap pusdienlaiku izklīst, lietus iespējamība 4%, diezgan vējains
Jāņem līdz: peldkostīms, dvielis pludmalei, līdzekļi pret UV starojumu, galvassega, saules brilles, viegla jaciņa vakara pastaigām, virsjaka un sporta apavi, ja plānots piedalīties ekskursijās Sau Antao salas kalnos, ūdens pudele nododamajā bagāžā pirmajam brīdim uz salas.
Zvanīt no Kaboverdes uz Latviju ir ļoti dārgi (apm. 5€/min) – bez ārkārtīgas nepieciešamības neiesakām! Lētāk ir iegādāties vietējo priekšapmaksas SIM karti un zvanīt no Kaboverdes numura.
Elektrība: 220V – nav nepieciešams pārveidotājs/adapteris
Laika starpība: 3 stundas

Svarīgi!
*Peldoties okeānā, jāņem vērā spēcīgas zemūdens straumes, tāpēc jāievēro piesardzība. Mazus bērnus nedrīkst atstāt vienus rotaļāties pludmalē, tuvu okeānam.

Svarīga informācija par Kaboverdes ceļojumu:
Veicot rezervāciju, nepieciešami PASES dati.  Tie ir nepieciešami tūristu reģistrācijas veikšanai pirms ieceļošanas valstī un lidostas drošības maksas (TSA tax) apmaksai, ko veic tūroperators. 
Līdz jābūt pasei ar derīguma termiņu vismaz 6 mēneši pēc ceļojuma pēdējās dienas 
No 2019.gada tūristu vīza Latvijas pilsoņiem vairs nav nepieciešama.

Katram viesim pirms ielidošanas ir jāaizpilda  Kaboverdes Veselības ministrijas noteiktā obligātā sanitārās kontroles forma

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!