Eksotiskie ceļojumiMaurīcija (2024)

✈19.03 (2 vietas)

Zemāk ir tikai daži no pēdējā brīža piedāvājumiem. Ir pieejami arī citi izlidošanas datumi un viesnīcu piedāvājumu klāsts ir liels,  dažādām gaumēm.

Lidojuma ilgums

~17h no Rīgas

Laika starpība

+1h

Vidējā gaisa temperatūra

23-27°C

Labākais apmeklējuma laiks / sezona

novembris - aprīlis

Valūta

MUR - Maurīcijas rūpijas

Maurīcija ir salu valsts Indijas okeāna dienvidaustrumos. Tā vilina ar tirkīzzilām lagūnām un baltu smilšu pludmalēm, un tiek dēvēta par Indijas okēana paradīzes salu. Maurīcijas salas atpūtai piedāvā brīnišķīgas viesnīcas, viesmīlīgu apkalpošanu, ūdens sporta aktivitātes, pasaules līmeņa SPA un daudz patīkamu pārsteigumu.

Austrumu piekraste
Ja, ceļojot brīvdienās uz Maurīcijas salu un vēlaties redzēt īstu pastkartītes cienīgu skatu, ir vērts izvēlēties mazāk populāro salas austrumu pusi. Šeit būs iespējams redzēt garas pludmales, zilu okeāna ūdeni, daudz skaistas viesnīcas un kūrortus, kurus izvēlas pasaulslaveni cilvēki. Šī piekrastes daļa ir populāra vindsērfinga entuziastu vidū, kas nozīmē, ka vasarā šeit var baudīt atspirdzinošas vēsmas, kas mēdz iepūst karstā, saulainā dienā. Taču ziema ir ideāli piemērota sērfošanas entuziastiem, kas var izbaudīt Indijas okeāna viļņus. Šajā piekrastē atrodas viena no garākajām balto smilšu pludmalēm, kas ir apmēram 10 km gara, un atrodas Belle Mare kūrortā, kas piemērots klusai atpūtai, relaksācijai, romantiskai atpūtai divatā vai visai ģimenei. Šī kūrorta pludmale stiepjas visu ceļu līdz pat Trou d' Eau Douce pilsētai, kas ir idilliska un gleznaina vieta, kur atklājas Maurīcijas dienvidu krasta patiesais šarms. Brīvdienās jūs varat justies tā, it kā būtu devušies ceļojumā uz pagātni - veci zvejnieki velk tīklus no jūras, sievietes nes grozus uz galvas, kas pilni ar labumiem, krāsaini koka un akmens nami. Kūrorts ir ļoti labi pielāgots dažādām tūristu vajadzībām - lielveikaliem, kafejnīcām, tuvējiem džungļiem, modernām viesnīcām, kas atrodas tieši pie okeāna, vai kolorītiem un oriģināliem apartamentiem, kas atrodas tuvāk centram.

Ziemeļu piekraste
Salas ziemeļu daļa kas pazīstama ar savām baltajām smilšu pludmalēm un saulainākajām dienām nekā jebkur citur Maurīcijā, un ir visapmeklētākā salas daļa tūristu vidū. Maurīcijas salās vislielākā darbība notiek ziemeļrietumu piekrastē, kas centrēts uz jautro Grandbē kūrortu, kuram ir vislabākā naktsdzīve visa Maurīcijas salā. Neskatoties uz iespēju šeit izbaudīt drudžainu un aktīvu atpūtu, lielākā daļa cilvēku tāpat izvēlas vienkārši atpūsties balto smilšu pludmalēs, kur var novērot vietējo zvejnieku ikdienu. Tikai dažus kilometrus uz dienvidrietumiem no Grandbē kūrorta, atrodas Trou Biches pilsēta, kas ir slavena ar vienu no labākajām pludmalēm Maurīcijās. Baltās smilšu pludmales garums ir aptuveni 2 km, to aizsargā brīnišķīgs koraļļu rifs, kas dažviet sasniedz pašu pludmali, padarot to par lielisku vietu niršanai. Šo pludmali iecienījuši tūristi ar ģimenēm. Vakaros kūrortā iespējams vērot neaizmirstamus saulrieta skatus. Vēl viena, ne mazāk intriģējoša pludmale ir Mont Willing, kas atrodas aptuveni 4 km uz dienvidrietumiem no Grand Bay kūrorta. Gandrīz 3 km garā Mont Willing pludmale ar baltajām smilšu līknēm ap visu krastu un tirkīzzilo okeāna ūdeni rada skatu uz nepārspējami skaisto līci. Apmēram 20 minūšu braucienā no Grandbē ir Balaklava kūrorts, kas tiek uzskatīts par vienu no labākajām vietām, kur apmesties Maurīcijā. Kur atpūtniekus vilina skaistās publiskās pludmales.

Dienvidu piekraste
Salas dienvidu daļa ir mājvieta visiespaidīgākajai ainavai visā Maurīcijā sākot no Melnās upes Goržas nacionālā parka pietekām līdz pat Bel Ombre kūrortam, kas ir visattīstītākais kūrorts dienvidos. Maurīcijas dienvidi ir autentiskākā salas daļa, bagāta ar tradicionālajiem zvejnieku ciematiem, kur ikdienas lomi joprojām tiek noķerti ar tradicionālajām koka makšķerēm un no koka mājiņām dzirdama tradicionālā Maurīcijas mūzika.

Tieši 11 km no Maurīcijas lidostas, atrodas Blue Bay Resort, kas ir viena no skaistākajām un populārākajām vietām Maurīcijas salā, tā ir īsta paradīze peldēšanai, niršanai un sērfošanai. Šajā vietā ieteicams noīrēt laivu ar stikla dibenu un doties līcī apskatīt koraļļu rifus. Kūrorts piemērots brīvdienām kopā ar ģimenēm, kuras vēlas romantisku atpūtu. Otrā pusē dienvidaustrumos atrodas Le Morne kūrorts, ko ieskauj iespaidīgi kalni. Gar 4 km garās pussalas krastu ir dažas no labākajām pludmalēm valstī, un netālu atrodas luksusa klases viesnīcas. Kūrorts piedāvā plašu aktivitāšu klāstu, sākot no sauļošanos skaistajās pludmalēs, alpīnistu kalniem vai beidzot ar peldi kopā ar delfīniem.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!