Vjetnamas ziemeļi un dienvidi

Kad braucam

Izbraukšana 03.12.2022
Atgriešanās 18.12.2022

Ilgums

16 dienas

Cena

no 1489.00
Drukāt!

Vjetnama – slēptais Āzijas šarms! Ceļojums uz Vjetnamas Ziemeļiem un Dienvidiem. Jūs redzēsiet sekojošās vietas: Hanoja – Halongas Līcis – Čangan – Sapa – Hošimina – Mekongas Delta – pludmales atpūta Muinē.

1. diena Lidojums Rīga - Stambula
Reģistrācija reisam Rīgas Starptautiskajā lidostā.
Lidojums Rīga – Stambula, Turkish Airlines. Ar Turkish Airlines atpūta sākas jau lidojuma laikā. Aviokompānija tika atzīta par labāko aviokompāniju Eiropā. Viņu lidmašīnas iekšā ir ļoti plašas, ērtas un, protams, perfekti tīras. Komfortabli krēsli ir pieejami visās lidmašīnu klasēs. Visi tālie lidojumi ir aprīkoti ar multimediju sistēmām. Ēdināšana pie Turkish Airlines ir bezmaksas pilnvērtīga maltīte. Dzērieni – bez ierobežojumiem.

2. diena Ierašanās Vjetnamā. Mēs esam Hanojā!
Lidojums Stambula – Hanoja
Ierāšanās Hanojas lidostā, patstāvīga pasu un muitas kontrole. Vīzas ielīmēšana pasē. Tikšanās lidostā ar krieviski runājošu pārstāvi. Transfērs uz viesnīcu Hanojā 3★.
Brīvais vakars Hanojā. Mūsu lielais ceļojums cauri Vjetnamai sākas tās galvaspilsētā – Hanojā. Vjetnamas Hanoja ir kontrastu pilsēta. Iecienītākās tūristu ielas, kur ir tīri un skaisti, un ielas, kas paredzētas vietējiem iedzīvotājiem, atrodas tikai desmit minūšu gājiena attālumā. Hanoja ir īsta Dienvidāzijas pilsēta.
Nakts viesnīcā Hanojā.

3. diena Tūristu komplekss Čangan, Bajdiņ pagoda
No rīta pēc brokastīm, mēs turpinām savu ceļu caur skaistākajām vietām Vjetnamas ziemeļos.
Šodien dosimies uz tūristu zonu Čangan. Čangan zonu sen sauc par “Halongas līci uz sauszemes”. Tā tika izveidota no kaļķakmens kalniem, pie kuru pamatnēm ir upju ielejas, padarot ainavu noslēpumainu un romantisku. 10 km sistēma sastāv no gandrīz 50 alām, katra ar saviem krāsainiem stalaktītiem. Daudzas alas satur aizvēsturiskās ēras arheoloģiskās atliekas, kas stāsta par cilvēku sabiedrības vēsturi, veidošanos un attīstību. Čangan ir īstais ģeoloģiskais muzejs zem atklātām debesīm. Apmeklējot Čangan zonu, Jūs varēsiet atpūsties, sēžot laivā, un baudot upes ainavu. Laivas šajā laikā lēnām peldēs gar kaļķakmens klintīm un cauri 11 alām. Tas ir interesants un piedzīvojumu pilns ceļojums, kas paliks jums atmiņā uz ilgu laiku. Jūs arī varēsiet iepazīties ar Vjetnamas lauku dzīves īpatnībām.
Mēs paliksim pa nakti viesnīcā pie Halongas līča, kur skats no logiem pavērās uz Halongas līci.

4. diena Halongas līcis
Brokastis viesnīcā.
Ekskursiju brauciens uz Halong līci. Šodien mēs dosimies uz vietu, kas ir Vjetnamas simbols. 2011. gadā, Halongas līcis tika nosaukts par vienu no jaunajiem pasaules septiņiem brīnumiem, kā Vjetnamas ievērojamākā ainava.
Halongas līcī, mums būs neaizmirstams piecu stundu brauciens ar laivu, kurā laikā mēs apmeklēsim dažādas alas, peldošu zvejas ciematu. Jūs varēsiet izbaudīt lieliskas ainavas un pagaršot svaigas jūras veltes tieši uz klāja.
Vakarā mēs atgriežamies Hanojā. Nakšņošana viesnīcā Hanojā.

5. diena Ekskursiju brauciens uz Sapu
Šodien mēs gatavojamies 2 dienu braucienam uz Sapu.
~06:00 transfērs ar gidu Jūs sagaidīs pie viesnīcas recepcijas. Uz Sapu dosimies pa jauno šoseju Noi Bai-Lao Cai.
~13:30 ierašanās Sapā (1500m virs jūras līmeņa!). Izmitināšana viesnīcā. Pusdienas vietējā restorānā.
Pēc pusdienām, sāksim ceļojumu ar Hamrongas kalniem, orhideju dārza apmeklējumu, un ziedu dārzu “Eiropa”. Jums patiks panorāmas skats uz Sapu no augšas. Tad atgriezīsimies uz centru lai apmeklēt senu akmens katedrāli. Iepirkšanās Sapas tirgū.
Vakariņas vietējā restorānā. Nakšņošana viesnīcā.

6. diena Ekskursiju programma Sapā
Pēc brokastīm jūs apmeklēsiet Mīlestības ūdenskritumu – vienu no kalnu zemes apskates objektiem, kura augstums sasniedz 100 metrus. Jūsu priekšā pavērsies skats uz ūdenskritumu, bezgalīgām debesīm, nebeidzamu zemi un kalniem.
Pusdienas vietējā restorānā.
Pārgājiens ar kājām uz Tavan ciemu, kur dzīvo etniskās Zau grupas, apmeklēsim vietējo māju, iepazīsim vietējo dzīvesveidu. Apmeklēsim īpašu tiltu, kas bija izveidots no rotangu palmām. Brīvais laiks, lai apmeklētu tirgu.
Vakariņas vietējā restorānā. Nakšņošana viesnīcā 3★.

7. diena Transfērs uz Hanoju
Pēc brokastīm brīvais laiks. Iepirkšanas Sapas centrā, pusdienas. ~15:00 grupu transfērs uz Hanoju.
Nakts viesnīcā Hanojā 3★.

8. diena Lidojums uz Hošiminu
No rīta pēc brokastīm transfērs uz Hanojas lidostu. Lidojums uz Hošiminu.
Lidostā jūs sagaidīs mūsu pārstāvis.
Apskates ekskursija Hošiminā. Apskates ekskursijas laika jūs apmeklēsiet: Centrālo Pastu, katedrāli Notre Dame de Saigonas, Apvienošanās pili. Jūs varat apmeklēt lakoto izstrādājumu rūpnīcu un veikalus centrālajā tirgū Ben Thanh. Transfērs uz viesnīcu. Nakts viesnīcā Hošiminā.

9. diena Mekongas Delta
Brokastis viesnīcā. 08:00 ekskursija uz Mekongu.
Vienas dienas ekskursija uz Mekongas Deltu. Pa ceļam apmeklēsiet čūsku audzētavu Dong Tam, vai apmeklēsiet budistu templi Viņčang. Ierodoties Mekongā, jums būs izbrauciens ar laivu pa Mekongas upi, salas apmeklējums, kur jūs varēsiet nogaršot eksotiskus augļus, iepazīties ar vietējo dzīvi un tautas amatnieku darbiem: medus un kokosa konfekšu ražošana, suvenīru izstrādājumi no kokosa koka. Brauciens ar džonku pa Mekongas kanāliem. Pusdienas, kas pagatavotas no vietējā s delikateses zivju delikateses “Ziloņa auss”. Pēcpusdienā – transfērs uz Muine. Nakts viesnīcā 3★.

10. - 14. diena Pludmales atpūta saulainā paradīzē Muine
Pēc gariem piedzīvojumiem mūs sagaida 5 pilnas dienas, kas veltīsim pludmales atpūtai.
Tie, kas vēlas turpināt piedzīvojumus, var paņemt ekskursijas par piemaksu:
Apskates ekskursija Fanthjetā. Fanthjetas pielsēta atrodas 12 km attālumā no Muine. Četru stundu laikā mēs apmeklēsim Čam torņus, kas tika uzceltas XII gadsimtā. Nav zināms kā tie ķieģeļu torņi tika uzbūvēti, tas joprojām paliek strīdīgs jautājums mūsu vēsturniekiem, zinātniekiem un celtniekiem. Ekskursijas laikā mēs apmeklēsim Hošiminas muzeju, Zook Thanh skolu, kur Ho Chi Minh strādāja līdz 1911. gadam.

Smilšu kāpas, Roma sala, Lotosu ezers. Fanthjeta ir pazīstama ar savām neparastām balto smilšu kāpu ainavām. Gids Jūs sagaidīs pie viesnīcas, un jūs brauksiet pie kāpām ar automašīnu. Pēc ierašanās, jums būs jākāpj kāpās, no kurām pavērās apbrīnojošs skats. Jūs varat pat izmēģināt pabraukāt ar vietējiem bērniem par smilšu kāpām kā ar ragavām ziemā. Pēc tam jums būs iespēja izpeldēties pludmalē pie Roma salas, un, visbeidzot, pastaigāties gar strautu līdz bezdibenim Hon Rom. Lotosa zieds ir Vjetnamas valsts zieds, kas simbolizē vjetnamiešu dvēseli, kura par spīti visām grūtībām un kārdinājumiem dzīvē paliek tāda, kāda tā ir. Šīs ekskursijas laikā jūs iepazīstinās ar pārsteidzoši skaistu ezeru Fanthjetā – Lotosa ezeru. Tas atrodas pie smilšu kāpām. Graciozie ziedi aptver visu ezera ūdens virsmu, radot neticami skaistu bildi.

Taku kalns un guļošā Budas pagoda. Taku Kalns atrodas 40 km uz dienvidiem no Fanthjetas. Mēs dosimies uz Taku ar mašīnu, un tālāk uz augšu ar pacēlāju. Jums vajadzēs pārvarēt vēl 1000 soļus līdz guļošā Budas pagodas. Guļošais Buda, 80 m garš, tas tiek uzskatīts par lielāko Budas statuju visā Vjetnamā. Statuja tika uzcelta 1963. gadā Taku Pagoda teritorijā.

Karstie avoti Biņčau. 75 km uz dienvidiem no Fanthjietas atrodas skaists SPA-centrs, kas tika uzbūvēts pie Biņčau karstajiem avotiem. Tas ir pazīstams visā valstī, ne tikai kā lielākais dubļu medicīnas centrs, bet arī kā brīnišķīgs ūdens kūrorts, kas bija uzcelts skaistā tropu parkā. Parka teritorijā ir visas ērtības viesiem. Biņčau avotu ūdens temperatūra ir no 180°C līdz 800°C. Šeit ir visdažādākās veselības procedūras. Pusdienas vietējā restorānā. Pēc vakariņām, jūs varat pavadīt savu laiku baseinā ar karstu minerālūdeni, kas ir patīkams ne tikai ķermenim, bet arī labvēlīgi ietekmē veselību.

Ziedu pilsēta Dalata. Pa ceļam uz Dalatas pilsētu jūs redzēsiet kafijas plantācijas, kur var iegādāties visgaršīgāko kafiju pasaulē. Pēc ierašanās jūs apmeklēsiet imperatora Bao Dai vasaras pili, un Dalatas ziedu dārzus, kur cauri gadam zied orhidejas, rozes, hortenzijas, fuksijas un kamēlijas. Pusdienas vietējā restorānā. Pēc vakariņām, vagoniņš (2300m) virs kalna Robin aizvedīs jūs uz budistu klosteri Čuklam, kas atrodas priežu mežā vidū dārzā. No šejienes jūs varat baudīt lielisku skatu uz apkārtējiem kalniem un Tuenlamas ezeru, kas atrodas it kā zem jūsu kājām. Tālāk pa dzelzceļu, kas līdzīgs amerikāņu kalniņiem, jūs tiksiet līdz ūdenskritumiem Dantala un Prenn, kur jūs varēsiet izmēģināt izjādes ar ziloņiem (par papildus samaksu pēc vēlēšanas). Ūdenskrituma platība vienmēr ir bijusi mājvieta savvaļas dzīvniekiem. Pēc tam jūs apmeklēsiet Vjetnamā ļoti populāru zīda rūpnīcu un zīda muzeju. Pēdējais maršruta punkts ir “Crazy House” kuru projektēja skandaloza vjetnamiešu arhitekte Nganangas kundze.

15. diena Lidojums Hošimina – Stambula
Brokastis viesnīcā. Numuru atbrīvošana.
Transfērs uz lidostu, reģistrācija lidojumam
Lidojums Hošimina – Stambula.

16. diena Lidojums Stambula – Rīga

Viesnīcas pēc programmas:
Adamas Hanoi Hotel 3★ (Hanoja)
Ninh Binh Legend 3★ (Ņiņbiņa)
Bamboo Sapa 3★ (Sapa)
Tien dat resort or Dynasty resort 3★ (Muine)
Queen Ann 3★ (Hošimina)

Cenā  iekļauts:
• starptautiskie lidojumi Rīga – Hanoja, Hošimina – Rīga (Turkish Airlines), 30 kg nododamā bagāža, ēdināšana un dzērieni lidojuma laikā;
• vietējais lidojums, 20 kg nododamā bagāža;
• sagaidīšana lidostās ar krievu valodā runājošu gidu; 
• 13 naktis viesnīcās 3★ viesnīcās ar brokastīm
• transfēri pēc programmas;

Ekskursijas krievu valodā
Ieejas maksas
Ielūgums vīzas saņemšanai

Par papildu maksu:
Par vienvietīgu izmitināšanu ir obligāta piemaksa – 389 EUR
Dzeramnauda gidam un šoferim
Vīzas ielīmēšana Vjetnamā – 25$ no personas
Dzērieni, minibārs un personīgie tēriņi
Papildu ekskursijas

SVARĪGI! Ceļojuma apraksts un viesnīcu saraksts ir informatīvs. Tūroperatoram ir tiesības veikt izmaiņas programmā, brīdinot par to tūristu.



Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!