Porto Jaunajā gadā no Tallinas

Kad braucam

Izbraukšana 28.12.2022
Atgriešanās 01.01.2023

Ilgums

5 dienas

Cena

no 599.00
Drukāt!

Jūs, protams, varat iztikt apskatot tikai brīnišķīgo Portugāles galvaspilsētu Lisabonu, kur viss ir domāts cilvēku ērtībām, vai arī gozējoties Algarves lieliskajās pludmalēs, taču patiesā šīs zemes garša būs izjūtama Porto – pilsētā ar neatkārtojamu vecā un jaunā, tipiskā un pārnacionālā harmoniju, ar Douru upi, kas lēni izlīkumojusi cauri majestātiskiem, vīnogulāju terašu apjoztiem kalniem šeit sastopas ar Atlantijas okeānu, ar Dienvidu krāsainību un sajūtu, ka esat visā tajā iekšā, bet reizē – ka viss jums slīd garām kā sena, romantiska un burvīga filma.

Ceļojums piemērots visiem, kam patīk redzēt krāšņus dabasskatus un īpatnēju, tikai Portugālei raksturīgu arhitektūru, baudīt labus ēdienus un lieliskus vīnus, klausīties skumjus fadu dziedājumus, kā arī izjust kādreiz varenas impērijas bijušo spožumu.

💥 Jaunā gada vakariņas 31.12 ar dzērieniem pieejamas par papildus maksu!  

✅Cena par tiešo lidojumu 599 EUR uz Porto turp un atpakaļ, lidostu nodokļi, dzēriens un bagāža (15 kg nododamā un 5 kg rokas)
✈️28.12.2022 Tallina 07.00 - 09.40 Porto
✈️01.01.2023 Poerto 18.25 - 00.45 Tallina

✅Cena, nakšņojot viesnīcā Eurostars Heroismo 4* no 949 EUR/ personai
Piemaksa par vienvietīgu istabu 200 EUR

Transfers uz/no Tallinas lidostas pieejams par papildus maksu - 40 EUR/no personas (Izbraukšana  00:30 no Radisson Blu Latvija 4*)

1.diena 
Lidojums Tallina-Porto plkst. 07:00 - 09:40. Ierašanās Porto lidostā, transfērs uz viesnīcu, iekārtošanās viesnīcā. Brīvais laiks vai ekskursijas par papildu maksu.
Porto pilsētas ekskursija (75 EUR vienai personai)
Sākums plkst. 11.00 ilgums: ~5 stundas.
Izcili ainaviskā novietojumā Douru upes grīvā, Portu vēsturiskais centrs – Ribeira – iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Apskates ekskursija ietvers Aliado Avēniju, pilsētas centrālo ielu, un Sao Bento dzelzceļa staciju, kuras iekštelpu sienas glezno milzīgi portugāļu flīžu (azulejos) zīmējumi. Netālu pilsētas ainavā izceļas Klerižuša baznīca un tās atsevišķi stāvošais tornis - Nikolau Nasoni projektētā būve. Tuvāk upes malai Ribeirai apskatīsim Sanfransisa baznīcu, kuras altāris, šķiet, ir būvēts no tīra zelta, kā arī Portu biržas namu un Portu katedrāli. Vilanovā de Gaijā (Portu piepilsētā, kas atrodas upes otrā krastā), ko ar Portu savieno slavenā Gustava Eifeļa projektētais tilts, būs iespēja ciemoties vienā no portvīna pagrabiem un degustēt portvīnu.
Cenā iekļauts:  transports, angliski runājošs gids, Portu vīna pagraba apmeklējums un vīna degustācija, pusdienas (vīns,kafija un ūdens iekļauts cenā).

2.diena
Gimaraeša un Braga
(90 EUR vienai personai)
Sākums plkst. 09.00 ilgums: ~8 stundas.
Šī ekskursija ved pa vietām, kas nozīmīgas visas Portugāles vēsturē. Gimaraeša ir portugāļu nācijas šūpulis un UNESCO pasaules mantojuma objekts. Gimaraešas pils bija pirmā Portugāles karaļa Dom Afonsu Henrikeša dzimtā vieta. Tās tuvumā atrodas Grāfu pils (15 gs). Pilsētas sirdi iezīmē Oliveiras laukums, kam vārdu devis vairākus simtus gadu sens olīvkoks tā centrā. Braga ir Portugāles garīgā galvaspilsēta. Bragas tuvumā atrodas pasaulslavenā Bom Žesus baznīca, uz kuru ved pasakaini greznas itāļu neobaroka stilā izbūvētas kāpnes ar 17 kāpņu laukumiņiem, kurus grezno simboliskas strūklakas un Bībeles tēlu statujas. 
Cenā iekļauts:  transports, angliski runājošs gids, ieejas maksa Gimaraešas Grāfu pilī, pusdienas (vīns, kafija un ūdens).

3.diena
Douru ielejas ekskursija (95 EUR vienai personai)
Sākums plkst. 09.00 ilgums: ~8 stundas.
Douru ieleja ir UNESCO pasaules mantojuma objekts tās ainaviskuma un vēsturiskās nozīmes dēļ. Ekskursijā baudīsiet skaistus skatus uz upi, kas vijas cauri vīnogulāju terasēm. Apskatīsiet Amaranti, kas ir mazs, jauks ciematiņš ar skatu uz upi. Apmeklējums Vilarealā, kur atrodas greznā Kasa de Mateuš - muiža ar dārziem, kur savas vasaras brīvdienas mēdza pavadīt Portugāles karaliskās ģimenes. Tā būvēta 18. gadsimta sākumā un to ieskauj dārzi baroka stilā. Peso da Reguā atkal sastapsimies ar Douru raksturīgo kultūrainavu, kur vīnogulāju terases pakāpeniski nolaižas līdz upes malai.
Cenā iekļauts:transports, angliski runājošs gids, ieejas maksa Casa de Mateus dārzos un pusdienas (vīns, kafija un ūdens).

4.diena
Ekskursija uz Kuimbru  (95 eur vienai personai)
Sākums plkst. 09.00 ilgums: ~8 stundas.
Pilnas dienas ekskursiju sākums ar Busaku Nacionālā parka apmeklējumu, kas ir mājvieta ap 700 dažādu augu sugām no visas pasaules un kas pazīstams kā slavenākais Portugāles parks. Tā centrā atrodas manuelīnu stilā būvētā bijusī karaliskā vasaras rezidence, kurā tagad izvietojusies luksus viesnīca. 
Tālāk mūsu ceļš vedīs uz Kuimbru – vienu no vecākajām universitātes pilsētām Eiropā. Kuimbrā apskatīsim universitāti un pilsētas centru ar galvenajiem apskates objektiem - veco katedrāli un Santa Kružas klosteri.  
Cenā iekļauts: transports, ieejas maksa Kuimbras universitātē, angliski runājoša gida pakalpojumi un pusdienas (vīns, kafija un ūdens).

5.diena
Brīvais laiks. Transfērs uz lidostu. Lidojums Porto-Tallina  plkst. 18:25 - 00:45.

1.-5.diena
Kuģītis pa Douru upi (15 EUR vienai personai)
Brauciena biļetes ar derīguma periodu 28.12 līdz 01.01.2023, individuāli var izvēlēties sevvēlamā datumā/laikā un pašam nokļūstot kuģīša atiešanas vietā!
Kuģīša darba laiks: No pl.10:00 līdz pl.16:00 (atiet ik pēc ~10 min.)
Kruīza ilgums: 50min
Kuģīša tips: daļēji slēgts klājs
Izbraukšanas vieta: „Pier Ribeira do Porto” (no viesnīcas apm 20 min kājām)
Klasiskā, nepilnas stundas kruīza „ Seši tilti” laikā, došanās  lejup pa Douru upi, kur senais uzņēmums „Rabello laivas” palīdzēja portugāļu vīna tirgotājiem nogādāt produkciju līdz Portu un Vila Nova de Gaia. Tieši šajā vietā – starp Portu un Vila Nova de Gaia ir uzbūvēti seši brīnišķīgi tilti, kas savieno Douru upes abus krastus – Dom Luis I, Maria Pia, San Joao, Arrabida, Freixo, Do Infante ( no vecākā uz jaunāko). Izbaudot braucienu, no cita skata punkta paveras vairāki tūristu intereses objekti – Ribeiras vēsturiskā daļa, San Francisko baznīca, Biržas un Muitas ēkas, Portvīna muzejs, Masareluša baznīca, Douru grīva, makšķerēšanas vieta, Kristāla pils, Elektrisko mašīnu muzejs, Gaijas mols, portvīna pagrabi un Serra do Pillar klosteris.

Bērniem līdz 12 gadiem ekskursijas ar 50% atlaidi. Rekomendējam ekskursijas iegādāties pirms lidojuma.Vietu skaits ekskursijās ierobežots! Dotās ekskursijas cena ir spēkā pie min. 20 personu lielas grupas!

Cenā iekļauts:
 lidojums Rīga-Porto-Rīga ( uzkodas lidojuma laikā);
 15 kg nododamā bagāža, 5 kg rokas bagāža;
transfērs lidosta-viesnīca-lidosta;
4 naktis viesnīcā Eurostars Heroismo 4* ar brokastīm, nakšņošanas nodoklis;

Par papildu maksu:
piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā - 200EUR;
• Jaunā gada vakariņas 31.12 ar dzērieniem. 
• transfērs Rīga-Talina-Rīga - 40 EUR/personai;
veselības (ceļojumu) apdrošināšana;
ekskursijas;
• personīgie izdevumi, dzeramnaudas u.c.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!