Lielais Rietumāfrikas ceļojums - Gambija un Senegāla ar Bediku zemi

Kad braucam

Izbraukšana 08.02.2025
Atgriešanās 24.02.2025

Ilgums

17 dienas

Cena

no 3445.00
Drukāt!

Nākamais ceļojums ne agrāk kā 2026. gadā!

Bediku zeme – ļoti nomaļš Senegālas apvidus pašā Mali un Gvinejas pierobežā, kur Rietumāfrika paliek aiz muguras un sākas nu jau īstā Āfrika ar tradicionālajām kleķa būdiņām un konusveida salmu jumtiem, sarkaniem zemes ceļiem, klasiskām savannas un akāciju koku ainavām, lauvām un šimpanzēm.

Lidojums Rīga – Dakara un Bandžula – Rīga.
Bediku zeme ir gluži kā Rietumāfrikas krustceles un gabaliņš no Mali un Gvinejas uz Senegālas zemes – Fouta Djallon klinšu kalni un šimpanzes šeit iemaldījušās no Gvinejas, reģionam visā garumā cauri vijas Gambijas upe, bet kolorītās basari un bediku ciltis, bēgot no islamizācijas, pirms vairākiem gadsimtiem atmigrējušas no blakus esošās Mali. Rietumāfrikas Staburags – 110 m augstais Dindefelo ūdenskritums – šaura un ūdens ziņā trūcīga kaskāde, bet tās pakājē iekārtojies atsvaidzinošs dabas baseiniņš, ko ieskauj augstas klintis un vienīgais Gvinejas lietusmežu pleķītis Senegālā. Dandes plato ala, kur sākas Dindefelo ūdenskritums un Dents klinšu stabi, kas no augšas noraugās pār plašo līdzenumu. Fouta Djallon klinšu kalni, kas ne tikai paver gleznainas ainavas un dažus interesantus akmens veidojumus, bet arī gadsimtiem kalpoja kā slēptuve, lai pasargātu unikālo, tradīcijām bagāto bediku cilts kultūru no Mali impērijas nagiem. Āfrikas pastkarte – simpātiskie Ethiwar un Andyel bediku cilts ciemi (UNESCO) ar fotogēniskajām būdiņām, kas gleznaini iekārtojušies uz klinšu kalnu plato un prasa nelielu piepūli, lai tos sasniegtu. Basari cilts ciems Ethiolo, kur iepazīsim neparastās tradīcijas.
Parc National du Niokolo–Koba (UNESCO) – lai gan pamatīgi cietis malumedniecības dēļ, tomēr tas joprojām ir dzīvniekiem bagātākais nacionālais parks Senegālā, kur joprojām mājo 80 zīdītāju sugas, bet ar lielu veiksmes palīdzību te var redzēt pat pa kādai lauvai vai leopardam.

Senegālas galvaspilsēta Dakara – franču koloniālās ēras ēkas, kolorītie un eksotiskie tirdziņi un 49 m augstais, bronzā lietais Āfrikas renesanses piemineklis. Unikālais rozā nokrāsas sāls ezers Lac Rose – vieta, kur senāk finišēja slavenais Parīzes–Dakaras rallijs. Noflaye bruņurupuču centrs. 15.–19. gs. galvenais vergu tirdzniecības centrs Rietumāfrikā Goree sala (UNESCO) – apaļais Fort d’Estrees cietoknis, krāsaino namu vecpilsēta un bēdīgi slavenā Vergu māja. Bandia baobabu mežs – milzīgie baobabu koki ir arī Senegālas simbols, ne tikai Madagaskaras. Degunradžu, žirafu, zebru, antilopju, krokodilu, pērtiķu un citu Āfrikas dzīvnieku fotomedības ar baobabiem bagātajā Reserve de Bandia rezervātā.

Izbrauciens ar laivu pa plašās Sine–Saloum upju deltas (UNESCO) lagūnām, smilšu salām, kanālu labirintiem un mangrovju mežiem, iepazīstot bagāto Rietumāfrikas putnu pasauli. Sangomar – gara smilšu pussala, kas iestiepjas Atlantijas okeānā. Djiffer zvejnieku ciems ar Senegālai tik raksturīgajām apgleznotajām senegāliešu laivām. Joal–Fadiouth – no gliemežvākiem veidota sala un ciemats, kur brālīgi kopā sadzīvo musulmaņu un kristiešu komūnas.

Safari brauciens Fathala rezervātā, meklējot dažādus Āfrikas dzīvniekus, tostarp lielāko antilopi pasaulē, Rietumu dižantilopi (Western Giant Eland), kuras atrodas uz izmiršanas sliekšņa. Pastaigas ar lauvām – unikāla iespēja doties pastaigā ar zvēru karaļiem, kas uzauguši Fathala rezervātā.

Gambijas galvaspilsēta Bandžula, kas uzcelta uz Svētās Marijas salas – vienas no trim Kurzemes hercogistes bijušajām teritorijām Rietumāfrikā. Par Gambijas Stounhendžu dēvētie Wassu Stone Circles – 11 antīki akmens megalītu apļi, no kuriem lielākie sniedzas 2,5 m augstumā. Izbrauciens ar laivu pa River Gambia nacionālo parku, kur Gambijas upē ir cerības vērot nīlzirgus un krokodilus, bet pie trim Baboon Islands salām – šimpanzes un paviānus. Senais Gambijas vergu centrs Fort James (Jēkaba forta) sala – pirmā Kurzemes hercogistes teritorija Gambijā, kur joprojām var aplūkot kurzemnieku celtā Jēkaba cietokšņa drupas. Hercoga Jēkaba no vietējā Kombo karaļa nopirktā teritorijā esošais Jufureh ciems pasaules atpazīstamību iemantojis kā verga Kunta Kinteh dzimtais ciems slavenā amerikāņu bestsellerā Roots (Saknes).

Mērkaķu fotomedības Bijilo Forest parka džungļos. Svētais Kachically krokodilu dīķis, kur vietējie ierodas veikt auglības rituālus, bet ceļotāji samīļot biedējošos krokodilus. Atpūta Atlantijas okeāna apskalotajās Gambijas pludmalēs.


Detalizētu programmu nosūtīsim pēc pieprasījuma!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!