Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena

16:30 pulcēšanās Rīgas lidostā (iepretim airBaltic birojam)
18.45 – 21.45 lidojums Rīga – Stambula
00.10 – 01.45 Stambula – Ercan (Kipras sala)
Ierašanās Kiprā un iekārtošanās ****viesnīcā Salamis Bay Conti, 8 km no Famagustas.

2. diena

Kipras sala – sengrieķu leģenda vēsta, ka Kipras salas krastos no jūras putām dzimusi mīlas un skaistuma dieviete Afrodīte. Tāpēc Kipru dēvē par Afrodītes salu, kur atpūtnieki ierodas meklēt skaistumu un izdziedēt salauztas sirdis. Pateicoties salas skaistumam, brīnišķīgajam klimatam un 320 saulainām dienām gadā, Kipru dēvē par Vidusjūras pērli. Sala gadsimtiem ir bijusi kā tilts starp kristīgo Eiropu un islāma pasauli Tuvajos Austrumos, un piedāvā daudz interesantu apskates vietu un dažādu laikposmu arhitektūras pieminekļu, kuru īpaši daudz ir noslēpumainajā salas Ziemeļu daļā.
Brīva diena atpūtai **** viesnīcā un viesnīcas privātajā smilšu pludmalē - vienā no skaistākajām Ziemeļkiprā (viesnīcā ir āra baseini un baseins telpās, SPA centrs).

3. diena

Kirēnija – kalnu ieskauta, simpātiska pilsētiņa ar seniem namiem, masīvu cietoksni un gleznainu ostu, kur noenkurojušās jahtas, zvejnieku laivas un seni burinieki. Ne velti Kirēnija tiek saukta par simpātiskāko piekrastes pilsētiņu Vidusjūras baseina austrumdaļā un kļuvusi par salas ziemeļu daļas simbolu, izdaiļojot tūristu pastkartītes.
Romantiskās Augustīniešu klostera drupas – Bellapais abatija. Svētā Hilariona cietoksnis slejas elpu aizraujošu klinšu virsotnēs augstu virs Kirēnijas. Tieši šo pasaku pili Volts Disnejs izmantoja kā modeli multenītē Sniegbaltīte un septiņi rūķīši.

4. diena

Kipras iespaidīgākās antīkās romiešu pilsētas drupas Salamis. Barnabasa klosteris – ikonu kolekcija un Sv. Barnabasa, kurš kopā ar apustuli Pāvilu pirmais sāka sludināt kristietību Kipras salā, kapavieta. Salas galvaspilsēta Nikozija, kur blakus sadzīvo krustnešu un Osmaņu impērijas laika celtnes, kopš Berlīnes mūru krišanas, pēdējā galvaspilsēta Eiropā, kuru sadala mūris jeb Zaļā līnija. Te skatīsim Selima mošeju, 16. gs. Buyuk Han iebraucamo sētu. Brīvajā laikā aplūkosim vietējos tirdziņus gan Ziemeļkipras, gan Dienvidkipras pusē.
Famagusta – savulaik viena no bagātākajām pasaules pilsētām, kuras krāšņā vēsture skatāma skaistajā vecpilsētā, varenajos viduslaiku nocietinājumos un iespaidīgajos dievnamos. Sv. Nikolasa katedrāle Famagustā – gotikas mākslas darbs, kur vairāk nekā divus gadsimtus pēc Jeruzalemes krišanas krustnešu pēcteči tika kronēti par Svētās Zemes valdniekiem.

5. diena

Brīva diena atpūtai Kipras salā.
Par papildu samaksu ekskursija uz Kipras salas dienvidu daļu (~85 EUR): Larnaka – pilsēta, kurā satiekas jaunais ar veco. Senā un brīnumu stāstiem apvītā Sv. Lācara baznīca Larnakā no 9.gs. un Hala Sultan Tekke mošeja atrodas netālu, kā liecība varu un laikmetu maiņām Kipras teritorijā. Larnakas Sāls ezers, kur Kipras ziemā uzturas dažādi ūdensputni, īpaši flamingo. Tradicionālas kipriešu pusdienas (iekļautas cenā). Lefkara - pavisam neliels, kalnu ieskauts ciematiņš, kas var lepoties ar vietējo iedzīvotāju sudrablietu un mežģīņu darinājumiem (lefkaritika), ar ko apēnot mājas balkonus. Kalnainā ainava un romantiskās ieliņas padara šo vietu par īpaši pievilcīgu. Te degustēsim vietējo kipriotu gatavoto vīnu. Grozu pīšanas meistarklase. Smalks pacietību un precizitāti prasošs darbs! No ūdens niedrēm pītie grozi agrākos laikos kalpojuši halumi siera, maizes un vīna transportēšanai, taču šobrīd tas ir modīgs aksesuārs ar senlaicīgu pieskaņu.

6. diena

Izbrauciens pa salas nomaļāko vietu – Karpazas pussalu.
Nozīmīgā Grieķu pareizticīgās baznīcas svētceļojuma vieta, ko bieži mēdz dēvēt par Kipras Lurdu – Apustuļa Andreja klosteris un netālu esošais svētavots. Skaistākā Z-daļas pludmale, Golden Beach, kas rotā neskaitāmas pastkartītes un tūristu brošūras.

7. diena

Brīva diena atpūtai **** viesnīcā un viesnīcas privātajā smilšu pludmalē - vienā no skaistākajām Ziemeļkiprā (viesnīcā ir āra baseini un baseins telpās, SPA centrs).

8. diena

12.10 – 13.50 lidojums Ercan – Stambula
14.50 – 17.50 lidojums Stambula – Rīga