Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena

Lidojums Rīga - Stambula 18:45 - 21:45.

2. diena

Lidojums Stambula - Erdžana 00:10 - 01:45.
Ierašanās Erdžanas lidostā, transfērs uz viesnīcu, iekārtošanās viesnīcā. Atpūta pludmalē, brīvais laiks.

3. diena

Brokastis viesnīcā. Atpūta pludmalē, brīvais laiks vai ekskursijas par papildus maksu.
Ekskursija par papildus maksu (47 EUR 1 personai) - ROMANTISKĀ KIRĒNIJA: Kirēnija (Girne) – kalnu ieskauta, simpātiska pilsētiņa ar seniem namiem, masīvu cietoksni un gleznainu ostu, kur noenkurojušās jahtas, zvejnieku laivas un seni burinieki. Ne velti Kirēnija tiek saukta par simpātiskāko piekrastes pilsētiņu Vidusjūras baseina austrumdaļā un kļuvusi par salas ziemeļu daļas simbolu, izdaiļojot tūristu pastkartes. Apmeklēsim Svētā Hilariona cietoksni, kas slejas elpu aizraujošu klinšu virsotnēs augstu virs Kirēnijas. Tieši šis cietoksnis iedvesmojis Voltu Disneju, radot multfilmu par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem. Tālāk dosimies uz romantiskā Augustīniešu klostera drupām – Bellapais abatija, dēvētu arī par Miera Abatiju, kas uzskatīta par gotikas laika meistardarbu. Ekskursijas noslēgumā pusdienas, Kirēnijas vecpilsētas apskate (ostas nocietinājumi, ieskats kuģu vraku muzejā) un brīvais laiks omulīgās vecpilsētas apskatei savā gaitā. Cenā iekļauts transports, gids, pusdienas, ieejas maksas.
Vakariņas viesnīcā. Nakts viesnīcā.

4. diena

Brokastis viesnīcā. Atpūta pludmalē, brīvais laiks vai ekskursijas par papildus maksu.
Ekskursija par papildus maksu (67 EUR 1 personai) - GALVASPILSĒTA NIKOZIJA, VĒSTURISKĀ SALAMIS UN FAMAGUSTA: Ekskursija, kurā apvienota vēsturiskās pilsētas Salamis, Famagutas un galvaspilsētas Nikozijas apskate. Diena aizritēs iepazīstoties ar bagātīgām vēstures liecībām Ziemeļkiprā. Apmeklēsim Kipras iespaidīgākās antīkās romiešu pilsētas drupas Salamis, kas reiz bijusi lielākā un bagātākā pilsēta antīkajā pasaulē, ielūkosimies Sv. Barnabas klosterī – ikonu kolekcija, arheoloģijas muzejs un kapela, kas uzcelta virs Sv.Barnabas kapa. Dosimies uz Famagustu – savulaik vienu no bagātākajām pasaules pilsētām, kuras krāšņā vēsture skatāma skaistajā vecpilsētā, varenajos viduslaiku nocietinājumos un iespaidīgajos dievnamos. Famagustā skatīsim Otello torni, Venēcijas nocietinājumus un Sv. Nikolasa katedrāli – gotikas mākslas darbu, kur vairāk nekā divus gadsimtus pēc Jeruzalemes krišanas krustnešu pēcteči tika kronēti par Svētās Zemes valdniekiem. Ceļu turpināsim Kipras salas galvaspilsētas - Nikozijas (Lefkosa) virzienā, kas ir salas lielākā pilsēta, politiskais un finanšu centrs, un kopš Berlīnes mūra krišanas, pēdējā galvaspilsēta Eiropā, kuru sadala mūris jeb Zaļā līnija. Te līdzās sadzīvo krustnešu un Osmaņu impērijas laika celtnes. Ekskursijas laikā kājām izstaigāsim vecpilsētu, kas pazīstama ar savu austrumu šarmu, skatīsim Kirēnijas vārtus, Selima mošeju, 16. gs. Buyuk Han iebraucamo sētu. Nikozijas tirgū būs iespēja lūkoties pēc garšvielām un dažādiem vietējiem labumiem. Brīvajs laiks vecpilsētā. Cenā iekļauts transports, gids, pusdienas, ieejas maksas.
Vakariņas viesnīcā. Nakts viesnīcā.

5. diena

Brokastis viesnīcā. Atpūta pludmalē, brīvais laiks vai ekskursijas par papildus maksu.
Ekskursija par papildus maksu (57 EUR 1 personai) - KARPAZAS PUSSALA: Dienas izbrauciens pa salas neskartāko vietu – Karpazas pussalu. Piekrastes ainavas te mijas ar senajiem zvejnieku ciematiem, neskartām smilšu pludmalēm un pussalai unikālu dzīvnieku un augu valsti. Te ir bauda acīm un miers prātam. Piestāsim olīvu eļļas ražotnē, kur iepazīsimies gan ar vēsturisko, gan ar moderno olīveļļas iegūšanas procesu. Dosimies līdz tālākajam salas Ziemeļu punktam - uz Apustuļa Andreja klosteri – pašu nozīmīgāko Grieķu pareizticīgās baznīcas svētceļojuma vietu, ko bieži mēdz dēvēt par Kipras Lurdu, un dienas turpinājumā baudīsim atpūtu Golden Beach jeb Zelta pludmalē, kas ir skaistākā Z-daļas pludmale un rotā neskaitāmas pastkartes un tūristu brošūras. Peldes un sauļošanās atkarīga no laika apstākļiem. Cenā iekļauts transports, gids, pusdienas.
Vakariņas viesnīcā. Nakts viesnīcā.

6. diena

Brokastis viesnīcā. Atpūta pludmalē, brīvais laiks vai ekskursijas par papildus maksu.
Ekskursija par papildus maksu (85 EUR 1 personai) - DIENVIDKIPRA: Dienas ekskursija uz Kipras salas dienvidiem, iepazīstot Kipras Republiku. Larnaka – pilsēta, kurā satiekas jaunais ar veco. Senā un brīnumu stāstiem apvītā Sv. Lācara baznīca Larnakā no 9.gs. un Hala Sultan Tekke mošeja atrodas netālu, kā liecība varu un laikmetu maiņām Kipras teritorijā. Larnakas Sāls ezers, kur Kipras ziemā uzturas dažādi ūdensputni, īpaši flamingo. Tradicionālas kipriešu pusdienas (iekļautas cenā). Lefkara - pavisam neliels, kalnu ieskauts ciematiņš, kas var lepoties ar vietējo iedzīvotāju sudrablietu un mežģīņu darinājumiem (lefkaritika), ar ko apēnot mājas balkonus. Kalnainā ainava un romantiskās ieliņas padara šo vietu par īpaši pievilcīgu. Te degustēsim vietējo kipriotu gatavoto vīnu. Grozu pīšanas meistarklase. Smalks pacietību un precizitāti prasošs darbs! No ūdens niedrēm pītie grozi agrākos laikos kalpojuši halumi siera, maizes un vīna transportēšanai, taču šobrīd tas ir modīgs aksesuārs ar senlaicīgu pieskaņu. Cenā iekļauts transports, gids, pusdienas, ieejas maksa. Ekskursija uz Dienvidkipru tiek piedāvāta, rezervējot un apmaksājot to pilnībā vismaz 3 nedēļas pirms izlidošanas! Robežšķērsošanas ierobežojuma dēļ nepilsoņiem šī ekskursija nav iespējama.
Vakariņas viesnīcā. Nakts viesnīcā.

7. diena

Brokastis viesnīcā.
Atpūta pludmalē, brīvais laiks.
Vakariņas viesnīcā. Nakts viesnīcā.

8. diena

Brokastis viesnīcā. Izrakstīšanās no viesnīcas. Transfērs uz Erdžanas lidostu.
Lidojums Erdžana - Stambula 12:10 - 13:50, Stambula - Rīga 14:50 - 17:50.

Ekskursijas vada krieviski runājošs gids. Ja kāds objekts dabas apstākļu dēļ vai citu neparedzamu apstākļu gadījumā nav pieejams apskatei, tas tiks aizvietots ar līdzvērtīgu vai atgriezta samaksa konkrēta apskates objekta ieejas biļešu vērtībā.