Mani ceļojumi

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena

16.30 pulcēšanās Rīgas lidostā (iepretim Air Baltic birojam)
18.45 – 21.45 lidojums Rīga – Stambula
01.20 lidojums Stambula – Pekina

2. diena

15.25 ielidošana Pekinā, iekārtošanās viesnīcā un atpūta pēc lidojuma
Pekina – Ķīnas Tautas Republikas galvaspilsēta – komunistiska un imperiālistiska vienlaikus. Pekinas pīle – nobaudīsim delikatesi, kuru kādreiz cēla galdā tikai Ķīnas imperatora ģimenei.

3. diena

Tjaņaņmiņa (Padebešu miera) laukums. Kas īsti notika 1989. gadā, kad tūkstošiem piketējošo studentu vienas nakts laikā pazuda bez pēdām – uz šo un citiem jautājumiem mēģināsim rast atbildes pasaulē lielākajā pilsētas laukumā pie Mao Dzeduna mauzoleja.
Aizliegtā pilsēta – šobrīd ieejas maksa te nav īpaši augsta, bet pirms vairākiem gadsimtiem
nelūgtiem viesiem šīs imperatora pils apmeklējums maksāja dzīvību. Debesu templis – kulta vieta, ko izmantoja vien Dieva vietnieks zemes virsū – imperators. Pašlaik parks ap templi ir tautas iecienīta brīvā laika pavadīšanas vieta, kur spēlēt spēles un taisīt kolektīvo rītarosmi. Iespēja apmeklēt Pekinas operu (papildus) - izcila māksla vai kaķu koris?

4. diena

Lamas templis – Tibetiešu sakrālais centrs Ķīnas galvaspilsētā. Tie, kas apmeklējuši šo tibetiešu svētnīcu atdzīst to par skaistāko tempļu kompleksu visā Pekinā.
Pastaiga pa Pekinas vecpilsētu Hutong, iepazīstot galvaspilsētu no pavisam cita rakursa – šauras, bruģētās ieliņas, kuras ieskauj tradicionālie ķīniešu nami un koku alejas atgādina vairāk mazpilsētu kaut kur valsts vidienē. Brīvais laiks suvenīru iegādei.
Relaksācija Austrumu gaumē - karstajos avotos, kur savulaik relaksējusies Ķīnas imperatora ģimene.

5. diena

Vasaras pils – imperatora vasaras rezidence burvīga ezera krastā.
Ķīnas mūris – masīvs un varens, tas tomēr iekļaujas kalnainajā ainavā kā zīda cimds sievietes rokā.
Akmens skulptūru ieskautais Svētais ceļš ved uz Ķīnas Valdnieku ieleju, kur atdusas 13 no 16 Min dinastijas imperatoriem – Min dinastijas kapenes.

6. diena

Brīva diena Pekinā. Pekinas piedāvājums tūristiem ir plašs un katra gaumei - paklaiņot pa Pekinas ielām tverot galvaspilsētas auru, iepirkšanās vai doties kādā ekskursijā (papildus) uz Bird Nest olimpisko stadionu, Pekinas ZOO ar piemīlīgajām Pandām, 10. gs. Niujie mošeju vai Beihai parku.

7. diena

Pārbrauciens uz Chengde (215 km) – par Mazo Lhasu jeb Mazo Tibetu dēvētā pilsētiņa ir grandiozs, Qing dinastijas vasaras pils un budistu tempļu komplekss, kas tika celts kalnu ielokā Tibetas stilā.
Milzīgs tempļa komplekss, kas raisa asociācijas ar Lhasu un Potalas pili Tibetā tāpēc iesaukts par Mazo Potalu – Putuo Zhencheng. Budistu klosteris, kurā savijušies hanu, mongoļu un tibetiešu arhitektūras stili – Puning ar 22 m augsto Budas statuju, lielāko koka Budas statuju pasaulē.

8. diena

Turpinam Čengdes apskati: Pule templis – imperatori šeit vēlējās justies kā mājās tapēc arī Čengdē tika radīta sava versijas slavenajam Debesu templim Pekinā.
Pastaiga pie interesantākā no Čengdes klinšu veidojumiem – falla formas Hammer Rock klinšu staba. Skats ar Shuangta Shan dvīņu pagodām, kas neparastā veidā uztupinātas augšā divās klinšu virsotnēs. Vēlā pēcpusdienā brauciens atpakaļ uz Pekinu un transfērs uz lidostu (215 km).

9. diena

00.10 – 05.20 lidojums Pekina – Stambula
08.20 – 11.15 lidojums Stambula – Rīga