Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena

07.00 izbraukšana no Rīgas autoostas 33. platformas
Brauciens caur Lietuvu, Poliju.

2. diena

Brauciens caur Čehiju, Austriju, Slovēniju.
Naktsmītne jau Horvātijā pirms Plitvices nacionālā parkā.

3. diena

Plitvices nacionālais parks (UNESCO)– vienu no Horvātijas dabas brīnumiem veido mežoti dižskābaržu pakalni, kuros pamanījušies iegulties 16 ezeri, kas savienoti ar pakāpienveida ūdenskritumiem. Jūs gaida jauka pastaiga gar klinšu ieskautajiem ūdeņiem brauciens ar kuģīti pa Kozjaka ezeru.
Nacionāla maltīte horvātu krodziņā pārbrauciena laikā uz Adrijas jūras piekrasti.

4. diena

Krkas dabas parks – neatkārtojami krāšņais kanjons, kas iemūžināts teju vai visās Dienvidslāvijas indiāņu filmās ar slavenā Gojko Mitiča piedalīšanos, patiesi atgādina kaut ko no mežonīgo Rietumu eksotikas.
Nacionāla maltīte horvātu etnogrāfijas brīvdabas sētā Etnoland – horvātu nacionālā vide ir labs ieskats gan prātam, gan sajūtām Horvātijas senatnē: vīns, mājās rakija un tikko izcepta maizīte pēc sentēvu receptes ar Pršut šķiņķi uzkodā.

5. diena

Brīvajā dienā pie Adrijas jūras piedāvājam pavadīt laiku Makarskas kūrortā vai doties ekskursijā ar kuģīti uz Makarskas rivjēras salām (tikai labos laika apstākļos!), pusdienojot uz kuģa.
Vēsas jūras cienītājiem iespējama arī pelde Dalmācijas piekrastē. Adrijas jūra ir viena no tīrākajām un arī sāļākajām jūrām Eiropā. Tikai jāņem vērā – reti kur tā būs ar smilšu pludmali, biežāk akmeņainu, reizēm sastapsiet arī kādu adatainu jūras iemītnieku – jūras ezi. Lieti noderēs gumijas peldčības, bet saules stariem – labs pretiedeguma krēms.

6. diena

Dubrovnika (UNESCO) – kādreizējā lepnā pilsētvalsts, kuras spēcīgā flote droši stājās pretim gan Venēcijas, gan turku tīkojumiem, savu vēsturisko bagātību glabā vēl šodien, ieskautu senajos nocietinājumu mūros, kurus 1991. g. velti mēģināja sagraut serbu artilērija un flote. Ekskursijas laikā – panorāma no Minčetas forta.
Iespēja baudīt jūras veltes krodziņos un doties ar kuģīti uz Lokrumas salu: pastaiga pa olīvu birzi un pīniju audzēm kopā ar pāviem.

7. diena

Zadara - Sv.Trīsvienības baznīca, senais mūris, Romiešu forums, Sv.Donata baznīca. Zadara īpaši izceļas starp citām Dalmācijas pilsētām ar Romiešu laika pieminekļiem. Iespēja klausīties jūras ērģeles – savdabīgas stabules, kurās spēlē viļņi un vējš.
Brauciens pa akmeņaini tuksnešaino Pagas salu.

8. diena

Sveika, gleznainā Horvātija! Līdz citai reizei!
Brauciens caur Horvātiju, Austriju, Čehiju.

9. diena

Brauciens cauri Poliju un Lietuvu.
Ierašanās Latvijā pēc 23.00.