Mani ceļojumi

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena

10.00 tikšanās Rīgas Starptautiskajā lidostā (iepretim Air Baltic birojam)
12.15 – 16.15 lidojums Rīga – Stambula
02.10 lidojums Stambula – Kolombo

2. diena

15.25 ielidošana Kolombo
Atpūta pēc lidojuma un brīvais laiks pludmalē.

3. diena

Ziloņu audzētava Pinnavela. Šī audzētava paredzēta to zilonēnu barošanai un aprūpei, kurus pametušas ziloņmātes un kuri cietuši no cilvēku nežēlības.
Sigīrijas klints cietokšņa apskate (UNESCO). Sigīrijā atrodas nekad neieņemtās, 5. gs. celtās karaļa Kassapas pils-cietokšņa drupas, kas milzīgas granīta klints galā cienīgi un nošķirti paceļas 370 m augstumā virs apkārtējās ainavas. To mēdz dēvēt par Astoto pasaules brīnumu, Cietoksni debesīs, kā arī par Lauvas klinti, pateicoties milzīgai lauvai, kas sargāja ieeju cietoksnī!

4. diena

Polonnaruva (UNESCO) kļuva par Ceilonas salas galvaspilsētu laikā, kad Singālijas karaļvalsts piedzīvoja savu Zelta laikmetu (11.–13. gs.). Cilindriskais Vatadage templis ar četrām ieejām, kuru priekšā atrodas pusapaļas plāksnes ar ornamentiem, Mēness akmeņi. Gal Vihara klinšu statuju komplekss, kurš parāda singāliešu akmens grebšanas mākslas augstāko meistarību.
Vēlā pēcpusdienā safari brauciens ar džipiem pa Minneriya nacionālo parku, vērojot Šrilankas dzīvniekus un putnus. Minerijass parks ir kā patvērums salas putnu un dzīvnieku valstij, kuras slavenākie iemītnieki ir savvaļas ziloņi, bet gadās arī redzēt pa kādam bifelim, krokodilam, pērtiķim vai briedim.

5. diena

Dambulla (UNESCO) – klintī izcirsts budistu klosteris, slavens ar neskaitāmiem Budas tēliem, statujām un freskām. Šis klosteris atrodas mežiem apauguša kalna galā, kur sastopams liels daudzums pērtiķu, tāpēc uzkāpšana līdz klosterim solās būt aizraujoša.
Batikas darbnīcas apmeklējums. Garšvielu dārzs Matalē – Ceilonas lielākā garšvielaugu kolekcija.
Kandi (UNESCO) – karaliskā pilsēta atrodas valsts centrālajā daļā starp kalniem, te ir pēdējā Singālijas karaļa Sri Vikremaradzacinghei rezidence un spēcīgākais budisma centrs Šrilankā. Katrs viesis, kurš atbraucis uz Šrilanku, noteikti apmeklē valsts otro lielāko pilsētu Kandi, kura vilina ar singāliešu kultūru un patīkamo klimatu.
Budas zoba templis, kurā atrodas vissvētākā Šrilankas budisma relikvija – paša Budas zobs. Stāsti par tā nokļūšanu Šrilankā, daudzajiem nolaupīšanas mēģinājumiem un brīnumiem, kas ar tā palīdzību veikti, ir patiesi aizraujoši.

6. diena

Peradenijas botāniskais dārzs, izveidots 1374. gadā kā Kandi karaļa prieka dārzs.
Slavenās Ceilonas tējas plantācijas apmeklējums - pirmie stādi uz Šrilanku tika atvesti no Ķīnas un iestādīti Perijaras dārzā 1824. g. Pietspatsmit gadus vēlāk no nomaļās Indijas provinces Assamas tika atvesti vēl vairāk tējas , bet zaļā zelta audzēšana komerciālos nolūkos sākās tikai pēc 1867. gada, drīz vien kļūstot par voienu no vadošajām tējas audzēšanas zemēm pasaulē.
Pārbrauciens uz Vaduvas kūrortu, Indijas okeāna krastā.
Simpātiskā Wadduva lepojas ar plašu, smilšu pludmali - dzeltenas smiltis, viļņi un kokosriekstu palmas.

7. - 12. diena

6 atpūtas dienas Wadduva kūrortā pie Indijas okeāna.
Par papildu samaksu iespējamas ekskursijas un ūdens aktivitātes (piem., ekskursija uz simpātiskāko koloniālo pilsētu Šrilnakā - Galle; Udawalawe ziloņu nacionālo parku, laivas brauciens uz Garšvielu salu un Sidharaija džungļu rezervātu (UNESCO) – reti sastopamu un neskartu tropisko lietus mežu).

13. diena

Brīvs rīta cēliens.
Īss pārbrauciens uz Kolombo. Šrilankas modernās galvaspilsētas Kolombo apskate: debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, supermārketi un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālie sarongi, ātrie sporta auto un motorikšas. Daudz te saglabājies no angļu, holandiešu un portugāļu valdīšanas laikiem, bet Austrumu eksotika ir uz katra stūra, īpaši jau slavenajā Pettah Bazaar tirgū.
21.25 lidojums Kolombo – Stambula

14. diena

06.25 ielidošana Stambulā
09.20 – 11.20 lidojums Stambula – Rīga