Mani ceļojumi

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma

1. diena

7.00 pulcēšanās Rīgas lidostā (iepretim airBaltic birojam)
9.00-13.45 lidojums Rīga – Arecife (Lansarote, Kanāriju salas), tiešais lidojums
Transfērs uz viesnīcu LANCELOT***. Viesnīca atrodas Arecifes centrā pie Reducto pludmales. Iespēja baudīt galvaspilsētas atmosfēru un reizē atpūsties balto smilšu pludmalē pie okeāna. Viesnīcai ir baseins, sauļošanās terase, restorāns, bārs, fitnesa centrs, bezmaksas Wi-Fi. Katrai istabai ir gaisa kondicionētājs, satelīttelevīzija. Vairāk informācija: www.hotellancelot.com.
Laiks vakariņām vai atpūtai – vakariņas iespējams ieturēt viesnīcas restorānā vai galvaspilsētas krodziņos.

2. diena

Lansarote jeb Uguns sala ir vulkāniskas izcelsmes sala, kurā daudzviet vērojama Mēness virsmai līdzīga aina. Gleznotājs un arhitekts Cēzars Manrike (Cesar Manrique) spējis savu dzimto salu padarīt par fascinējoši harmonisku mākslas un dabas elementu apvienojumu.
Timanfajas nacionālais parks un Uguns kalni.
No Golfo skatu laukuma paveras neticams skats uz smaragdzaļu lagūnu, kura uz tumšās akmens sienas fona izskatās kā filmu dekorācija (skatu laukums var tikt slēgts spēcīga vēja dēļ). Los Hervideros – neliela apstāšanās okeāna krastā, kur vērojams okeāna viļņu spēks, kas gadsimtu gaitā veidojis arkas, iedobes un alas lavā, kas melna un draudīga izgūlusi okeāna krastos. Timanfaja NP (Parque Nacional de Timanfaya) iespaidīgās ainavas veido Uguns kalni. Ainava radusies vairāk nekā 100 vulkānu izvirduma rezultātā no 1730. līdz 1736.gadam, un minimālas erozijas rezultātā tā saglabājusies līdz mūsdienām gandrīz bez izmaiņām. Uzturoties vulkānu pasaulē, būsim liecinieki t.s. termiskajiem eksperimentiem īpaši tam atvēlētās vietās. Gerijas vīna lauki – brauciens cauri savdabīgam apvidum, kur tieši melnajos vulkānu izdedžos ierīkotas vīnogulāju plantācijas! Laiks pusdienām.
Vieglas grūtības pastaiga pie El Cuervo vulkāna (~2km, ~1 stundu).

3. diena

Chinijo arhipelāga nacionālais parks un Lansarotes augstākā virsotne.
Chinijo Archipelago parks aptver plašas dabas teritorijas Kanāriju salu ziemeļos – Graciozas salu, Lansarotes ziemeļu daļu un grupu neapdzīvotas salas. Vulkānisko salu, klinšu un piekrastes zona piedāvā vienas no neskartākajām ainavām Kanāriju salās.
Dosimies vidējas grūtības (10,5 km, ~5 stundu) pārgājienā uz Lansarotes salas augstāko punktu Penas del Chache (671 m). Pārgājiens Famaras kalnu grēdā ved no piekrastes augšup kalnu grēdā, gar klints kori okeāna piekrastē, vērojot salai netipiskās zaļās ainavas un fantastiskus okeāna piekrastes skatus. Pārgājienam nepieciešami ērti, slēgti apavi ar rievotu zoli, vējjaka, cepure, ūdens dzeršanai un rekomendējam lietot pretiedeguma krēmu!
Tūkstošs palmu birzs – Kanāriju mežs un neparasts skats vulkāniski klinšainajā salā.

4. diena

Diena atpūtai un brīvais laiks viesnīcā pie baseiniem, pludmalē vai vecpilsētā.
Papildus (pēc izvēles, par papildus maksu 80 EUR) – dienas ekskursija uz Fuerteventuras salu Fuerteventura – tuksneša un oāzes apvienojums, otra lielākā no Kanāriju salām. 1990.gadā UNESCO tai piešķīris biosfēras rezervāta statusu. Salai raksturīgas smilšu kāpas mājas augstumā un kilometriem garas, neskartas zeltainas pludmales.
Prāmis uz Fuerteventuras salu. Šo dienu pavadīsim mierīgi un relaksēti, baudot zeltaino smilšu ainavas un iepazīsim vietājās garšas un tradīcijas: Betancuria – palmu ieskauta oāze tuksneša smilšu kāpu vidū, simpātiska vēsturiska pilsētiņa, kas saglabājusies kā brīvdabas muzejs; vienīgā sāls ieguves vieta salā Las salinas del Carmen; Coraleho smilšu kāpas slejas māju augstumā, aiz tām sākas kilometriem gara pludmaļu josla un pastaiga pa Corraleho pilsētiņu un iespēja nogaršot barakito (kanāriešu stilā pagatavota kafija). Prāmis uz Lansarotes salu.
Ekskursija jāpiesaka un jāapmaksā līdz 29.10., rezervācijas uz vietas bez garantijas par vietu esamību.

5. diena

Gracioza (La Graciosa) ir viena no mazākajām apdzīvotajām salām Kanāriju arhipelāgā, tās galvaspilsēta ir vienīgā pilsēta Eiropā, kuras centrālās ielas klāj smiltis. Te viesojas pavisam nedaudz ceļotāju un salu var dēvē par Kanāriju neatklāto dārgumu.
Transfērs no Arecifes uz ostu Lansarotes salas ziemeļos un ~20 min. brauciens ar prāmi no Lansarotes uz Graciozu pāri okeāna šaurumam, ko vietējie dēvē par upi jeb Rio.
Neliela pastaiga pa galvaspilsētas Caleta del Sebo ielām.
Salas apskate ar džipiem, un iespēja uzkāpt salas augstākajā virsotnē vai laiks peldēm un atpūtai.

6. diena

Diena atpūtai un brīvais laiks viesnīcā pie baseiniem, pludmalē vai vecpilsētā.
Papildus (pēc izvēles, par papildus maksu) – izbrauciens ar katamarānu Los Ajaches dabas lieguma teritorijā pie slavenās Papagayo pludmales, atpūta, peldes, snorkelēšana, pusdienas, dzērienu bārs (no ~65 EUR). Pieteikšanās uz vietas ceļojuma laikā.

7. diena

Diena atpūtai un brīvais laiks viesnīcā pie baseiniem, pludmalē vai vecpilsētā.
Papildus (pēc izvēles, par papildus maksu 42 EUR) – vieglas grūtības pārgājiens Vulkānu nacionālā parka apkārtnē (6 km, augstuma starpība ~175 m). Pastaiga lavas laukos starp seno vulkānu krārteriem, savdabīgās un unikālās Lansarotes vulkāniskās ainavas. Ekskursija ir publiska un notiek vietējā angliski runājoša kalnu gida pavadībā! Cenā ietilpst transports, gids (angliski runājošs), pārgājiens un nelielas, piknikveida pusdienas. VAI papildus (pēc izvēles, par papildus maksu 65 EUR) – pilnas dienas ekskursija uz Lansarotes salas ziemeļu daļas interesantākajām vietām: Cueva de los Verdes – alas, kas no šauras pazemes ejas izplešas milzīgās pazemes zālēs; Kaktusu dārza apskate – kaktusu cienītājiem vismaz 1400 kaktusu, visiem pārējiem – formu un krāsu daudzveidība; Jameos del Aqua – Koronas vulkāna izvirduma rezultātā veidojušās alas, kur Manrike izveidojis fascinējošu pazemes kompleksu ar sastingušas lavas sienām, palmu ieskautu baseinu un sālsūdens ezeru, kas zemāks par jūras ūdeni, tajā mājo tikai Lansarotē sastopamie baltie krabji.
Mirador del Rio – kādreizējais novērošanas postenis tapis par vienu no arhitektūras meistardarbiem un sniedz skatu uz okeāna plašumiem un tuvējām Ziemeļdaļas salām. Fundacion Cesar Manrique – mākslinieka Manrikes dzīvesvieta, vispasaules arhitektu meka, ekstravaganti veidotas telpas pazemē. Cenā ietilpst transports, gids latviešu valodā, ieejas maksas objektos. Ekskursija jāpiesaka un jāapmaksā līdz 29.10., rezervācijas uz vietas bez garantijas par vietu esamību. Ekskursija notiks, ja būs vismaz 10 dalībnieki!

8. diena

Brauciens uz lidostu.
14.25-22.00 lidojums Arecife – Rīga