Pēdējās vietas!Brīvdienas šarmantajā Monpeljē Dienvidfrancijā

Kad braucam

Izbraukšana 29.10.2022
Atgriešanās 01.11.2022

Ilgums

4 dienas

Cena

no 499.00
Drukāt!

Ja Jums šķiet, ka tikai Franču Rivjērā ir sakoncentrēta lielākā daļa no Francijas glamūra, tad tā ir kļūda! Mazdrusciņ uz rietumiem un tikai 11km no Vidusjūras piekrastes atrodas Monpeljē – astotā lielākā Francijas pilsēta, kurā nav nekā lieka un ļoti maz uzskatāmas globalizācijas pēdas, bet atrodams tieši tik daudz izsmalcinātības un greznības, ko nojaust var gandrīz ik solī, lai katrs ceļotājs varētu atviegloti uzelpot – jā, īsta Francija!

Cena par tiešo lidojumu 499 EUR uz Monpeljē turp un atpakaļ, lidostu nodokļi, uzkoda, bagāža (15 kg nododamā un 5 kg rokas)
29.10.2022 Rīga 04:20 06:45 Monpeljē
01.11.2022 Monpeljē 23:35 03:50 Rīga

Cena, nakšņojot viesnīcā Kyriad Montpellier Centre Antigone 3* no 779 EUR
Cena, nakšņojot viesnīcā Crowne Plaza Montpellier Corum 4* no 869 EUR

Ekskursiju programma (pēc izvēles, vēlams iegādāties pirms lidojuma, vietu skaits ierobežots)
Monpeljē pilsētas ekskursija  29.10.2022 09.00 no viesnīcas (ar kājām)
Cena: 40 EUR

Cenā iekļauts: krieviski runājoša gida pakalpojumi.
Ekskursijas laikā gida pavadībā kājām izstaigāsim pilsētas centru, apskatot ievērības cienīgākos vēstures un kultūras pieminekļus – Komēdijas laukumu ar Operas ēku un Trīs grāciju strūklaku, Vecpilsētas ielas gar pilsētas Prefektūru uz Triumfa arku, Peiro dārzus jeb Peiro promenādi, kas sākta veidot jau XVII gs. beigās, St Pjēra katedrāli, kuras būvniecība sākusies 1364. gadā kā benediktiešu kapella un Baboti jeb paliekas no XII gs. nocietinājumiem, kuri ieskāva pilsētas augstāko vietu. Ekskursijas ilgums ~ 3 stundas.

Ekskursija uz Seti 30.10.2022 08.30 no viesnīcas
Cena: 120 EUR
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, pusdienas austeru audzētavā, liellaivas biļete
Gida vadībā dosimies apskatīt piejūras pilsētu Seti, kura lepojas ar 12km smilšainu pludmali, kanāliem, kas krustu šķērsu caurvij pilsētu, Sant Klēras kalnu, no kura virsotnes var pārredzēt Pirineju kalnus un zivju ostu pilsētas centrā. Uzzināsim stāstu par pilsētas vēsturi un apmeklēsim Mūsu Lēdijas Salletes kapellu. Pilsētā tiks dots arī brīvs laiks. Pēc tam dosimies uz Marseilanu, kur nobaudīsim pusdienas Austeru un vēžveidīgo audzētavā (Klientus ar alerģijām lūdzam mūs informēt laicīgi!). Pēc pusdienām brauksim līdz franču pilsētai Bezjē, kur kāpsim liellaivā un apm. stundu vizināsimies pa vienu no lielākajiem Franciju šķērsojošiem kanāliem – 240 km garo Canal du Midi. Atpakaļceļā uz Monpeljē, iegriezīsimies vīna darītavā Domaine de la Plaine, lai degustētu Setes reģiona vīndaru specialitāti – muskata vīnu. Ekskursijas ilgums ~ 10 stundas.

Nimes, Pont du Gard un Baux de Provence 31.10.2022 08.30 no viesnīcas
Cena: 120 EUR
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, pusdienas, ieejas maksa Nīmas Arēnā
Ekskursijas pirmajā daļā dosimies uz Nīmu – “visromiskāko”pilsētu ārpus Itālijas, kas slavena ar Les Arenes – amfiteātri, kas radīts antīkajos laikos un kura arhitektūra ir līdzīga Romas kolizejam – ar 21m augstām sienām un diviem stāviem regulāru arkāžu (pa 60 katrā stāvā). Viduslaikos Nīmas Arēna, kas bija paredzēta gladiatoru cīņām, tika pārveidota par ciematu ar divām baznīcām, nelielu pili un 200 mājām. Nīmā no ārpuses apskatīsim arī Maison Carree jeb t.s. Kvadrātveida māju – antīku romiešu templi, kas tiek uzskatīts par vislabāk sagalabāto templi bijušās Romas impērijas teritorijā. Pirms pusdienām Nīmā tiks dots brīvs laiks. Ekskursijas otrajā daļā dosimies apskatīt Pont du Gard – visvairāk apmeklēto antīko objektu Francijā – romiešu būvēto akveduktu, kas iekļauts UNESCO Pasaulvēsturiskā mantojuma sarakstā. Dienas noslēgumā apmeklēsim vienu no visskaistākajiem Provansas ciematiņiem – Les Baux –de-Provence, kas atrodas Alpilles pakalnos. Pēc ciemata apskates tiks dots nedaudz brīva laika. (Ciematu var apmeklēt tikai kājām!) Atpakaļceļā apstāsimies pie Nīmā dzimušā franču rakstnieka Alfonsa Dodē vējdzirnavām, kuras kā simbols tika izmantotas viņa stāstā par bērnību. Ekskursijas ilgums ~ 10 stundas.

Arles un Aigues Mortes 01.11.2022 10.30 no viesnīcas (ekskursija noslēdzas lidostā)
Cena: 120 EUR
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, pusdienas, biļete braucienam ar vilcienu un ieejai Sāls muzejā
Ekskursiju iesāksim ar piejūras pilsētas Arlas apskati, kuras romiešu laika vēstures pieminekļi ir iekļauti UNESCO Pasaulvēsturiskā mantojuma sarakstā No ārpuses apskatīsim amfiteātri, teātri, termas, nekropoli un kripto portiku jeb segtu koridoru/galeriju. Pilsētā, tās dienvidu gaismas dēļ, dzīvojuši un strādājuši virkne pasaulslavenu mākslinieku – Pikasso, Gogēns, Van Gogs, Žaks Reatū, u.c. Pēc pusdienām Arlas restorānā, tiks dots brīvs laiks. Ekskursijas otrajā daļā dosimies uz dienvidiem no Arlas, kur starp Vidusjūru un Ronas upes divām ietekām atrodas Francijas lielākais mitrājs Kamarga. Ierodoties senatnīgajā, ar viduslaiku aizsargsienām apjoztajā pilsētā Eigesā-Mortesā, vispirms kāpsim mazā vilcieniņā, lai atklātu apkārt esošos sāls purvus, pa ceļam pieturot pie Sāls muzeja. Pēc tam apskatīsim pilsētas militāro arhitektūru, kas te saglabājusies no XIII gadsimta un noslēgumā dosimies uz Monpeljē lidostu. Eksursijas ilgums ~ 10 stundas.

Ceļojums piemērots: visiem, kuriem patīk Francijas senās pilsētas – valsts bagātās vēstures liecinieces. Tas patiks arī tiem, kuri interesējas par franču kultūru, arheoloģijas pieminekļiem, ēdieniem, vīnu un eleganto Vidusjūras piekrasti – Franču Rivjēru.

Vidējā gaisa temperatūra: ap 19C dienā, ap 13C naktī, lietus iespējamība ~ 30%
Laika starpība ar Latviju: 1 stunda
Valūta: EUR
Grupu pavadīs latviski un krieviski runājoši operatora grupas vadītāji

Lidojumu izpilda aviokompānija: Smartlynx Airlines
Lidojuma ilgums:
Rīga - Monpeljē: 3h 25min
Monpeljē - Rīga: 3h 15min
Atļautais bagāžas apjoms : 5 kg rokas bagāža + 15 kg reģistrētā bagāža

Transfēra laiki lidosta - viesnīca - lidosta:
29. oktobris, plkst. 06:45 no lidostas uz viesnīcu
1. novembris, plkst. 21:15 no viesnīcas uz lidostu

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma