Pēdējās vietas!Mežonīgā skaistule Dienvidkorsika

Kad braucam

Izbraukšana 17.11.2023
Atgriešanās 20.11.2023

Ilgums

4 dienas

Cena

no 769.00
Drukāt!

Korsikas kalnu aizvējā klimats te ir, kā saka franči, maigs. Lai gan salas teritorija ir tikai astotdaļa no Latvijas, arī tad, ja esat apceļojuši Korsikas ziemeļaustrumu daļu, tad Dienvidkorsika Jums būs pavisam jauns un neparasts atklājums! Daba te ir mežonīgāka, un vietējie korsikāņi - skatu vēl vairāk aizgriezuši prom no Francijas. Itāliskais korsikāņu dialekts skan biežāk kā Ziemeļkorsikā. Pat galvaspilsētas Ažaksjo lidostai ir lielisks, dienvidniecisks nosaukums:   Campo dell Oro  jeb Zelta Lauka lidosta.

Jaukajiem laikapstākļiem (Ažaksjo saule spīd vairāk stundas gadā kā Nicā - saulainākajā vietā kontinentālajā Francijā) augsto kalnu aizvējā klāt nāk skaists saulriets jūrā ik vakaru. Elpa kalnainajā franču Vidusjūras salā aizraujas ik uz soļa!

Ceļojums piemērots visiem, kas vēlas redzēt aizraujošus dabas skatus, kas mīl franču un itāļu kultūru un kurus interesē atklāt jaunas, masu tūrisma neskartas vietas vienā no pašām skaistākajām Eiropas salām.

💥 Pirmā iemaksa 200 EUR!

✅Cena par tiešo lidojumu 469 EUR uz Ažaksjo  turp un atpakaļ, lidostu nodokļi, dzēriens un bagāža (15 kg nododamā un 5 kg rokas)
✈️17.11.2023 Rīga 07.50 - 10.15 Ažaksjo
✈️20.11.2023 Ažaksjo 19.50 - 00.00 Rīga

✅Cena, nakšņojot viesnīcā   Ibis Styles Ajaccio Napoleon Hotel no 769 EUR/ personai
Piemaksa par vienvietīgu istabu 150 EUR
💥 PĒDĒJĀS VIETAS - PIEEJAMI 2 BRĪVI NUMURI

1.diena 
Ažaksjo pilsētas ekskursija (85 EUR vienai personai) / pieejamas 4 vietas
Sākums plkst. 11.00 ilgums: ~3 stundas.
Dienu pilsētā iesāksim ar pusdienām vietējā restorānā. Pēc tām apskatīsiet imperiālās pilsētas Ažaksjo ievērojamākās vietas –dženoviešu rajonu, Renessanses stila Katedrāli, kurā tika kristīts Napoleons, Dimanta laukumu, Maršala Foša laukumu, Zvejas ostu, kā arī galveno pilsētas artēriju – kājāmgājējiem paredzēto iepirkšanās ielu ( rue Fresch). Pēc tam apmeklēsiet Napoleona dzimto māju – muzeju .Ekskursijas noslēgumā (ja laikapstākļi būs piemēroti) dosieties uz vietu no kuras var redzēt Asiņainās salas, lai vērotu saulrietu (atgriešanās viesnīcā ~18:00).
Cenā iekļauts:  transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, ieejas maksa Napoleona Bonaparta mājā – muzejā, trīs ēdienu pusdienas (ūdens un vīns iekļauts)

2.diena
Brauciens ar vietējo vilcienu uz Kortes pilsētu (115 EUR vienai personai) / NAV BRĪVAS VIETAS
Sākums plkst. 07.00 ilgums: ~10 stundas.
07:30 ar vietējo vilcienu dosieties no Ažaksjo uz Bokonjano – ciematu, kas atrodas Korsikas centrā pie 1163m kalnu pārejas   Col de Vizzavona, Zelta kalna piekājē. Bokonjano ir populāra vasaras atpūtas vieta, reģionālais dabas parks, pazīstams ar kastaņu birzīm, ūdenskritumu un īpašu mikroklimatu. Turpināsiet ceļu uz Korti, kas senāk bija Korsikas galvaspilsēta, bet mūsdienās – rosīga universitātes pilsēta, ar ērgļa ligzdai līdzīgu cietoksni, kas paceļas virs Restonikas ielejas. Pilsētas nozīmīgākās vietas apskatīsim, braucot ar tūristu vilcieniņu. Pēc pusdienām dosieties atceļā ar autobusu (atgriešanās viesnīcā ~17:30).
Svarīgi:  izbraukšanas laiks ar vilcienu maršrutā Ažaksjo – Korte tiks precizēts, jo novembra vilcienu kustības saraksts vēl nav publicēts!
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, vilciena biļete maršrutā Ažaksjo-Korte, tūristu vilcieniņa biļete Kortē un trīs ēdienu pusdienas (ūdens un vīns iekļauts)

3.diena
Porto un Vidusjūras fjordi (kalanki) (125 EUR vienai personai) / NAV BRĪVAS VIETAS
Sākums plkst. 08.00 ilgums: ~10 stundas.
Vispirms dosieties uz Kargeses ciematu, kas tika dibināts 1770. gadā, lai nometinātu grieķu kolonistus no Peloponesas. Tālāk sekos Pianas ciemats, kas atrodas Francijas visskaistāko ciematu un UNESCO Pasaulvēsturiskā mantojuma sarakstā savu lielisko kalanku dēļ, kuru formu veidojusi krasta erozija un kas iedvesmoja Giju de Mopasānu. Pa ceļam arī piestāsim foto pauzei, lai iemūžinātu slaveno “Sirsniņklinti”. Pirms pusdienām paredzēts viegls pārgājiens pa Kapu Rosu taku. Pēc maltītes no Porto ciemata dosieties ar kuģīti apbrīnot Pianas kalankus – pasakainas uguns krāsas klinšu grēdas, kas spoguļojas intensīvajā jūras zilgmē. Uz Ažaksjo atpakaļ ar autobusu dosieties caur Spelunkas un Evisas aizām un to kastaņu birzīm, Sevi kalnu pāreju ( 1101m) un Tiucciju – mazu zvejniekciemu, kas kļuvis par populāru atpūtas vietu, savas lieliskās atrašanās vietas dēļ līdzās zeltainām pludmalēm un kristāldzidriem ūdeņiem (atgriešanās viesnīcā ~18:00).
Cenā iekļauts:   transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, brauciens ar kuģīti (~1,5 stundas) un trīs ēdienu pusdienas (ūdens un vīns iekļauts)

4.diena
Bastelika un degustācijas    (125 eur vienai personai) / NAV BRĪVAS VIETAS
Sākums plkst. 08.00 ilgums: ~8 stundas.
Izbraukšana uz Kauro komūnu, Zipitoli mežu, populārā cīnītāja pret Dženovas Republiku 16. gadsimtā Sampjero Korso dzimto vietu. Pēc tam sekos mini vilciena ekskursija (apm. stundu gara), kas vedīs augšup kalnu grēdās no 725m līdz 850m augstumam, pa ceļam šķērsojot 25ha lielu vietējā zemnieka saimniecību, kurš specializējas cūkkopībā. Tad vēl dosieties 200m kājām uz vietu, no kuras paveras pasakainas Korsikas dabas ainavas, tai skaitā uz Asiņainajām salām. Atpakaļceļā varēsiet aplūkot vietējās cūkas aplokā, kā arī degustēsiet zemnieku saimniecībā ražoto gaļas produkciju. Pēc tam sekos pusdienas restorānā.Ekskursija noslēgsies ar Klos Kapitoro vīna darītavas un muzeja apmeklējumu kā arī vietējā ražojuma vīnu degustāciju (~17:30 transfērs uz lidostu).
Cenā iekļauts: transports, krieviski runājoša gida pakalpojumi, brauciens ar mini vilcieniņu un zemnieku saimniecības gaļas produkcijas degustācija, trīs ēdienu pusdienas (ūdens un vīns iekļauts), Klos Kapitoro vīna darītavas un muzeja apmeklējums, kā arī vīnu degustācija


Cenā iekļauts:
• lidojums Rīga - Ažaksjo - Rīga;
• 5 kg rokas bagāža, 15 kg nododamā bagāža;
• uzkodas lidojuma laikā;
• transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
• 3 naktis Ibis Styles Ajaccio Napoleon Hotel  viesnīcā ar brokastīm.

Par papildu maksu:

• veselības (ceļojumu apdrošināšana);
• ekskursijas;
• personīgie izdevumi, ēdināšana, dzeramnaudas u.c.

Papildinfo:
 ekskursijas par puscenu bērniem no 12 g.v.;
• Gaisa temperatūra: var variēt no 10C līdz 18C dienā, ap 5C naktī
Vidējā ūdens temperatūra jūrā: 17C
• Laikapstākļi: īslaicīga lietus iespējamība 30%
• Laika starpība ar Latviju: 1 stunda
• Valūta: EUR .

Ieceļošanas noteikumi:
Latvijas pilsoņi un nepilsoņi var ieceļot Francijā bez vīzas, ja plānotais uzturēšanās laiks valstī nepārsniedz 90 dienas 180 dienu laikā. Latvijas pilsoņi var ieceļot Francijā ar eID karti, savukārt nepilsoņiem ceļošanai ir nepieciešama pase.

.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma