ČarterceļojumiGrieķija - Evijas sala (2024)

✈️no 03.06. - 29.07.2024. (7 vai 14 naktis)

Zemāk ir tikai daži no pēdējā brīža piedāvājumiem. Ir pieejami arī citi izlidošanas datumi un viesnīcu piedāvājumu klāsts ir dažādām gaumēm.

 

Cenā iekļauts
  • aviobiļete turp - atpakaļ;
  • pasažieru nodevas;
  • nododamā bagāža un rokas bagāža;
  • transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
  • izvēlētā viesnīca;
  • izvēlētais ēdināšanas tips;
  • tūroperatora pārstāvja pakalpojumi galamērķī.
Par papildus maksu
  • ceļojumu apdrošināšanas polise;
  • tūristu nodeva (ja nepieciešama);
  • ekskursijas galamērķī;
  • personīgie izdevumi;
  • augstākas kategorijas numurs, papildus ēdināšana (HB, AI);
  • vīza (ja nepieciešama).
Svarīgi!
  • Brīvo vietu pieejamību precizējiet pie mūsu konsultantiem.
  • Čārterceļojumu operatori publicētās cenas var mainīt bez iepriekšēja paziņojuma.
  • Piedāvājums ir spēkā jaunām rezervācijām līdz brīdim, kamēr cena ir pieejama rezervēšanas sistēmā.
  • Norādītā cena 1 personai ir spēkā, ja divvietīgajā numurā nakšņo 2 personas.

Lidojuma ilgums

Laika starpība

Vidējā gaisa temperatūra

°C

Labākais apmeklējuma laiks / sezona

Valūta

Evija ir otrā lielākā un apdzīvotākā Grieķijas sala, ko ieskauj Egejas jūra. Tā ir lielākā sala Vidusjūras reģionā, un uz tās ir akmeņainas piekrastes, smilšu pludmales un klintis, kas veido Evijas gleznaino ainavu, kā arī olīvu un vīģu audzes, baklažānu un kviešu lauki, kā arī aitu ganības. Salas austrumu piekraste ir mežonīgāka un nepieejamāka, bet rietumu piekraste ir attīstītāka.

✈️  Lidojumu periods : no 03.06.2024 - 29.07.2024. ⏰  Lidojuma ilgums:  Rīga - Atēnas (aptuveni 3 stundas 30 minūtes.) 🚌 Transfērs:  transfērs no Atēnas lidostas līdz Evijas salai notiks ar autobusu (salu ar sauszemi savieno tilts). 🏝️  Pieejamais uzturēšanās ilgums : 7 un 14 naktis.

Tās pludmales ir vienas no labākajām valstī, un divām pludmalēm netālu no galvaspilsētas Halkidiki ir piešķirts Zilais karogs - īpašs apbalvojums par tīrību un augstiem standartiem. Tiem, kam patīk mierīga atpūta pie jūras, šī sala ir lieliska izvēle - šeit ir tik daudz pludmaļu, no kurām dažas pat nav redzamas kartē, bet citas stiepjas kilometru garumā.

Piedzīvojumu cienītājiem sala piedāvā plašu aktivitāšu klāstu, sākot no pastaigām pa aizām un velobraucieniem līdz izjādēm ar zirgiem, burāšanai, niršanai, smaiļošanai ar kajakiem un kaitsērfingam. Te ir arī daudz interesantu un vēsturisku vietu, ko apmeklēt, tostarp ciemati, bizantiešu baznīcas, klosteri un viduslaiku pilis.

Dienvidu puses Evija (un tās austrumu piekraste) ir labi pazīstama ar saviem skaistajiem kanjoniem un ūdenskritumiem, tāpēc tā ir populārs pārgājienu un kanjonu entuziastu galamērķis. Dimosari aiza ir skaists kanjons ar vairākām alām, kristāldzidru ūdeni un ūdenskritumu netālu no Karistas, savukārt Oči kalns ir viens no populārākajiem pārgājienu galamērķiem, no kura paveras brīnišķīgi skati un valda neatkārtojama senatnes atmosfēra. Vērts apmeklēt arī mazo piekrastes pilsētiņu Kymi, kas uzcelta uz kalna ar skatu uz Egejas jūru.

Evijas centrālajā daļā ir vērts izmēģināt spēkus pārgājienā uz salas augstāko kalnu Dirfi un apmeklēt slaveno Halkidas tiltu, kas savieno salu ar Grieķijas cietzemi un kam piemīt interesants fenomens - straumes virziens zem tilta mainās divas reizes dienā (gandrīz precīzi ik pēc 6 stundām) neizskaidrojamu straumes izmaiņu dēļ. Ekskursijas laikā pa Kymi apkārtni ir vērts apmeklēt bioloģiski sertificētas vīģu audzētavas, piemēram, Askada Farm un Farma Sarli, lai uzzinātu, kāpēc kaltētās vīģes ir viens no pirmajiem pieciem Grieķijas produktiem, kam piešķirts ACVN (aizsargāts cilmes vietas nosaukums) sertifikāts.

Eretreja  vienmēr ir bijusi otra svarīgākā pilsēta uz salas aiz Halkidas. Mūsdienās Eretreja ir viens no slavenākajiem tūrisma galamērķiem salā, ar labām viesnīcām, skaistām pludmalēm un regulāriem prāmju savienojumiem ar Grieķijas cietzemi. Šeit ir piejūras promenāde, tavernas, bāri, klubi un veikali. Starp modernajām ēkām ir saglabājušies daži vecpilsētas fragmenti. Amfiteātra drupas pretī Arheoloģijas muzejam, pirtis blakus ostai, Izīdes templis pilsētas dienvidaustrumos un agrīnās kristietības bazilikas paliekas Agia Kyriaki, 3 km no Eretrejas.

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. Šajā salā vietējie restorāni, bāri un pārtikas preču veikali nav atkarīgi no tūrisma. Vietējie iedzīvotāji nodarbojas ar saviem ikdienas darbiem un dzīvo savu dzīvi ierastajā ritmā, sniedzot atpūtniekiem autentisku valsts pieredzi.

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!